ora: 12:15, 31 ian 2014 5014
Autor: Cristina Aramă

(video) PL solicită demisia ministrului Educației, Maia Sandu


(video) PL solicită demisia ministrului Educației, Maia Sandu
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

PL solicită demisia ministrului Educației, Maia Sandu, pe motiv că aceasta execută comanda politică a PLDM-ului și a încălcat Legea cu privire la protecția datelor cu caracter personal. Declarații în acest sens au fost făcute de liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferințe de presă, notează UNIMEDIA.

„Am vorbit despre aceste încălcări comise de Ministerul Educației cu privire la datele cu caracter personal. Precizăm că a fost emis un ordin prin care directorii de școli, de licee, elevii trebuiau să îndeplinească un chestionar prin care să prezinte date strict personale. Prin intermediul acestuia, PLDM urmărește obținerea codului personal și utilizarea acestora în cadrul alegerilor electorale.

Știm doar că CEC pregătește ca cetățeanul să voteze electronic, iar în acest caz se folosește codul personal. Nu este pentru prima oară când colegii noștri folosesc pârghiile administrative. Noi nu vrem să credem că aceste date au fost colectate pentru a fi folosite în ziua votării”, a declarat Ghimpu.

Potrivit sursei, este vorba de sistemul informațional educațional. Un proiect început în anul 2007, finanțat de Banca Mondială cu scopul de a avea un sistem educațional eficient. Perioada de colectare a acestor date a fost 2001-2012.

„ Este un precedent foarte periculos. Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova (CNPDCP ) s-a sesizat și a interzis Ministerului Educației să colecteze aceste date. Din păcate ministrul nu s-a conformat acestei somații. Ulterior, pe acest caz a fost deschis un dosar contravențional, iar în conformitate cu prevederile acestuia, ministrul riscă să fie suspendat din funcție de la 3 luni până la un an.

Noi totuși considerăm că cineva care a executat o comandă politică nu poate să mai rămână în această funcție. Acest proiect a fost coordonat și plătit de către Banca Mondială, dar nu o să facem demers către ei și nu o să scriem plângere pe numele autorităților de la Chișinău pentru că nu dorim să ne lispim de resurse financiare și nici să discredităm Republica Moldova”, a declarat deputatul PL, Valeriu Munteanu.

Conducerea Partidului Liberal a solcitat Procuraturii Generale să se autosesizeze. De asemenea, aceștia au făcut apel către premierul Iurie Leancă ca Maia Sandu să fie demisă. „Noi considerăm că este incomapatibilă cu funcția pe care o deține și trebuie demisă”, a declarat Ghimpu.

În același context, președintele PL a ținut să menționeze că fostul ministru al Educației, Mihail Șleahtițchi, este un om cu caracter care își respectă numele și imaginea, pe acest motiv a fost demis, „pentru că nu a acceptat comenzi politice”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +22 (32)
  MISA !! Oare tu nu ceri ceia ce vrea VOLOGHIA VORONA ??
  Misa cat de prost trebue sa fii ca sa lovesti in cel mai bun MIISTRU al timpului ...>
  Misa esti un BALAMUT ..
  • +21 (33)
   Ce, nu-i place lui Ghimpu ca toti elevii nu mai pot copia la BAC?! Nu-i mai place ca cei ce nu invata, nu vor mai fi promovati in functii inalte?! Nu-i place ca totul estr TRANSPARENT?!
   D-le Ghimpu, imi pare rau, dar ma dezamagiti tot mai mult.
   • +21 (29)
    E un gargaun fara gargaun. E o nevertebrata veninoasa. El, lasul care n-a avut curaj sa-l indreptateasca pe dl Basescu (pe o sticla TV), el, prestatoare de servcii la cheremul bombei Plahoit, e o infectie pandemica. A trecut o primavara, vine o alta primavara, insa paranoia de sezon si gargarele nu-l mai lasa.
    • +17 (29)
     Mdaa... se vede ca PL-ul este o adunatura de degradati, ce au copiat si continua sa copieze. Iar aparitia unui ministru ca Maia Sandu, ii deranjeaza.
     • +20 (30)
      Multi il cred pe Ghimpu prost, dar cinstit. Este o ipoteza gresita, pentru ca realitatea confirma contrariul, Mihai Ghimpu este departe de a fi cinstit. Detine 34% din actiunile companiei Eurosim SRL, o companie destul de marisoara, cu profit de miliarde de lei. Prea-Cinstitul Mihai Ghimpu mai poarta pe mana un ceas „Raymond Well Don Giovanni”, evaluat cam la 3 000 de euro. Tot Mihai Ghimpu este cel ce a transformat PL-ul intr-un SRL de familie. Si-a angajat nepotii, Corneliu Ghimpu si Dorin Chirtoaca, unul vice-presedinte la VictoriaBank(Banca lui Vlad Plahotniuc) si, respectiv, unul primar al capitalei. Mama lui Dorin Chirtoaca este economista la VictoriaBank(Banca lui Vlad Plahotniuc), Cumatrul lui Ghimpu, Salaru, care a fost ministru al Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor o perioada destul de lunga. Verisorul deputatului PL, Corina Fusu, director interimar la SIS, fratele deputatului Valeriu Munteanu, Ruslan Munteanu, seful Directiei pentru combaterea crimelor economice
      • +19 (29)
       din cadrul SIS, colegul de clasa al lui Dorin Chirtoaca, Igor Gamertki/Stoicev, noul sef interimar la Directia Transport, colegul de clasa al lui Dorin Chirtoaca, anterior deportat din Italia, dupa ce si-a schimbat numele. Tot Ghimpu, dupa destramarea guvernului Filat, si-a luat colegii lui de partid, Moldovanu, la Primaria Chisinau, unde nepotu-sau este primar, la fel, in functii destul de importante, demisionand persoane cu o valoare destul de mare, demisionand persoane competente.
       Dar cele enuntate mai sus reprezinta doar o mica parte a istoriei, Mihai Ghimpu a primit 70 mii de euro de la un om de afaceri italian, pentru campania din 2010, pentru a asigura conditii favorabile la licitatiile de reparatie a drumurilor(inca cind cumatru-sau era ministru). Mihai Ghimpu nu a declarat un apartament de 154.65 m.p., intr-o zona unde 1 m2 este evaluat la 1 200 euro, deci, apartamentul valoreaza aproximativ 180 000 euro. Mihai Ghimpu mai detine o vila intr-un cartier de lux din Bucuresti
       • +17 (29)
        Pipera, evaluata la circa 300 000 euro.
        Si toate astea, Prea-Cinstitul Ghimpu, le-a obtinut cu salariul de 7 000 de lei de deputat in Parlamentul Republicii Moldova.
        • +17 (29)
         Este foarte clar ca Ghimpu face jocul comunistilor! El este PENTRU ca copii sa copieze la examenele de bacalaureat, el este PENTRU ca copii sa fie fara studii!
         Daca ati atrage atentie la ceea ce declara Voronin in privinta ministrului educatiei si daca ati atrage atentie la ceea ce declara Ghimpu impotriva ministrului educatiei, ati gasi FOARTE multe asemanari, pentru ca ii uneste acelasi scop - degradarea societatii!
        • +16 (28)
         Ghimpu trebuie tras la raspundere pentru toate invinuielile sale fara probe , dovezi, cite fara de legi a facut si a tainuit ghimpistu si inca isi mai da cu parerea.
         • +17 (29)
          Hai sa fim seriosi dl Ghimpu , de ce abea acum va dati cu parerea unde a-ti fost 4 ani de zile???
          A da, erati la guveranare era bine, habar nu aveati ce se intimpla daca furai prin ministrii tai corupti, da acum deja cauti nod in papura, cum sa te credem aaa?
     • +19 (27)
      Pentru ura PERSONALA fata de politicianul Filat, Mihai Ghimpu este gata sa dea jos orice reforma, sa dea jos orice schimbare spre bine!
      Acest lucru demonstreaza inca o data foarte clar ca este obsedat de putere si scopul de baza al lui Ghimpu, este sa-si apere interesele personale, apoi, poate, pe cele ale cetatenilor de rind, care l-au votat.
      Totusi, sa nu uitam ca sunt atacati doar cei puternici, si Filat este un politician puternic. Numeroasele atacuri, ce vin la adresa dinsului, demonstreaza clar acest lucru.
      • +17 (25)
       Ordinarul, in loc sa latre la pd-istii care submineaza conspira subminand statul, el urla cu bulbuci la gura la o doamna respectabila. Sluga cu abonament la igNOBIL, in loc sa ceara debarcarea dusmanilor sudisti, condamnarea strechelor care se baga in fundul sarlatanilor vanzatori de tara, el, capiatul si zbihuila, bazaie clabuci. Cine este el, pe langa dna Maia Sandu? Un anal-fabet! Ca bine-a zis marele Eminescu: "Au de patrie, virtute, nu vorbeste liberalul"
     • +17 (23)
      Ce face invidia din oameni...
   • +16 (22)
    Uite ce inseamna sa faci reforme bune in Republica Moldova,se arunca toti in capul tau si cer demisa)))
   • +15 (21)
    Si iarasi PL apare cu un shouw nou nout gatit de ceva timp impreuna cu PCRM,bravo Misa,asa sustii tu tara noastra?!
   • 0 (4)
    molia ruseasca trebuie sa aiba oamenii cuveniti la toate posturile chiee,ca sa mai poata calari poporul inca vre-o 20 de ani.
    Leanca,cit iti platesc rusii sa dezbini Moldova ? si sa tii ministerul invatamintului sub control ???
    • +1 (1)
     Nichifor,cat iti plateste Ghimpu pentru ceea ce faci aici?
  • +18 (26)
   Odata ce este criticata, Maia Sandu este pe calea cea dreapta.
   Iar Mihai Ghimpu, care s-a insarcinat cu dezvoltarea conditiilor de trai in Republica Moldova, acum nu face nimic altceva decit sa incurce!
   Maia Sandu a facut si continua sa faca schimbari FOARTE BUNE, schimbari RADICALE, ce aduc rezultate vizibile!
   Ghimpu, insa, nu este deprins cu asta. El este obisnuit sa copieze, este obisnuit sa fure!
 • -17 (23)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Правильно, дядя Миша! Куй железо пока горячо!
 • +21 (27)
  MISA tu probabl nu mai terminai nici scoala , daca ar fi fost ministru SANDA !!
  Aveai sa muncesti cu mine la UZINA DE FRIGIDERE pana la disparitia ei !!
  • +20 (24)
   la UZINA DE FRIGIDERE ?
   Si acolo trebuie de muncit bine si cinstit. Mai bine vindea flori - asa cum il sfatuia maica-sa !
   ... dar el s-a facut 'mare politician' !
 • +18 (26)
  Ha, ha, arde-o cu benganeala ca i-a apucat militantismul si damblaua. PL-itii nu se vindeca de dusmanie personala, pentru ca sunt pierduti si pierduti in maruntisuri, suspiciuni bolande si acuzatii. Pentru ca nu ii lasa specialistii, pe care nu ii lasa fostul sef de la Ospiciul Costiujeni, fost consilier al fostului ex-presedinte de tara ajuns de ocara. Chiar ca sunt niste looser complotisti pro-plahotniuchisti. Hai, tropa-trop la galop, la CC, ca acolo va curg mucii si balele! Pentru PR negativ si pentru un dram de rating distructiv, ce nu face Mismas Ghimpotent? Nu au cu ce se ocupa. Nu au vocatie de politicieni europeni nici cat un maturator, vodanjor. Comportamentul demonstreaza...Fanteziile lor, halucinante, fac realitate. Machiajul lor, gen zugraveala groasa.
 • -19 (25)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Aiureli de-a lu Mişa Gimp. Nu mă îndoiesc nici o clipă că Filat ar vrea şi poate va încerca să fraudeze alegerile, dar spune nene Mişa, nafiga koze baian?
  Ce-i trebuie lui Filat datele scrise cu greşeli de elevi, dacă el le poate lua din baza de date de la MAI?
  ))
 • +18 (28)
  Prostii alea Ghimpu, despre care date vorbeste el zapacitu, daca cuiva adica PLDM-ului ii trebuiau datele personale apoi puteau sa le ia de la FISC majoritatea populatiei acita impozite iar impozitele se achita dupa date personale si el mos Misa nici nu avea sa afle. Iarasi Serviciul Vamal cunoaste cei plecati sau intrati in tara Mai in scurt valuri in tazik gheghea Misa. Citeam recent pe internet ca Misulica afirma ca la alegeri va lua minimum 20% nici nu vreau sa comentez vorbele goale ale acestui ratat frate cu Voronin.
 • +17 (29)
  E UN PROST de RAGE ,, sapoi se intreaba de ce au plecat REFORMATORII >>>
 • +20 (28)
  Ba Ghimpu. Esti escrocul politicii. Te apreciaza acei care sunt la fel de prosti ca tine. Tu te i-ai de mana cu PCRM si va apucati de sa cereti demisii, atunci cand nu aveti cu cine sa inlocuiti.
 • -20 (26)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Corect,tovarasi! PL cu Ghimpu este periculos p-u moldoveni,mai precis pentru moldovenii care se numesc "Slugi jigoase rusesti"
  Mai sus scriu lingaii Tradatorilor Filat si Lupu si citiva prosti care se considera mari jurnalisti.Va place sa traiti in mizerie sau sa fiti robi pe toate meridianele-votati pe Filat,Lupu,Voronin,Roska,Dodon,Hadirka,Mokanu
  • +1 (5)
   Iata-l aici pe Chirtoaca cu panglica ocupantilor la piept:
   http://bit.ly/1bHfQTE
   Iar aici il vezi pe aparatorul suveranitatii R.Moldova - Ghimpu,care spune ca nu ne vom uni niciodata cu Romania:
   http://bit.ly/1elv19w
 • +19 (29)
  ce fel de dimitere din f-tie? oare nu se vede clar...Maia Sandu tinde spre o Moldova Europeana.....unde vra ghimpu sa ajunga? ce doreste el de fapt? ce-i nebun de cap?
 • +3 (3)
  Ghimpu a picat testele şi se teme că nu va lua BAC-ul :)))))
 • 0 (0)
  De ce nu -ti dai D-neta ,d-ule Ghimpu, demisia pentru a pastra PL si viitorul lui D Chirtoaca ca lider ...?
 • +1 (1)
  Bade Mihai! Las-o în pace, ea mai multe voturi o sa scadă de la Filat, dacă ai sa taci.
 • 0 (0)
  Alte probleme nu-s in tara, se fura tara da ei se agata de fleacuri

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA