ora: 10:31, 01 iul 2013 4262
Autor: Cristina Aramă

(video) Pagubele provocate de ploi și grindină se ridică la circa 300 milioane de lei


Video se incarcă ...
(video) Pagubele provocate de ploi și grindină se ridică la circa 300 milioane de lei
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
De la începutul anului 2013, zeci de mii de hectare agricole au fost distruse, iar pagubele provocate de ploi și grindină se ridică la 290 milioane de lei. Anunțul a fost făcut de către ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, notează UNIMEDIA.

„De la începutul anului, circa 38 mii de hectare au fost afectate, iar pagubele se ridică la 290 milioane de lei. Ploaia din ultimele două zile nu a afectat grav culturile agricole. Aversele au fost fără grindină”, a spus ministrul Agriculturii.

În același context, sursa a menționat că a fost creat un grup de lucru care va evolua gradul de afectare a culturilor agricole. Rezultatele vor fi prezentate până la sfârșitul acestei săptămâni. 

„După evaluare vom vedea care regiune este cea mai grav afectată, iar ulterior Ministerul Finanțelor va analiza compensarea pierderilor. Ministerul Agriculturii ar putea aloca bani pentru procurarea, în luna august, a unui lot de rachete antigrindină”, a declarat Bumacov.

(video) Stare excepțională în Capitală: Circulația pe anumite străzi a fost sistată

UNIMEDIA precizează, că din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, de la energia electrică rămân deconectate 43 de localităţi din 14 raioane. Fără curent electric sunt localităţi din raioanele Făleşti, Căuşeni, Ştefan Vodă, Hînceşti, Cahul, Basarabeasca, Leova, Taraclia, UTA Găgăuzia, Rezina, Orhei, Străşeni, Ialoveni şi mun. Chişinău.

Potrivit meteorologilor, în ultimele ore au căzut câte 38 litri pe metru pătrat. Ploile ar urma să contenească spre sfârșitul zilei.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (6)
  Oricum pare sa fie un an mult mai roditor decat anul trecut

  Sunt cetățean activ
  • +4 (4)
   Sunt sigur ca domnul Bumacov va face tot posibilul pentru ca pierderile sa fie minime. Este foarte bine ca s-a creat acest grup de lucru pentru evaluarea situatiei date.
   • +4 (4)
    Intr-adevar, dl Bumacov e un bun profesionist si intelege de minune situatia, la moment chiar e nevoie de o anumita sustinere din partea ministerului, de care cred ca agricultorii vor profita neconditionat.
    • +4 (4)
     De ar fi toti ministrii ca dl Bumacov, demult am fi fost mult mai dezvoltati. Dumnealui este un bun specialist in domeniul agriculturii, are foarte multe invetii, fapt pentru ce cred ca trebuie sa fie laudat. Au fost si vremuri mai grele, in care dlui s-a descurcat de minune. Sunt sigur ca si acum va face fata lucrurilor.
     • +2 (2)
      Da, domnul Bumacov are peste 20 de inventii in domeniul agriculturii, cred ca asa si ar trebui sa fie! Bravo!
    • +3 (3)
     Domnul Bumacov chiar e bravo, sa-l ajute domnul in tot ceea ce face, pentru ca anume de asemenea situatii depinde daca se va ieftini sau nu painea si alte produse cerealiere! Am incredere!
    • +1 (1)
     Sunt deacord ca e bun si sper ca toti vor realiza ca problemele provocate mai ales in capitala sunt din vina lui Chirtoaca.
 • -5 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  da pe Bumacov nu vreti sa-l h*isasiti ca pe Chirtoaca???? aaaa da, el ii din PLDM... el ii j sfant.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA