Citește toate știrile la acest subiect

(video) Plahotniuc a explicat de ce a fost monitorizat de Interpol

Vlad Plahotniuc a recunoscut că a fost monitorizat de Interpol. Acesta explicat jurnaliștilor, după ședința cu ușile închise de la Parlament, în care a fost audiat ministrul de Interne, Dorin Recean, de ce a fost monitorizat de către Interpol. Deputatul PD a specificat că a fost monitorizat pe parcursul anului 2007 și că acea perioadă s-a încheiat. Democratul a menționat că acesta nu se mai află sub supravegherea organizațiilor internaționale, transmite UNIMEDIA. 

„Eu am fost monitorizat doar pentru faptul că am aterizat cu un avion charter într-o zonă unde marii oameni de afaceri din Rusia au făcut foarte multe achiziții de imobile. Întâmplarea a făcut să aterizez și eu anume în acel aeroport din nordul Italiei”, a menționat democratul, specificând că el nu are niciun imobil în Italia și în general, înafara țării.

Plahotniuc a salutat propunerea lui Recean ca aceste informații să fie divulgate în cadrul unei ședințe închise, deoarece „monitorizarea Interpol i-ar știrbi din imagine”. „Din punct de vedere tehnic, a procedat absolut corect, ca această ședință să fie închisă. Datele de monitorizare pot afecta imaginea unui om și de fapt, ele sunt de caracter închis. Nu înțeleg de ce el nu a procedat la fel de corect atunci când a livrat informații unei televiziuni. E cam ambiguă poziția, dar mă rog, îl privește pe dlui”, a menționat acesta. 

Plahotniuc a menționat că tot ce s-a spus în spatele ușilor este cunoscut deja. „S-a spus că eu am fost monitorizat o perioadă de timp. Nimic altceva, numai speculații și discuții politice. Dl ministru a spus că la moment, eu nu sunt sub monitorizare. Eu am fost radiat din acea listă. Eu o să dau o lămurire ce însemnă acest lucru. Fiecare din noi poate să fie monitorizat. Este o procedură clasică, simplă și absolut legală din partea structurilor internaționale”, a conchis Vlad Plahotniuc.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI