ora: 11:18, 28 oct 2013 10451
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Motivele care au stat la baza deciziei lui Plahotniuc


Video se incarcă ...
(video) Motivele care au stat la baza deciziei lui Plahotniuc
Vlad Plahotniuc
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Vlad Plahotniuc a anunțat că se retrage din Parlament, dar nu și din partid sau activitatea politică. În cadrul unui briefing de presă acesta a enumerat câteva motive care au stat la baza acestei decizii, precum și câteva din acțiunile pe care urmează să le întreprindă în perioada următoare, notează UNIMEDIA.
 
Democratul a menționat că își propune să contribuie la dezvoltarea partidului, să efectueze mai multe vizite în teritoriu pentru a discuta personal cu cetățenii, precum și să lanseze mai multe proiecte sociale.

 

„Trebuie să lăsăm la o parte confortul cabinetelor noastre și să mergem în popor pentru a lua pulsul real al oamenilor. Încă de la primele zile de la intrarea în politică mi-am dat seama de o greșeală pe care o fac partidele când vin la putere: greșeală constă în aceea că partidele își trimit cei mai buni oameni în Guvern, în Parlament, dar în partid nu rămâne nimeni ca să-l dezvolte. Eu îi doresc sincer ca Partidul Democrat să spargă tiparele și să ne împărțim atât de bine obligațiunile și sarcinile pe interior, încât să putem fi un partid dinamic, care să se dezvolte în permanență, care se adaptează la vremuri și care rămâne cu oameni calitativi atât în Guvern, Parlament, cât și în partid. Pentru a reuși aceste lucruri, la ședința de astăzi a Consiliului Național Politic PD le voi face colegilor mei mai multe propuneri de dinamizare a activității partidului”, a menționat Plahotniuc.

(video) Ultimă oră! Vlad Plahotniuc anunță că se retrage din funcția de deputat!

Prim-vicepreședintele PD a evidențiat că retragerea sa din rândurile deputaților, nu înseamnă că se retrage din partid sau din politică. „Dimpotrivă, voi fi mult mai activ și eficient în partid, și în plan politic. Mă retrag din Parlamnent pentru că vreau în perioada următoare să-mi dedic timpul întâlnirilor cu oamenii. Cetățenii trebuie să afle de la noi care sunt realizările guvernării și problemele cu care ne confruntăm și cum le vom rezolva. Dacă-i vom lăsa doar pe comuniști să comunice cu cetățenii, să-i mintă și să-i manipuleze, riscăm să rămânem cu oameni care nu vor mai crede în nimic și fără speranță în viitor. Desigur, este îndepărtare de Parlament, dar o apropiere de oameni. Voi iniția o campanie de vizite în satele și raioanele republicii”, a adăugat sursa.
 
Iată câteva motive și acțiuni de viitor enumerate de Plahotniuc:
 
 - „Renunț la mandatul de deputat pentru că nu mai doresc să se considere că eu beneficiez de privilegii. Cel mai important privilegiu de care vreau eu să mă lipsesc este imunitatea parlamentară, care nu a reprezentat niciodată un real beneficiu pentru mine”.
 
-  „Un alt motiv al renunțării la mandatul de deputat ține de intenția mea de a dezvolta în perioada imediat următoare proiecte sociale pe care le pregătesc de ceva timp. Am de gând să deschid o rețea de magazine sociale, care să ofere produse calitative la preț redus pentru păturile vulnerabile din Moldova. Magazinele vor fi deschise din banii mei personali. Nu vreau ca statutul de deputat să-mi împiedice acțiunile vreau să le dezvolt pe această linie”.
 
- „Anunț că în următoarea perioadă voi desfășura mai multe activități care țin de întărirea și optimizarea activității coaliției de guvernare din care fac parte, astfel încât să nu mai fie vulnerabilă la aceste tentative disperate ale comuniștilor de a declanșa o nouă criză în RM. O nouă criză politică ar putea fi fatală. Comuniștii cunosc prea bine acest lucru”.
 
 - „Vă anunț că în următoarea perioadă voi desfășura mai multe activități care țin de optimizarea activității Coaliției de guvernare încât să nu mai fie vulnerabilă la acele tentative ale comuniștilor de a declanșa o nouă criză politică”.
 
- „Scopul meu va fi în continuare să contribui la dezvoltarea clasei politice din Republica Moldova. Clasa politică trebuie să fie supusă unui control total din partea oamenilor”. 
 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (8)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (11)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +2 (10)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +1 (9)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • +1 (7)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • -1 (5)
       Comentariul a fost șters de redacție.
      • 0 (6)
       Comentariul a fost șters de redacție.
       • -2 (4)
        Comentariul a fost șters de redacție.
   • +2 (2)
    Ideea cu votul uninominal -scaune vandute-cumparate doar pentu sub fund - e sansa tutuLORA, singura si ultima, spera ei, pd-stii si, cu certitudine, o momeala, o pacaleala pentru PLDM. Pazea!!!!!!!!!!
 • +4 (6)
  Cumparatul voturilor a inceput!!!!!
  • +4 (4)
   Edelweis se apuca de lucru doar in campanii electorale!
   Interesan, da cum are el de gind sa descida magazine sociale din banii proprii daca in declaratiea pe venit el nu are bani? Vrea sa scoata banii furati din conturile ofsore?
   • 0 (4)
    Comentariul a fost șters de redacție.
  • +3 (3)
   Hopa. Dragi pensionari, pregătiţi-vă!
   -
   Uitaţi de Comunişti. Acum veţi primi mâncare pe degeaba numai să votaţi cu PDD.
   Da la Valori şi principii şi, politică în general, nici nu vă mai gândiţi.
 • +3 (3)
  Motivul: lustruirea imaginii cualiției de la guvernare (dacă a mai rămas ceva). ”Trebuie să lăsăm la o parte confortul cabinetelor noastre și să mergem în popor...”. Mor de râs.
 • +1 (5)
  Plahoit nasonicul e acel monstru din horror care sufera mutatii non-sop. Nu de buticuri are nevoie societatea, ci de fabrici, orfelinate etc. Miselul traficant cauta sa-si justifice nerozia cu minciuni si, neaparat, cu o premeditata forta bruta. Si el, beria de Bsarabia, va face trafic de pomene, de ipocrizie, cu fata "sincera", "binevoitoare". Ipocrizia sa: masca nesabuintei sale. Iar publicul infometat nu intra niciodata in culisele astea funeste. A te lupta cu cineva care e mason salbatic e mult mai greu decat a te lupta cu un psihopat protejat de sfanta Loja. E ca si cum ai spune ca Necuratul e uman. Iar Inalt-necuratenia sa are deja retele de norodnici peste tot, chiar si la morga. Ce spectacol mai distraciv poate fi decat acela al unui demonocracanat dezgolit de toate mastile, care a cazut in una din gropile sapate altora. Mori o data, satana!
 • +4 (4)
  Diaree electorala, varianta 2014...
 • +3 (5)
  Acest individ pune ceva la cale, .ca asa pur si simplu nu pleaca el si sa stiti ca din umbra el va conduce mai bine ,el deacuma se-a aranjat lucrurile ,toate structurile de stat ii sunt subordonate si deci nici imunitate nu-i trebuie
 • +2 (4)
  "Insist ca comisia de integritate sa-mi monitorizeze veniturile" --HA HA HA cine ma sa-ti monitorizeze?,cel ce primeste leafa in plic de la tine
 • 0 (0)
  sau poate este o cerere de la ue?:P...sau poate a negociat retragerea in schimbul imunitatii(nu as crede asta)....
 • +1 (1)
  :D shi-a rezolvat toate problemele cu interpolu sau cine il mai cauta acolo si nui mai treb sa fie deputat! lui nici tare nu-i trebuia asta pur si simplu sa nu-shi complice viata cu interpolul sau alte unitati de justitie. Bravo!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA