(video) Noi detalii despre reținerea ex-deputatului PD, Iurie Bolboceanu: Prins în flagrant la o întâlnire cu un spion

Ex-deputatul democrat, Iurie Bolboceanu, a fost prins în flagrant, în timp ce era la o întâlnire cu ofițerul care activa în Moldova sub acoperire diplomatică. Fostul demnitar a fost racolat, acum câțiva ani, de serviciile străine secrete și periodic transmitea informații cu caracter secret. Despre acest lucru au anunțat reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate.

(video) Noi detalii despre reținerea ex-deputatului PD, Iurie Bolboceanu: Prins în flagrant la o întâlnire cu un spion

Potrivit procurorului, ex-demnitarul a fost reținut în flagrant la data de 17 martie 2017. În urma perchezițiilor, la domiciliu acestuia, au fost găsiți 23 mii USD, bani pe care i-ar fi primit drept remunerare pentru informațiile divulgate. De asemenea, un telefon mobil destinat pentru discuțiile cu agentul străin.

Pub

Mai mult, întâlnirile dintre Bolboceanu și agentul sub acoperire aveau loc periodic, o dată în lună şi se realizau cu măsuri speciale de conspirație. Transferul de informații se făcea printr-un laptop specializat, iar la fiecare întâlnire era remunerat în dolari.

Odată cu Iurie Bolboceanu a fost reținut și agentul sub acoperire, dar pentru că este atașat la o misiune diplomatică care activează pe teritoriul R. Moldova i s-a permis să plece. 

Judecătoria Chișinău a decis plasarea în arest pentru 30 de zile. 

UNIMEDIA amintește că portalul Newsmaker a publicat informații despre reținerea ex-deputatului. Potrivit deciziei Procuraturii acesta este învinuit de spionaj și tradare de patrie și riscă o pedeapasă de la 12 la 20 de ani de închisoare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub