ora: 14:59, 19 feb 2013 10777
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Mocanu declară că „Plahotniuc mai are interceptări compromițătoare despre Filat”


(video) Mocanu declară că „Plahotniuc mai are interceptări compromițătoare despre Filat”
Interceptările, la ordinea zilei
Sergiu Mocanu, liderul Mișcării Antimafie
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

În curând, alte zeci de înregistrări ale convorbirilor telefonice ar putea ajunge în presă. De această dată, obiectul interceptărilor va fi deputatul PLDM, Simion Furdui. Declarații în acest sens au fost făcute de către liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite UNIMEDIA.

Potrivit lui Mocanu, aceste convorbiri vor fi folosite de Vlad Plahotniuc pentru a-l șantaja pe Vlad Filat și că anume acestea vor sta la baza creării AIE3.

„Vlad Filat și Vlad Plahotniuc se vor așeza în foarte scurt timp la masa tratativelor. Plahotniuc a dezvăluit pe nevăzute doar convorbirile telefonice ale lui Vicol, care în mod sigur este o unealtă a acestei mafii și care este un torționar al business-ului mic și mijlociu, închizând la indicația Guvernului firme, blocând la comandă conturi, etc. Plahotniuc a știut sigur că dă o lovitură destul de puternică lui Filat”, a specificat liderul Antimafie.

Sergiu Mocanu spune că aceste convorbiri au fost folosite pentru a-l atenționa pe Filat. „Dacă Plahotniuc ar fi vrut să-i dea o lovitură hotărâtoare lui Filat, să-l distrugă, dădea alte înregistrări telefonnice pe care le ține la CNA. Dar s-a gândit să le dea după asta. Mă refer la convorbirile telefonice ale deputatului Simion Furdui, mâna dreaptă a lui Filat. Simion Furdui la ora actuală poate deveni liantul dintre Plahotniuc și Filat”, spune sursa citată. În opinia sa, AIE3 poate fi cea mai monstruoasă coaliție dintre care au existat în Republica Moldova.

Mocanu afirmă că încă în iulie 2011, CCCEC de atunci, a deschis un dosar operativ împotriva lui și s-au strâns foarte multe informații. „Furdui este cel care coordonează mai sus de Vicol și Balițchi activitatea FISC-ului și a Vămii. El strânge bani ca un „racket” de la agenții economici. CNA deține cel puțin 10 înregistrări audio a convorbirilor telefonice dintre Simion Furdui cu Vicol și Balițchi, cu Filat. Furdui stă la cheremul lui Plahotniuc și lucrează în două tabere. Cară bani pentru Filat, dar îi spune tot lui Plahotniuc”, a mai spus acesta.

Simion Furdui nu a fost deocamdată de găsit pentru a comenta acuzațiile care i se aduc.

Sursa video: privesc.eu

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • 0 (6)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • 0 (8)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +2 (10)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • 0 (4)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • +1 (5)
       Comentariul a fost șters de redacție.
       • +1 (3)
        Odată cu intrarea lui Plahotniuc în politică, în Republica Moldova s-a creat o situaţie în care interesele private şi puterea grupurilor de interese (lobby) financiare, mediatice şi altele golesc democraţia de sensul şi de substanţa ei. E un fenomen care se catologhează ca fiind o lovitură de forţă împotriva democraţiei pentru a transforma scrutinul într-o farsă şi a asigura ca esenţa puterii să emane de fapt nu de la electorat, ci din tenebrele unor cercuri obscure de antreprenori.
        • 0 (2)
         Din decembrie 2010, întreaga verticala a justiției din R.Moldova a trecut din incintele judecătorești, unde e și firesc să le fie locul, în hotelul Codru. Preluînd respectiv și metode, ca „în Codru”.
         • 0 (2)
          Lupta cu corupția în eșalonul de vîrf al puterii nu poate deveni un apanaj al unor structuri compromise. Nu poate Mafiotul №1 , monitorizat și de Interpol, să fie Luptătorul №1 cu mafia! Alunecăm astfel în ridicol, riscăm să devenim o mostră a absurdului politic și juridic. La fel de suspicios pare și activismul exagerat al PG și CNA, distribuite prin algoritm politic democraților
          • 0 (2)
           Plahotniuc daca a ajuns la asemenea metode! Asta este foarte bine, pentru ca degraba el VA MURI POLITIC!
           Foloseste tot ce are mai de pret si inca mai compune inca.
           Ce a vrut sa arate ieri prin convorbirile postate??? Ca membrii PLDM comunica intre ei?
           Mai degraba el si-a stricat singur lui imaginea, aratind ca EL CONDUCE CNA SI LA COMANDA LUI SE ASCULTA TELEFOANELE MULTOR OAMENI! ILEGAL!
          • +1 (1)
           Sunteti penibili cateilor. Vine joi si vom vedea daca seful tau va fi demisionat si pus la dubala.
          • +1 (1)
           Fiti atenti la un lucru.
           Mocanu a inceput asa numita miscarea antimafie cu unicul inamic public PLAHOTNIUC.
           Ana Ursachi este membru al asa numitei miscari antimafie.
           Tot Ana Ursachi este avocate sefului fiscului, adica a slugii lui filat.
           DECI, asa numita miscare antimafie, este produsul lui filat, care a creat si finantat-o de la inceput CU UN SINGUR SCOP - DISTRUGEREA COLEGILOR DE ALIANTA.
           Deci, filea e IUDA, pentru ca in mod normal, trebuia sa declare deschis razboi lui plahotniuc, daca considera si NU sa faca alianta cu el.
          • +1 (1)
           Si inca un lucru.
           Tot filat l-a angajat pe Marcel Darie, acel care a pornit o micare adevarata impotriva lui DORIN CHIRTOACA.
           Acest fapt se demonstreaza ca acest Darie, e ruda apropiata cu Tudor Darie, fondatorul unimediei si consilierul lui filat.
           Unicul cine a cistigat din toate murdariile acestea e Dorin Darie, care in timp de 2 luni(in timpul campaniei electorale), si-a achidat creditele la banci pe care nu le putea intoarce de mai mult de 6 ANI.
        • 0 (0)
         m*am saturat de banditismul de la conducere
     • 0 (4)
      Dar Pldm a cui este?
      Toti sunt asa de cinstiti si de democrati ca nu mai pot sta in tara asta de saracie.
      • 0 (4)
       Nimeni nu este curat! Dar pe linga TOARE partidele care exista in Republica Moldova la momentul dat, PLDM-ul este cel mai curat partid! Unde se promoveaza profesionalismul! SI AU UN SCOP! CEEA CE ESTE FOARTE IMPORTANT, INTEGRAREA EUROPEANA! BRAVO!
       • 0 (2)
        da da..saracii pldm-isti...Sa le dea Dumnezeu tot binele care le-a facut ei la altii,,alde Stadler,Balitchi,Francu...Dumnezeu nu bate cu batu...jos mafia verde
     • 0 (0)
      cat de mare timpenie ..ne arat toti cu degetul ..rusine
    • +4 (6)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • 0 (4)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • +2 (6)
       Comentariul a fost șters de redacție.
       • -2 (6)
        Comentariul a fost șters de redacție.
       • -4 (6)
        fără a exista acordul judecătorului de instrucție
        --------------------------
        De unde ati luat-o ca nu exista acordul judecatorului de instructie ?
        • +2 (4)
         Cui i-ar folosi toate acestea? Este întrebarea la care jurnaliștii și comentatorii politici pot să răspundă ușor. Celui care nu își dorește resetarea Alianței pentru Integrare Europeană, celui care a suferit o primă înfrângere în această confruntare, vice-președintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.
     • +2 (6)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • +1 (1)
       1. În noaptea de 14 spre 15 februarie toate structurile care fac parte din „holdingul” lui Plahotniuc au fost mobilizate și chemate la oficiul de pe strada Cantemir 1/1. Oamenii au fost aduși cu mașinile serviciilor personale de securitate ale lui Plahotniuc.
       2. Printre „oaspeți” au fost observați atât deputați PD (Candu, Guma etc), cât și deputați PL (V. Munteanu, Popa), precum și B. Zumbreanu (Centrul Anticorupție), Jizdan (MAI). Scumpii „oaspeți” erau aduși cu un lift special din parcarea subterană și până în biroul lui Plahotniuc.
       • +1 (1)
        6. O agitație aparte au stârnit copiile mărturiilor lui Proca (reținut de poliția din Moscova), obținute prin legăturile lui R. Usatîi de la informatorii lui din organele de drept din Federația Rusă.
        7. În oficiu au fost aduse sume mari de bani în valută națională și în dolari USD (responsabili N. Politova și S. Eralov).
        8. Este stabilit un regim special de securitate, sunt restrase telefoanele mobile, este interzisă circulația cu transportul personal.
       • +1 (1)
        3. Se observă o activitate specială din partea agențiilor de securitate, în regim de urgență sunt selectate persoane dubioase, le sunt eliberate documente și armament (Conducătorul este D. Damir).
        4. Sunt aduse o serie de numere de înmatriculare din Transnistria, România și Bulgaria (responsabil de realizare și transportare – C. Botnari).
        5. La etajul 4 al oficiului sunt distruse cu viteză maximă documente scoase de la Procuratura Generală, Procuratura municipală, Ministerul Tehnologiei Informaționale și de la Camera de Înregistrare.
    • +2 (2)
     De parca a fost altfel pe timpul Cioarei ... Nu revenim, doar am vazut mizeria de sub pres ...
   • 0 (0)
    plahotniuc omednie nu are, dar altceva tot cumpara
  • +1 (5)
   de cind il tin minte pe acest mokanu a umblat cu minciunile si ku aberatiile,il saruta in fund pe plahotniuk,,mai bine teai uita ce face filat si unde ne duce tara,,
  • -1 (7)
   si nu Plahotniuc le are dar organele competente,si akum esa la iveala toate afecerile si toti banditei lui filat,,dar de acest mocanu nici nu mai vorbesk ca este un mincinos si un prostanak
 • +2 (2)
  care 90, si in timpul lui Voronin nu tot mafia a fost la putere?
 • -1 (1)
  Nu sa saturat de mincat cicat,oghiala asta comunista?.........
 • 0 (2)
  iaka shi filika a vostru:
  http://i47.tinypic.com/2dr5b0m.jpg
 • 0 (0)
  chiar daca interceptarile nu s-au facut conform procedurii legale, asta nu scuza incalcarea legii de catre reprezentantii PLDM (sau fie ei si din alt partid), dar unii comentatori de mai sus parca-s chiori!, o tin una si buna la fiecare aticol.
 • 0 (0)
  S-a gandit cineva la simbolistica lui Mocanu? Cuvantul "nu mafiei" este taiat cu rosu . Adica ce sa intelegem - ca "Da" mafiei???
  Daca cuvantul "nu" este taiat, nu ramane "DA"?
  Mocanu , Mocanu!!! Nu te mai crede nimeni dupa ca ai tradat interesele nationale ale romanilor basarabeni si te-ai facut frate cu dracu. Nu uita ca lumea-i taxeaza pe tradatori . Nu ai sanse sa revii in politica , cum nu are sanse si tradatorul de Rosca!!!!!!!!!!!!
 • 0 (0)
  Atit de jalnica este Republica Moldova acum si asa e vai de capul ei dar inca au mai venit 3 crai de la rasarit si-au zdrobit tot ce a mai ramas din urma lui Voronin.Aratati-mi macar o persoana care merita votata la urmatoarele alegeri?N-ai pu cine vota, toti sunt talhari. P.S Noi aratam cu degetul spre romani ca sunt talhari, hoti, tigani. Dar noi atunci cine suntem, ca cine n-ar veni la putere tot va fura, ca asa e neamul nostru.Ada-l doamne pe Tepes inapoi.
  • 0 (0)
   NU mafiei este marcat deasupra indicatorului de interdictie, dar anyways, situatia din tara, si insasi tara, se cufunda din ce in ce mai mult in mocirla... nu mai ai nici pe cine vota si nici in cine mai crede... dar plahotnuic si filat, evident, sunt cele 2 rauri care au declansat situatia data si nu ei vor fi sursa calmului si bunastarii populatiei.
 • 0 (0)
  Din ce în ce e mai interesant, dar observaţi cu toţii că încet, încet uităm de vănătoarea şi decesul lui Panciu? Toţi cereau ancheta europeană, demisia tuturor participanţilor, dar din păcate se vede că sa înpotmolit şi comisia parlamentară exact ca şi cea formată cu cazul 7 aprilie. Din cele relatate de Mocanu deducem că planul lui Plohoi e de a-l pune pe Filea la lucru, de a-l transforma în rob, care va guverna dar la indicaţia lui Plohoi, dar va purta responsabilitatea peste ani. Şi paremise î-i va reuşi, ambii sunt în rahat pănă deasupra capului, dar Plohoi e mai puternic, e mai bandit, are o gaşcă mai puternică şi mai profesională. De ce tace Filea dacă se consideră nevinovat, poporul l-ar susţine, însă din păcate nu are ce spune, e murdar din cap pănă în picioare atăt el cît şi întreaga lui gloată, le este în fund de popor, şi acest fapt e de neertat.

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA