ora: 18:50, 16 apr 2014 5676 15 Autor: Cristina Buzovschi

(video) PCRM, deranjat de decorul PLDM din Parlament. Petrenco: Prea mult verde!


Video se incarcă ...
 (video) PCRM, deranjat de decorul PLDM din Parlament. Petrenco: Prea mult verde!
Ședința Parlamentului
Foto: UNIMEDIA

Decorul din stegulețele liberal-democraților din Parlament și microfoanele personalizate ale liberalilor a iscat un schimb de replici între deputați. Corina Fusu a cerut conducerii Parlamentului să investigheze cine a dezlegat panglica tricolor de la microfoanele deputaților PL, relatează UNIMEDIA.

„Eu am remarcat că au dispărut panglicele tricolore de la microfoane. Rog să investigați cine le-a dezlegat. Vă rog să revină panglicele tricolore la microfoanele noastre. Ne-ați deposedat de ele, dar sunt proprietatea noastră”, a evidențiat liberala.

Declarația acesteia l-a făcut pe Grigore Petrenco să vină la rândul său cu o solicitare. „Eu vreau să vorbesc referitor la acest decor din sală. Nu trebuie să uităm că este legea cu privire la drapelul de stat, unde se menționează unde și în ce condiții poate fi arborat drapelul de stat. Aceste combinații cu niște stegulețe verzi, care nu știu ce înseamnă, este o profanare a drapelului de stat. Eu solicit să fie scos acest decor verde din sală”, a precizat comunistul.

Explicația pentru prezența acestor drapele a fost oferită de liderul fracțiunii PLDM. „Înțeleg că această culoare verde enervează tovarășii din PCRM, din cauza că sub această culoare au fost scoși de la guvernare, împreună cu alți colegi care sunt în cadrul coaliției pro-europene. I-aș ruga să abordeze cu mult calm această situație fiindcă într-un viitor apropiat, în Republica Moldova va fi foarte mult albastru și foarte mult verde, și foarte puțin roșu. Deprindeți-vă cu această situație”, i-a răspuns Valeriu Streleț.

În schimbul de replici s-a antrenat și președintele PCRM. „Dle Streleț, dvs nu vă este de ajuns că pe frontonul casei dvs ați spus semnul mason. Puneți-vă unde vreți drapele și panglici, umblați ca papuașii. Terminați cu acest circ în Parlament”, a sugerat Vladimir Voronin.

„Eu îl invit pe dl Voronin la o discuție despre simbolistică, la mine acasă, dacă asta dorește”, a concluzionat liberal-democratul.

Precizăm că deputații PLDM și-au amplasat, în cadrul ședinței de săptămâna trecută a Parlamentului, câte trei drapele: al Republicii Moldova, al Uniunii Europene și al Partidului Liberal Democrat. Anterior, comunista Ala Mironic și deputații liberali și-au personalizat microfoanele, agățând de ele panglica „Sfântului Gheorghe” și respectiv tricolorul.

Comentarii (15)
 • +11 (19)
  Ca de obicei, comunistii si liberalii nu se remarca prin nimic nou. Corina Fusu se plange ca i se fura panglicile de la microfon, cu toate ca avem probleme mult mai importante de rezolvat, lui Petrenco nu-i place culoarea verde, pe fonul careia comunistii au fost inlaturati de la guvrnare, care, in acelasi timp, semnifica pacea.
  • +14 (18)
   Dupa mine, steagurile UE, RM si PLDM se asociaza foarte bine. Dar de unde sa inteleaga Petrenco?
   Acest degradat nu poate face nimic altceva decat arunca replici negandite si ameninta cu moartea.
   • +12 (16)
    Da, culoarea verde inseamna pace. Dupa replica lui Petrenco, vedem care sunt scopurile urmarite de acesta - de a destabiliza situatia, de a crea haos. La acest capitol pot fi adaugate si amenintarile acestuia la adresa doamnei Gherman.
    Cert este una - asemenea persoane nu trebuie sa se regaseasca in Parlament.
    • +12 (14)
     Si ce ai impotriva la culoarea verde petrenco?
     In primul rind , pe linga steguletele PLDM, este amplasat tricolorul de stat, drapelul UE, este un geste destul de frumnos, dar sa inteleg ca voi veneati cu patifoane, damafoane s-au nu mai stiu cum se numeste toate prostiile voastre, si urlati ca stricatii prin parlament nu era nimic strasnic nu va deranja.
     • +11 (13)
      Sarmanul Voronin, trezit din somn ,de la galagia creata tot de ciinisorii sai, a inventat si el deja semnte nu stiu de care, aprivit prea multe filme despre masoni si vrea sa atarag putina atentie ca cunoaste si el, cite ceva.
   • +13 (15)
    Nu, celor din PCRM le place flagul ala cu un bou pe el, pentru ca-i reprezinta.
  • +10 (16)
   Петренко, чем ваш красный цвет, зелёный мне больше нравится.
  • +10 (12)
   Serios,decit rosu,e cu mult mai bine verde,bravo Strelet,la pus la punct pe Petrenco si pe Voronin!!!
  • 0 (0)
   wei blegule, tu nu ataci in directia care trebuie! Fusu se revolta ca au fost scoase panglicile TRICOLORE de pe microfoane, si asta in parlamentul RM. Oare nu e o problema ca cineva in parlamentul nostru se simte deranjat de insasi tricolorul acestui stat??! E o manifestare vadit antinationala si aceste fenomene trebuie tratate ca atare, or in caz contrar toate celelalte eforturi si succese aplaudate de voi sint zadarnice...
 • -7 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Nu-mi place pldm, chiar daca i-am votat,dar petrenco e un asa mare bleg, c mai bine tacea.
 • +13 (15)
  Sugestiv! Verde - pentru Europa! Iar ciuma rosie - in paradisul cimitirului URSS.
 • -8 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Basarabia e Romania !! jos cu tradatorii si mancurtii !!!!
 • +13 (13)
  Prea mulți comuniști.
 • -8 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  parcă-l Văd pe Voronin la Streleț acasă ciocnind ouă vopsete în verde...)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri