(video) PL vrea demiterea lui Dodon prin referendum: Formațiunea lansează o campanie de colectare de semnături

Partidul Liberal din Moldova începe campania de colectare de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a președintelui Igor Dodon.

(video) PL vrea demiterea lui Dodon prin referendum: Formațiunea lansează o campanie de colectare de semnături
(Foto: captură video)

Liderul PL, Mihai Ghimpu, și-a argumentat decizia prin faptul că Dodon încalcă Constituția. „Noi lansăm campania de colectare a semnăturilor pentru demiterea președintelui actual. Argumente sunt foarte multe. Primul. La patru ianuarie, președintele în exercițiu a felicitat așa zisul conducător al Transnistriei cu victoria în alegeri. Recunoscând prin această acțiune a sa alegerile din regiunea transnistreană și autoritatea unui președinte ilegal asupra unui teritoriu.

Ghimpu a mai adus argumentul că precum Dodon s-a declarat pentru federalizarea republicii, fapt ce contravine constituției Moldovei, care spune că Republica Moldova este un stat unitar, iar teritoriul nu poate fi împărțit în mai multe unități statale.

Pub

„Trei. Participarea la parada de pe 9 mai la Moscova alături de comandatului suprem al forței de ocupație rusă. Conform constituției, șeful statului este garatul suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a mai spus Ghimpu.

Potrivit lui Ghimpu, Dodon ignoră hotărârea Curții Constituționale cu privire la limba română. „Deciziile Curții Constituționale nu se interpretează se execută. Și ele sunt ca o normă constituțională”.

Mihai Ghimpu, împreună cu membrii de partid, a pus primul semnături pe listele de campanie. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub