Citește toate știrile la acest subiect

(video) PCRM mizează pe susținerea PD în provocarea alegerilor anticipate

După ce au votat alături de liberal-democtați pentru demiterea din funcție a prim-vicespeakerului Vlad Plahotniuc, fracțiunea Partidului Comuniștilor mizează pe susținerea democraților în vederea demiterii Guvernului, notează UNIMEDIA. Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a specificat că lasă la „discreția și sovestea” deputaților PD dacă susțin moțiunea de cenzură înaintată astăzi în Parlament.

Dacă formațiunea condusă de Lupu susține că demiterea Cabinetului de miniștri nu va duce la alegeri anticipate și că va fi creat în loc unul tehnocrat, atunci comuniștii afirmă că doar un nou scrutin ar putea rezolva problemele Republicii Moldova și a cetățenilor ei.

Mai mult decât atât, Voronin a menționat că este gata să voteze și demiterea speakerului Marian Lupu. „Dlui singur a spus că-și va da demisia după căderea Guvernului. Sigur, noi vom vota pentru demiterea lui Lupu”, a conchis acesta.

„Noi suntem gata să organizăm și o revoluție, de aceea nu ne este frică să provocăm alegeri anticipate”, a subliniat Voronin. Potrivit liderului PCRM, moțiunea de cenzură înaintată în adresa Executivului trebuie  să fie precăutată în ziua de marți a săptămânii viitoare.

UNIMEDIA precizează că astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, 34 de deputați ai fracțiunii PCRM au înaintat moțiunea de cenzură Guvernului.

Pentru ca Executivul să fie demis, este nevoie de votul PCRM + PD + 2 deputați neafiliați (49+2=51). Liberalii și liberal-democrații au anunțat că sunt contra demiterii Guvernului. Mihai Godea a declarat că va vota, la fel cum ar putea să facă și Igor Dodon. Rămâne sub semnul întrebării cum vor vota neafiliații și dacă toți deputații din PD vor vota pentru demiterea Executivului. Democratul Dumitru Diacov a declarat că este împotriva demiterii Cabinetului de miniștri, la fel cum a făcut-o și neafiliatul Vadim Mișin. Astfel, reiese că șansele ca majoritatea deputaților să voteze demiterea Guvernului sunt de 50/50.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub