Citește toate știrile la acest subiect

(video) Ministrul Eduard Grama, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Judecătoria Buiucani a decis arest la domiciliu pentru ministrul Eduard Grama. Asta după ce procurorii au cerut mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(video) Ministrul Eduard Grama, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit procurorului Dorin Compan, Eduard Grama este învinuit de corupere pasivă. 

"A fost înaintat un demers privind arestarea la domiciliu a învinuitului Eduard Grama pentru un termen de 30 de zile, în legătură cu circumstanțele cauzei și, inclusiv, în legătură cu starea de sănătate a acestuia. Infracțiunea care i se incriminează, putem spune în proporții deosebit de mari, deoarece depășește suma de 200 de mii de lei", a precizat procurorul.

Pub

Totodată, avocatul lui Grama susține că nu au fost prezentate toate probele.

„Noi considerăm această deicize neîntemeiată, fiincă nu s-au prezentat probe în vederea demonstrării bănuielii rezonabile prin care s-a comis infracțiunea. Noi considerăm că, eliberarea lui de sub control judecătoresc ar fi fost suficientă "a declarat avocatul.

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi o scrisoare președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care a propus revocarea lui Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

UNIMEDIA amintește că Eduard Grama a fost reținut  la 15 martie, de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Grama a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul CNA.

Asta, după ce ofițerii CNA și procurori anticorupție au descins în această dimineață la Ministerul Agriculturii și în biroul lui Eduard Grama. Pecheziții au avut loc și la domiciliul lui Grama.

Potrivit șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, Grama ar fi primit mită. Deocamdată nu se cunoaște despre ce sumă este vorba, cert este că, în schimbul banilor, acesta urma să favorizeze înstrăinarea ilegală a 9,2 hectare din terenurile Colegiului Național de Viticultură și Vinificație.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub