ora: 15:19, 17 mar 2017 8959
Autor: Redactia UNIMEDIA

(video) Ministrul Eduard Grama, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile


(video) Ministrul Eduard Grama, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile
Foto: UNIMEDIA

Judecătoria Buiucani a decis arest la domiciliu pentru ministrul Eduard Grama. Asta după ce procurorii au cerut mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit procurorului Dorin Compan, Eduard Grama este învinuit de corupere pasivă. 

"A fost înaintat un demers privind arestarea la domiciliu a învinuitului Eduard Grama pentru un termen de 30 de zile, în legătură cu circumstanțele cauzei și, inclusiv, în legătură cu starea de sănătate a acestuia. Infracțiunea care i se incriminează, putem spune în proporții deosebit de mari, deoarece depășește suma de 200 de mii de lei", a precizat procurorul.

Totodată, avocatul lui Grama susține că nu au fost prezentate toate probele.

„Noi considerăm această deicize neîntemeiată, fiincă nu s-au prezentat probe în vederea demonstrării bănuielii rezonabile prin care s-a comis infracțiunea. Noi considerăm că, eliberarea lui de sub control judecătoresc ar fi fost suficientă "a declarat avocatul.

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi o scrisoare președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care a propus revocarea lui Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

UNIMEDIA amintește că Eduard Grama a fost reținut  la 15 martie, de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Grama a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul CNA.

Asta, după ce ofițerii CNA și procurori anticorupție au descins în această dimineață la Ministerul Agriculturii și în biroul lui Eduard Grama. Pecheziții au avut loc și la domiciliul lui Grama.

Potrivit șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, Grama ar fi primit mită. Deocamdată nu se cunoaște despre ce sumă este vorba, cert este că, în schimbul banilor, acesta urma să favorizeze înstrăinarea ilegală a 9,2 hectare din terenurile Colegiului Național de Viticultură și Vinificație.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (1)
  La noi funcțiile de stat sunt o loterie. Niciodată nu știi când și cine te arestează.
 • +2 (2)
  Dupa cum inteleg eu sistemul merge asa: ca sa ajungi in functie trebuie sa platesti bani frumosi.
  Apoi nu poti face nimic fara voia sefului.Daca si ei ceva, trebuie sa te imparti cu el.
  Astazi daca esti functionar din PD - trebuie sa fii loial sefului. Ca el oricum sta cu ochii pe tine, si daca deraiezi, repede iti gaseste ceva si te pune la punct. Chiar si daca ai fi cinstit, la fiecare se gaseste momeala potrivita (si asta din cauza ca in orice om predomina egoizmul, si cum sa rateze el o sansa sa ia niste bani usori, atunci cind a dat o groaza de bani, ca sa isi cumpere functia).
  Acelasi principiu se aplica si pt altcineva care nu e membru PD. Doar ca ala ca si cum a devenit loyal sefului, iar culoarea politica diferita e doar pt a amagi pe naivi. Altfel, e sub urmarire stricta.
  • +1 (1)
   Sturza spunea odata ca orice se poate vinde in lumea asta si pt orice se gaseste o piata de desfacere.
   Astfel, Plahotniuc se conduce dupa principiul ca orice si oricine se poate de cumparat in lumea asta, deja depinde pretul de la caz la caz. Poate unii costa mai mult, altii mai putin, dar el stie ca orice investitie trebuie sa ii aduca un profit frumos. Dupa ce iti fac interesul, il dai la gunoi. Nimic nu se poate de oferit sau obtinut usor si pe gratis, fie si o functie de ministru, sau si mai jos. Totul are o valoare in ochii bisnitarului. In asta si consta secretul lui ca "om de afaceri prosper".
 • +1 (1)
  https://deschide.md/ro/stiri/social/8882/FOTO--Cum-arată-casa-nouă-a-ministrului-reținut-Eduard-Grama.htm
  la asa domiciliu o sa-i fie greu sa reziste tucma 30 de zile.. sarmanelu....
 • +4 (4)
  Si iarasi povesti cu zmaul,cica a fost lasat sa se chinue la domiciliu in lux 30 de zile din cauza "inrautatirii sanatatii". Domnilor procurori,da faceti odata ordine in chestia asta cu "imbolnavirea",sunt in tara asta profesori,doctori specialisti care pot deosebi boala de simulare a bolii ? Fiindca nu e un singur caz,dar deja sunt zeci de cazuri cind hotii scapa de pedeasa prin acest procedeu.
  • +3 (3)
   Trebuie pedepsiti medicii care stabilesc diagnoza eronat cu buna stiinta,fiind influentati,atunci alti medici in asa cazuri vor fi corecti!
 • +1 (1)
  Cine stie, din care partid face parte acest ministru?
  • +1 (1)
   din partidul tradatorilor pe care la randul sau i-a tradat, iar acum recent, din auzite, a devenit membru PD.
 • +2 (2)
  A fost o rusine mare pu Guvern sa aiba asa ministri ca Grama... Dlui nici la poarta ministerului nu merita sa stea, de prost ce este! Probabil ca nu a inteles ca PD-ul nu duce lipsa de prezervative.
 • 0 (0)
  coruptie pasiva.
  coruptie activa.
  coruptie participativa.
  coruptie prin intermediere.
  Edik! Alege.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA