Citește toate știrile la acest subiect

(video) Mocanu declară că „Plahotniuc mai are interceptări compromițătoare despre Filat”

În curând, alte zeci de înregistrări ale convorbirilor telefonice ar putea ajunge în presă. De această dată, obiectul interceptărilor va fi deputatul PLDM, Simion Furdui. Declarații în acest sens au fost făcute de către liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite UNIMEDIA.

(video) Mocanu declară că „Plahotniuc mai are interceptări compromițătoare despre Filat”
Sergiu Mocanu, liderul Mișcării Antimafie (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Potrivit lui Mocanu, aceste convorbiri vor fi folosite de Vlad Plahotniuc pentru a-l șantaja pe Vlad Filat și că anume acestea vor sta la baza creării AIE3.

„Vlad Filat și Vlad Plahotniuc se vor așeza în foarte scurt timp la masa tratativelor. Plahotniuc a dezvăluit pe nevăzute doar convorbirile telefonice ale lui Vicol, care în mod sigur este o unealtă a acestei mafii și care este un torționar al business-ului mic și mijlociu, închizând la indicația Guvernului firme, blocând la comandă conturi, etc. Plahotniuc a știut sigur că dă o lovitură destul de puternică lui Filat”, a specificat liderul Antimafie.

Sergiu Mocanu spune că aceste convorbiri au fost folosite pentru a-l atenționa pe Filat. „Dacă Plahotniuc ar fi vrut să-i dea o lovitură hotărâtoare lui Filat, să-l distrugă, dădea alte înregistrări telefonnice pe care le ține la CNA. Dar s-a gândit să le dea după asta. Mă refer la convorbirile telefonice ale deputatului Simion Furdui, mâna dreaptă a lui Filat. Simion Furdui la ora actuală poate deveni liantul dintre Plahotniuc și Filat”, spune sursa citată. În opinia sa, AIE3 poate fi cea mai monstruoasă coaliție dintre care au existat în Republica Moldova.

Mocanu afirmă că încă în iulie 2011, CCCEC de atunci, a deschis un dosar operativ împotriva lui și s-au strâns foarte multe informații. „Furdui este cel care coordonează mai sus de Vicol și Balițchi activitatea FISC-ului și a Vămii. El strânge bani ca un „racket” de la agenții economici. CNA deține cel puțin 10 înregistrări audio a convorbirilor telefonice dintre Simion Furdui cu Vicol și Balițchi, cu Filat. Furdui stă la cheremul lui Plahotniuc și lucrează în două tabere. Cară bani pentru Filat, dar îi spune tot lui Plahotniuc”, a mai spus acesta.

Simion Furdui nu a fost deocamdată de găsit pentru a comenta acuzațiile care i se aduc.

Sursa video: privesc.eu

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub