ora: 13:58, 25 noi 2013 4764 27 Autor: Victoria Dumbravă

(video) PCRM își redirecționează protestele către structurile europene


Video se incarcă ...
(video) PCRM își redirecționează protestele către structurile europene
Protest PCRM
Foto: UNIMEDIA

Partidul Comuniștilor își redirecționează protestele antiguvernamentale către sediile structurilor europene de la Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de liderul PCRM, Vladimir Voronin. Potrivit lui, instituțiile europene susțin actuala guvernare și deci tot europenii ar fi în măsură să le solicite demisia. 

Referindu-se la Summitul de la Vilnius, șeful comuniștilor a menționat că parafarea documentelor preconizate reprezintă anularea oricăror perspective ale Republicii Moldova. „Vilniusul simbolizează numai obligațiuni fără niciun fel de liberatate”, a afirmat Voronin, citat de UNIMEDIA.

„PCRM transferă întreaga ordine de zi a protestelor de la guvernare la reprezentanţa UE în Moldova. Este inutil să apelăm la Leancă, Timofti şi alţi mercenari. Ei au demonstrat că nu rezolvă nimic. Noi redirecţionăm protestele noastre, protestele paşnice spre oficiile şi reprezentanţele UE din Chişinău. Noi cerem de la structurile europene (atît din Chişinău, cît şi de la Bruxelles) să ordone imediat Guvernului să-şi prezinte demisia, să oprească violarea politică a Moldovei şi să ofere poporului moldovenesc posibilitatea pentru a-şi exercita dreptul la alegeri libere şi democratice. Noi cerem de la structurile europene să ordone lui Filat şi Lupus ă-şi adune grupările politice şi să adopte decizia politică de anunţare a alegerilor anticipate”, a declarat Voronin.

În același context, președintele PCRM  a subliniat că la protestul de sâmbătă din PMAN, la care au participat, potrivit lui, circa 50 de mii de oameni, poporul Moldovei şi-a demonstrat hotărârea de a lupta pentru democraţie, libertate şi dreptate.

UNIMEDIA menționează că potrivit poliției, sâmbătă, 23 noiembrie, la marșul spre Chișinău, organizat de comuniști, au participat circa 6800 de persoane. 

Comentarii (27)
 • +2 (12)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +6 (12)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +4 (10)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • 0 (4)
     fuuu!..
     Boronin & k0 cu nimic nu se deosebesc de guvernarea actuala.
     Boronin a crescut cu multa grija ceia la ce se revolta el azi.
     Boronin viseaza sa ajunga el sa faca ceia ce condamna astazi.
     ---
     numai pro$tii il cred pe Boronin.
     • +2 (4)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • +1 (1)
       Comunistii sa-si bage nasurile in fund! Anume datorita faptuluic a sunt niste degradati, Republica Moldova a ajuns sa fie aproape cea mai saraca tara din Europa. Noroc de actuala coalitie, care, cit de cit, a imbunatatit lucrurile si Republica Moldova merge clar spre un viitor mai bun, spre integrarea europeana.
       Nu inteles, insa, ce au facut comunistii timp de 8 ani de isi permit sa vocifereze asa? :)
    • 0 (2)
     Comentariul a fost șters de redacție.
  • 0 (0)
   Comunistii fac tot posibilul ca sa distabilizeze situatia. Cred eu, insa, ca nu le va reusi. Actuala coalitie a demonstrat clar faptul ca in UE e mult mai bine, in UE putem avea un viitor mai bun!!!
 • +6 (6)
  Sau mosu se teme sa nu fie si el tras la raspundere cu toti la pachet in momentul cand RM va fi un stat cu adevarat democrat si cinstit?! A venit randul lui Nastase, Becali, deci ar trebui sa ii vin arandul si lui Voronin, Filat, Plahotniuc, Ghimpu, toti care siau batut joc de aceasta tara.

  Sunt cetățean activ
  • +2 (2)
   ce indruga Boul asta... ? Sa fie confiscate miliardele de dolari furate de komunisti si date p-u invatamint.Banditii komunisti au adus Moldova la degradare totala.
   (dar cine sa se lupte cu tilharii astea... ? Filat ? Filat si gasca sint la fel)
   • +1 (1)
    Poti demonstra faptul ca Filat a furat ceva? Chiar te rog, as vrea sa aflu si eu.
    Nu aruncati vorbe in vint. Sa fi furat ceva, demult presa era sa strige despre asta!!! Marea greseala a cetatenilor e ca nu se informeaza, ci cred in ceea ce le este mai convenabil.
 • +3 (3)
  Mos Voronin e senil, fratilor! "Noi cerem de la structurile europene...", de la cine anume? Mai ramane sa ceara extraterestrilor sa intre in PCRM! Om batran cu minte slaba....
 • +2 (2)
  Cit timp citiva degradatii astea ghidati de banditi au sa ne hotarasca soarta si viitorul nostru...? Putorile bolsevice trebuie trimisi la munci in Rusia.
  In Moldova jigodiile astea criminale n-au ce cauta. Sa fie trasi la raspundere p-u toate crimele lor mirsave.
 • +1 (1)
  incercare jalnic DE A destabiliza situatia in moldova ! insa mamaliga nu explodeaza asa de des cum le pare lor ))) degraba o sa li se termine finantele si lumea nu o sa mai easa la proteste fara remunerare
 • +1 (1)
  Nu-l lasă Putin pe Vor-On-În să se odihnească: î-l scoala cu noaptea în cap, şi în zilele de odihnă necătând la timpul nefaorabil şi î-l împinge: "Давай вставай на*хуй старый пердун и иди отрабатывать деньги которые я дал, иди блин и умирай на барикадах "за это" и за уРодину мать твою урод неруский".
 • +1 (1)
  de ce nu se duc la Kiev magarii sa fluture acolo cu ideile euroasiatice ! acolo chiar au cui dovedi si o sa le raspunda repejor ucrainenii pro-europeni in frunte cu Kliciko
 • -1 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -1 (3)
   Comentariul a fost șters de redacție.
  • -1 (3)
   Comentariul a fost șters de redacție.
  • -1 (3)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (0)
  debili blea... terminatzi...
  http://www.youtube.com/watch?v=kdJ1Ye0o1-s&feature=share
  le sugerez sa se duca acu pe maidan in Kiev... poae le rup capurile acolo...
 • 0 (0)
  Nici Putin,nu-l baga in seama,dar UE,nicidecum.Voronin,alegeri au O DATA la 4 ani,nu se poate sa aiba loc,pana nu castigi tu!!!!De astea sint numai la GRADINITA !!! Vezi-ti de pe acuma de cosciug,mai bine!!
 • +1 (1)
  Cind era comunistii la guvernare si cioronin voronin presedinte.Pe parlament se urca cine vroia si isi facea nevoile.Pina la urma un fascist fals numit comunist ia dat foc.VORONIN O ZAJIGHIT PARLAMENTUL CU POSLEDNII TIRNIC.In limba turbatilor si salbaticilor asa numiti maldavani de origene mongoloida.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Mai tâmpit tiran pentru sàrmanul moldovean ràtàcit, rusii nici cà puteau visa!De aceea toti ca unul îl sustin si formeazà o fortà, un dusman interior foarte puternic împotriva bàstinasului, desteptàrii lui, limbii lui... viitorului acestui Neam pe bucata aceasta de pàmânt rupt si cotropit de rusi! Ce-ar zice bàstinasii ocupati in 1812 despre un Cioroi de acesta rusificat în Vorona?! Dar cei din 1940 deportati, nimiciti, jefuiti...?! Oare chiar asa de scurtà este mintea moldoveanului de azi?! Asa un tiran sà se viseze în capul Neamului pe care îl distruge, rusificà si azi?! Celelalte 80% din populatie, nu se pot uni, nu le ajunge minte sà formeze si ei o fortà nationalà, capabilà de ai da riposta cuvenità si sà plece în istoria tristà precum Kadafi, Sadam... si alti càlài?!
 • 0 (0)
  Cit ne va mai foote acest neandertaloid?
 • 0 (0)
  Comuniştii vor din răsputeri
  De parcă ar fi nişte cadâne
  Să ne târâie ăn ziua cea de ieri,
  Pe când poporul vrea în cea de mâine

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA