ora: 16:37, 12 feb 2014 3519

(video) PL: Coaliția de guvernare pune în pericol cursul european al Republicii Moldova


(video) PL: Coaliția de guvernare pune în pericol cursul european al Republicii Moldova
Deputați PL
Foto: pl.md

Conducerea Partidului Liberal acuză coaliția de guvernare că pune în pericol cursul european al Republicii Moldova. Deputații fracţiunii PL  Mihai Ghimpu, Corina Fusu şi Valeriu Munteanu au susținut astăzi, 12 februarie, o conferință de presă la acest subiect, relatează UNIMEDIA.

Mihai Ghimpu a subliniat că Partidul Liberal a sesizat în repetate rânduri Curtea Constituţională în legătură cu încălcările grave ale Coaliţiei de guvernare, şi astfel au fost înlăturate abuzurile şi încălcările. 
 
„De această dată, întrucât este mai mult o chestiune politică, ci nu juridică, venim să atragem atenţia asupra neîndeplinirii Legii pentru aprobarea Strategiei naţionale de descentralizare şi a Planului de acţiuni prvind implementarea Strategiei pentru anii 2012-2015, nr. 68 din 5 aprilie 2012. Din cauza iresponsabilităţii Guvernului şi nerespectării termenilor indicaţi în Planul de acţiuni, Ambasada SUA de la Chişinău şi Ambasada Suediei au anunţat că Guvernele acestor ţări suspendează finanţările proiectelor de descentralizare”, a enunţiat președintele PL. 
 
Potrivit lui, coaliția a recurs la o șmecherie. „Dacă azi se tărăgănează descentralizarea puterii locale, iar mâine cad reformele în Justiţie şi în alte domenii, nu punem prin aceasta în pericol semnarea Acordului de Asociere sau Liberalizarea Regimului de Vize? E ruşine când una spunem și alta facem, mai ales partenerilor fără de care nu putem merge înainte”, a precizat Mihai Ghimpu.
 
Deputatul Valeriu Munteanu a subliniat că legea privind finanțele publice locale trebuia să fie adoptată încă în 2013 și implementată în 2014, nu în 2015, dar procesul este tergiversat în mod intenționat, pentru că în interiorul Coaliției sunt persoane care muncesc împotriva cursului European. Totodată, Valeriu Munteanu a accentuat că se atestă un nivel înalt de posibilă coruptibilitate în utilizarea banilor europeni, ceea ce explică retragerea finanțatorilor externi, iar  procesele de reformă au fost, probabil, torpilate de comenzile de partid. 
 

 Sursa video: privesc.eu

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -18 (30)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Au dreptate aici cei din PL cand vorbesc despre problema descentralizarii puterii,despre tergiversarea acestei reforme.
  Insa ar trebui sa se vada si pe ei,atunci cand ii acuza pe altii ca una spun si alta fac.Aici sunt cu totii o apa si un pamant...
  • +13 (31)
   ma adresez celor de la PL ( Partidul Lingailor ): Mai aveti de manipulat cu opiniia publica ? Mai aveti de turnat zoaie la mersul European ? Cei care distrug vectorul european sunteti anume voi cu toate Prostiile astea de manipulare ...
   • +12 (30)
    OOO, degradatii in functiune, iarasi cu declaratii prostesti si banale lipsite de logica.
    Si de cind i-a cazut tronul lui Ghimpu, sarmanul s-a pierdut mintile , care si asa erau foarte putine, invinuri, declaratii prostesti , ce sa mai vorbim, mai bine sa nu-i ascultam.
    • +14 (32)
     După alegerile anticipate PL nu va fi acceptat nici într-o coaliţie de guvernare cu imprevizibilul Ghimpu pe post de lider de partid".
     cu prostia sa Ghimpu sacrifică principala resursă electorală a propriului partid - pe Dorin Chirtoacă. În aceste condiţii apare o întrebare mai degrabă retorică. A cui joc face în ultima instanţă Mihai Ghimpu?! Al comuniştilor sau/şi a Moscovei? Răspunsul la această întrebare este afirmativ! Da, Mihai Ghimpu este unealta comuniştilor sau/şi a Moscovei, chiar dacă se produce în această postură inconştient.
     • +12 (30)
      Iarasi Ghimpu aiureste cu scenariile sale dea dreptul prostesti.
      Se teme de actuala coalitie pentru ca-i va inchide robinetul la finante pentru primaria mun.Chisinau, unde nepotul sau este primar.
      • -13 (29)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Si eu ma tem ca vor inchide robinetul pentru mun. Chisinau. Vreau ca taxele pe care le platesc in bugetul municipiului sa fie utilizate pentru dezvoltarea lui, nu sa fie luate cu japca de guvern si sa ajunga in buzunarelor unor oameni ca seful fiscului sau Banaruc.
       • -17 (25)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Lasa tu aici aluzia cu buzunarul cuiva! In Chisinau se colecteaza cele mai mari impozite din cauza ca aici sunt concentrate majoritatea firmelor,aici e concentrat businessul cel mare, asa a fost sa fie,caci in afara Chisinaului in genere nu functiona nimic anterior.
        Doar ca la acest capitol nu si-au adus contributia primarii capitalei,antreprenorii straini nu aveau alte destinatii in R.Moldova! Iar cetatenii din provincie ar trebui sa moara de foame,din cauza ca acolo lipseste infrastructura necesara promovarii investitiilor?
        Sunt vinovati cei de la Soldanesti ca anterior (dar si acum)
        prioritatea o are capitala?
        • +13 (29)
         Multi il cred pe Ghimpu prost, dar cinstit. Este o ipoteza gresita, pentru ca realitatea confirma contrariul, Mihai Ghimpu este departe de a fi cinstit. Detine 34% din actiunile companiei Eurosim SRL, o companie destul de marisoara, cu profit de miliarde de lei. Prea-Cinstitul Mihai Ghimpu mai poarta pe mana un ceas „Raymond Well Don Giovanni”, evaluat cam la 3 000 de euro. Tot Mihai Ghimpu este cel ce a transformat PL-ul intr-un SRL de familie. Si-a angajat nepotii, Corneliu Ghimpu si Dorin Chirtoaca, unul vice-presedinte la VictoriaBank(Banca lui Vlad Plahotniuc) si, respectiv, unul primar al capitalei. Mama lui Dorin Chirtoaca este economista la VictoriaBank(Banca lui Vlad Plahotniuc), Cumatrul lui Ghimpu, Salaru, care a fost ministru al Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor o perioada destul de lunga. Verisorul deputatului PL, Corina Fusu, director interimar la SIS, fratele deputatului Valeriu Munteanu, Ruslan Munteanu, seful Directiei pentru combaterea crimelor economice…
         • +15 (31)
          Nu stiu cum altii, dar eu m-am dezamagit in Ghimpu. Vine cu niste aberatii, duce in eroare cetatenii...
          • +18 (32)
           D-le Ghimpu, nu au existat motive pentru denuntarea acordului?! - Imi pare rau!
           Dar oare musamalizarea cazului Padurea Domneasca, la care au participat mai multi judecatori, businessmani, membri PL, nu a fost un motiv? Filat a avut destule motive, ca sa denunte acordul si socot ca a fost un pas corect!
           In comparatie cu dvs., Filat si partidul pe care-l conduce se consulta cu oficialii europeni, americani, inainte de a face un pas atit de important.
          • -2 (4)
           de la padurea domneasca cate au trecut scurta minte aveti...
        • +16 (30)
         din cadrul SIS, colegul de clasa al lui Dorin Chirtoaca, Igor Gamertki/Stoicev, noul sef interimar la Directia Transport, colegul de clasa al lui Dorin Chirtoaca, anterior deportat din Italia, dupa ce si-a schimbat numele. Tot Ghimpu, dupa destramarea guvernului Filat, si-a luat colegii lui de partid, Moldovanu, la Primaria Chisinau, unde nepotu-sau este primar, la fel, in functii destul de importante, demisionand persoane cu o valoare destul de mare, demisionand persoane competente. Dar cele enuntate mai sus reprezinta doar o mica parte a istoriei, Mihai Ghimpu a primit 70 mii de euro de la un om de afaceri italian, pentru campania din 2010, pentru a asigura conditii favorabile la licitatiile de reparatie a drumurilor(inca cind cumatru-sau era ministru). Mihai Ghimpu nu a declarat un apartament de 154.65 m.p., intr-o zona unde 1 m2 este evaluat la 1 200 euro, deci, apartamentul valoreaza aproximativ 180 000 euro. Mihai Ghimpu mai detine o vila intr-un cartier de lux din Bucuresti,
         • +17 (29)
          Pipera, evaluata la circa 300 000 euro.
          Si toate astea, Prea-Cinstitul Ghimpu, le-a obtinut cu salariul de 7 000 de lei de deputat in Parlamentul Republicii Moldova.
         • +3 (3)
          Ciar dacă să admitem că ai dreptate şi Ghimpu nu e cinstit, ci un corupţioner clasic, oricum, nu ai reuşit să combaţi impresia că e prost. ))
          -
          Citat: "Multi il cred pe Ghimpu prost, dar cinstit"
          • 0 (0)
           El nici nu a avut de gand sa combata impresia ca Ghimpu e prost,asta se presupunea de la bun inceput :))
     • +17 (27)
      Ghimpu ar trebui sa taca! Imi pare foarte rau ca mai avem asemenea degradati in politica moldoveneasca. S-a trezit ca toti sunt rai, doar atunci cind a fost inlaturat din cursa? D-le Ghimpu, nici Filat nu-i inger, dar, in comparatie cu dvs., nu are 10 fete si conduce o echipa puternica, in frunte cu care, putem ajunge in UE.
     • +16 (26)
      Of Doamne fereste...Deja ma enerveaza omul acesta cu biznesul lui de familie PL.Mai fa tu ceva trintorule,nu arata cu degetul la altii si fa probleme.Tu si PCRM sunteti cei ce puneti in pericol cursul european al tarii.
   • -12 (30)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Opinia publica o manipulati voi, postacii de serviciu si shafii vostri!
    PL in cazul dat nu face decat sa atentioneze ca anumite angajamente fata de UE nu sint indeplinite de catre guvernantii actuali!
   • +2 (4)
    voi mai aveti sa umblati cu hurta?
    daca dl Ghimpu e asa ce atata galagie faceti,
    ... lasati-l ca daca nu are dreptate el va plati pentru asta si nici "stejarul" vostru nu are de pierdut.
    ________
    "grija" d-voastra devine suspecta!
  • +19 (25)
   Poate dai exemple.
   • -13 (31)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Are perfecta dreptate Ghimpu.
    PL unicul partid al poporului. In rest tradatori si tilhari,impreuna cu Mokanu si Pavlicenko;tehnologii invechite KGBiste
   • +16 (28)
    Cu mare placere! Uite aici Chirtoaca - cel care lupta cu ocupantii rusi si-a pus panglica acestor ocupanti la piept:
    http://www.timpul.md/articol/ca-sa-treaca-puntea-chirtoaca-s-a-facut-frate-cu-dracul-23183.html?action=print
   • +15 (29)
    Aici Ghimpu - cel care spune ca e unicul promotor al reunirii ne spune ca de fapt unirea nu va avea loc niciodata,ca aceasta e un mit,implicit promovand mesajul statalistilor:
    http://eleonora-lisnic.blogspot.com/2010/02/mihai-ghimpu-pentru-cititorii-kp.html
   • +13 (27)
    PL era numit partidul tinerilor,dar are cea mai mare medie de varsta din Parlament:
    http://www.jc.md/cine-a-ajuns-in-parlament/
    Se poate adauga aici ca cel mai tanar deputat este dela comunisti...
    • 0 (0)
     nu imbla cu torba de minusuri din urma
     • 0 (0)
      Trebuie sa fii zombat tare ca sa nu observi ca atat minusuri,cat si plusuri le pun unii si aceiasi in mare parte,adica spiridusii PLDM-isti.Dar,participa activ si zombatii PL-isti,alde tine...
      P.S.Voi,PL-istii va luptati cu PLDM-istii,se vede de la o posta,altii putin va intereseaza.Uita-te atent la comentariile mele si vei vedea ca critic ambele partide,fara menajari...
 • -11 (29)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Mafioţii, hoţii şi funcţionarii şi justiţionarii corupţi sunt lipitorile care sug ultimul pic de sânge din Moldova. Aceştea sunt mai periculoşi şi aduc Moldovei o daună MULT mai mare decât Rusia.
  Rusia se bucură de fiecare hoţ, mafiot şi corupţioner din Moldova, fiindcă aceştea fac interesul Rusiei - stopează drumul european al Moldovei şi ţin poporul în mlaştina influienţei ruseşti.
  Trebuie să ne dăm seama, că la cei numiţi mai sus nu le trebuie UE, fiindcă acolo ar trebui să respecte legile, lor aici le e bine unde pot fura şi jupui poporul în voie împreună cu toţi juriştii. Trebuie de făcut ceva urgent că n-avem nici un politician de încredere - toţi ca unul s-au curvit şi au căzut în lăcomie animalică ca Dodon. Avem numai dodoni...
 • -12 (30)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  SUA si Suedia au declarat ca suspenda finantarea reformei autonomiei locale. Ce poate sa faca pldm si pd? Sa isi puna postacii sa arunce cu glod in PL. Guvernarea a luat bani pentru niste legi pe care nu le implementeaza si in loc sa moderniezeze tara impart banii intre ei, iar o parte o dau la postaci. Intrebarea este a cui face jocul pldm si pd? Cu legea privind plafonarea taxelor locale, micsorarea accizelor la import pentru masinile de lux, sustinerea si permiterea asa numitului referendum din gagauzia, atacul asupra directorului ANRE, cedarea aeroportlui si BEM ,acum si stoparea reformelor. Ai impresia ca baietii lucreaza cu spor la distrugerea increderii in integrearea europeana.
 • -11 (29)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Eu vad alte pericole care ne distrug, ca de ex.:
  1) Universitati corupte care scot la conveier ne-specialisti
  2)Scolo corupte care pregatesc viitori studenti corupti
  3)Spitale degradante, Politie slab dotata, Procuratura si Judecatorii corupte
  4)Academicii care sug milioane de lei in buget dar nu scot nicio inveti din care ar cistiga statul
  Ce poate fi mai rau decit raul pe care singuri ni-l facem?
  • 0 (2)
   100%
   cei cu ochelarii verzi se fac muti, surzi si chiori la acestea pentru ca ei sant mari "speţialişti".
 • +15 (29)
  Si PL-ul a pus in pericol cursul european al R.Moldova in 2013, atunci cand Ghimpu dorea anticipate,cedarea puterii comunistilor pana prin 2026,etc.
  Daca se ajungea la acest scenariu,unde eram acum?
 • -3 (3)
  Cu toata stima pentru PL si pentru Ghimpu care a declarat ziua de 28 iunie ziua ocupatiei in decretul sau si cererea oficiala de retragere a armatei ruse care ocupa R.M,i-ar Filat,Lupu si altii sau ascuns in burueni,a-si dori sal intreb pe domnul Ghimpu: DA CIND DUMITALE NU AI DORIT SA VOTEZ UN GUVERN PROEUROPEAN spunind ca Filat este contrabandist,apoi nici pe Leanca nu ai dorit sal votez,atunci tu nu ai pus in pericol cursul EUROPEAN al R.Moldova????? Sa nu plecat reformatorii si sa nu votat guvernul aveam alegeri anticipate si cu Voronin prim-ministru si directia UV (evroazojopa).
  • -1 (1)
   Asa este! Contra-argumente nu-ti aduc,dar deja te-au minusat...
   Sus Ghimpu si PL!!! :)))

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA