(video) PCRM, deranjat de decorul PLDM din Parlament. Petrenco: Prea mult verde!

Decorul din stegulețele liberal-democraților din Parlament și microfoanele personalizate ale liberalilor a iscat un schimb de replici între deputați. Corina Fusu a cerut conducerii Parlamentului să investigheze cine a dezlegat panglica tricolor de la microfoanele deputaților PL, relatează UNIMEDIA.

„Eu am remarcat că au dispărut panglicele tricolore de la microfoane. Rog să investigați cine le-a dezlegat. Vă rog să revină panglicele tricolore la microfoanele noastre. Ne-ați deposedat de ele, dar sunt proprietatea noastră”, a evidențiat liberala.

Declarația acesteia l-a făcut pe Grigore Petrenco să vină la rândul său cu o solicitare. „Eu vreau să vorbesc referitor la acest decor din sală. Nu trebuie să uităm că este legea cu privire la drapelul de stat, unde se menționează unde și în ce condiții poate fi arborat drapelul de stat. Aceste combinații cu niște stegulețe verzi, care nu știu ce înseamnă, este o profanare a drapelului de stat. Eu solicit să fie scos acest decor verde din sală”, a precizat comunistul.

Explicația pentru prezența acestor drapele a fost oferită de liderul fracțiunii PLDM. „Înțeleg că această culoare verde enervează tovarășii din PCRM, din cauza că sub această culoare au fost scoși de la guvernare, împreună cu alți colegi care sunt în cadrul coaliției pro-europene. I-aș ruga să abordeze cu mult calm această situație fiindcă într-un viitor apropiat, în Republica Moldova va fi foarte mult albastru și foarte mult verde, și foarte puțin roșu. Deprindeți-vă cu această situație”, i-a răspuns Valeriu Streleț.

Pub

În schimbul de replici s-a antrenat și președintele PCRM. „Dle Streleț, dvs nu vă este de ajuns că pe frontonul casei dvs ați spus semnul mason. Puneți-vă unde vreți drapele și panglici, umblați ca papuașii. Terminați cu acest circ în Parlament”, a sugerat Vladimir Voronin.

„Eu îl invit pe dl Voronin la o discuție despre simbolistică, la mine acasă, dacă asta dorește”, a concluzionat liberal-democratul.

Precizăm că deputații PLDM și-au amplasat, în cadrul ședinței de săptămâna trecută a Parlamentului, câte trei drapele: al Republicii Moldova, al Uniunii Europene și al Partidului Liberal Democrat. Anterior, comunista Ala Mironic și deputații liberali și-au personalizat microfoanele, agățând de ele panglica „Sfântului Gheorghe” și respectiv tricolorul.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub