(video) Oscilații în topul celor mai influenți politicieni: Voronin coboară în poziții

Premierul Iurie Leancă își păstrează poziția de lider în topul cei mai influenți politicieni din Moldova pentru luna octombrie. Potrivit experților, actualul prim-ministru își va păstra poziția pentru o perioadă mai îndelungată. Fostul premier, Vlad Filat, revine în top 3 cu 217 de puncte acumulate. Cel puțin așa arată clasamentul realizat lunar de Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică „Politicon”, informează UNIMEDIA. 

(video) Oscilații în topul celor mai influenți politicieni: Voronin coboară în poziții
(Colaj: UNIMEDIA)

Președintele Parlamentului Igor Corman scade o poziție în top. Politicianul a acumulat 216 puncte. Ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, a coborât cu o poziție și clasându-se pe locul 4 cu 215,5 puncte.

Președintele Nicolae Timofti a reușit să avanseze cu o poziție în clasamentul celor mai influenți politicienii ai lunii octombrie. Șeful statului a acumulat 196 puncte și s-a clasat pe locul 5.

Pub

Spre deosebire de actualul președinte, liderul PCRM Vladimir Voronin a coborât o poziție în top, cu 195 de puncte.

În top 10 a celor mai influenți politicieni a revenit edilul Capitalei, care s-a clasat pe locul 7 și Marian Lupu pe locul 8. Liderul PD a reușit să avanseze cu 11 poziții.

Democratul Vladimir Plahotniuc a ocupat locul 9 cu 175 de puncte. Top 10 îl încheie ministrul Economiei, Valeriu Lazăr cu 172 de puncte.

UNIMEDIA menționează că Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică „Politicon” realizează topul celor mai influenţi politicieni lunar. Cel puțin 20 de experţi pun note pentru 100 de politicieni, iar în top ajung doar primii 50. În fiecare lună ultimii 10 politicieni sunt schimbaţi cu alţii zece.  

sursa video: privesc.eu

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub