ora: 16:28, 20 oct 2013 6086
Autor: Ana Sîrbu

(video) Mii de persoane participă la „Marșul pentru Basarabia”: „Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti"


(video) Mii de persoane participă la „Marșul pentru Basarabia”: „Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti
Foto: diacaf.com
Mii de persoane participă astăzi, 20 octombrie, în Bucureşti, la un marş pentru unirea Basarabiei cu România, care a început în Piaţa Victoriei şi are ca punct final Palatul Parlamentului, unde ar urma să fie desfăşurat un steag tricolor de peste 1.000 de metri pătraţi. Circa 100 de basarabeni au cusut tricolorul pe parcursul a trei săptămâni.
 
Participanţii, printre care se numără şi zeci de cetăţeni moldoveni, au steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje printre care „Vrem Unirea" şi „Sângele apă nu se face. Unire!".

 
Ei scandează „Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti", „Doar o ţară am, pe care o iubesc, Basarabia, pământ românesc", „Vrem frăţie, prin unire, pe vecie" şi „Acelaşi sânge, aceeaşi ţară, români am fost cu toţi odinioară", conform Mediafax.
 
Reprezentanţii organizatorului principal al marşului - Platforma Civică Acţiunea 2012 - spun că destinaţia marşului, respectiv Palatul Parlamentului, a fost aleasă întrucât la această instituţie „va intra în dezbatere legea pentru apropierea celor două state româneşti, semnată de peste 117.000 de români".
 
Potrivit organizatorilor, evenimente similare au loc duminică la Paris, Roma, Barcelona şi New York, la iniţiativa comunităţilor de români şi moldoveni care lucrează în străinătate.
 
 

 

 

 

„După ce peste 117.000 de romani au semnat pentru o lege menita sa aduca Basarabia mai aproape de casa, participantii la manifestatie vor solicita adoptarea acestui proiectul legislativ de catre Parlamentul Romaniei. Totodata, din solidaritate cu Republica Moldova, ei vor iesi in strada in semn de sprijin fata de santajul comercial la care aceasta este supusa de catre Rusia", anunta Platforma Civica Actiunea 2012, organizatorul marsului.

„Deportari, infometari, crime si mai recent embargo-ul la importul de vinuri sunt cateva dintre metodele prin care Rusia a incercat sa ii instraineze pe romani de romani. Ii asteptam pe toti bucurestenii sa vina la eveniment cu un steag national pentru a arata ca tricolorul ne uneste pe toti", a declarat av. dr. Mihai Nicolae, co-presedinte al Platformei Civice Actiunea 2012, principalul organizator al „Marsului pentru Basarabia".

Într-un comunicat remis HotNews.ro, organizatorii marsului mentioneaza ca asteapta ca peste 10.000 de bucuresteni sa raspunda apelului lor si sa ceara factorilor decizionali ca unirea cu Republica Moldova sa fie o prioritate nationala. In acest sens, in Parlamentul Romaniei a fost inaintat un proiect legislativ initiat de societatea civila.

Un miting similar ca amploare a avut loc în luna septembrie a anului trecut în Chișinău.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +12 (26)
  Unire! Numai unirea ne scapa de tradatorii astea lacomi de la conducere.
  Unirea e singura sansa sa supravetuim si sa avem un viitor
  • +6 (8)
   sa ne ajute Dumnezeu!
   • -3 (5)

    numai citeva mii de oameni nu pot decide NIMIC!
    .
    • +1 (1)
     dar cine iti spune ca sunt doar citeva mii?ai facut tu un recensamint?
 • -13 (27)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +8 (22)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • -9 (23)
    Comentariul a fost șters de redacție.
   • -13 (15)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • -11 (15)
     Comentariul a fost șters de redacție.
    • +2 (2)
     ok, noi santem "fascisti" cel putin tu asa crezi dar voi cine sunteti? Sa intelec ca sunteti "patriotii Moldove"...? sper ca intelegi ca si Galati, Iasi, Suceava, Vaslui, Baia, Bacau etc. tot Moldova e si a fost princapatul care a generat unirea sub Alexandru Ioan Cuza care era tot din Moldova... asa ca mancurt esti tu, si ti-as sugera sa mai citesti din cand in cand si altceva decat Nazaria, sau Stati....

     Sunt cetățean activ
 • -14 (18)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +6 (6)
   3. Aceasta este ca roua Ermonului, ce se coboară pe munţii Sionului, că unde este UNIRE acolo a poruncit Domnul binecuvântarea şi viaţa până în veac.
   Psalmi
   Cap. 132
   • +1 (1)
    Lasa sa incerce ertativa sa citeasca asta lu Putin))))
 • -16 (18)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -15 (17)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +6 (6)
   scarnavia le iese pe cur pe cand la tine, marsavule neghioaba, iti iese pe gura...
  • +1 (1)
   MAI DU-TE DRACULUI DE DOBITOC AL INTERNATIONALEI comuniste MARTORII LUI IEHOVA!!
   • +1 (1)
    Shi este un credincios foarte ciudat.....credinta + dragoaste de slaveani + comunism)))))Asha ceva a dat ca resultat un mancurt credincios)))))
 • +9 (21)
  Reunificarea este prioritatea priorităților
 • -12 (18)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -11 (15)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +12 (16)
   reamintesc ca vasile1111 e un rusofon propagandist care se preface doar ca nu e in Moldova, ca sa bage zizanie ... eu nu credeam ca manifestarile astea au mare efect, dar cum vad cum sar din tufari toti rusofonii celebri de pe forumuri, facand spume la gura, incep sa ma gandesc ca poate chiar sunt o idee buna
   • -10 (14)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +10 (12)
     Omule, tu nu reusesti sa vorbesti limba romana fara calchieri rusesti si cu cratimele la locul lor. Mai studiaza si mai incearca.
     • -12 (14)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • +8 (10)
       of,greu te poti ascunde!nu esti tu roman,cit ii lumea
      • +5 (7)
       vaseahuiasea, esti prost ca catarul lui Formuzal,bre...tu de unde ne telegrafiezi, nu cumva de la Etulia?
       • +1 (1)
        vasile 1111...shi la Comrat gagauzi care fac negot la Romania nu fac romani tigani......au mai ieshit din republika si gandesc cu capu......Dak Rusia poate fi asa mare cu atitea nati,religii....oare de ce sa nu aceptam ca cei care vorbesc romaneste sa fie intrun stat????Cine are cap gindeste!!!!
        De la 1812 de cind rushi bintuie pe aici numai desastru am avut......Ne mai trezim din somn si intelegem cine neau chinuit bunei si cine ne vrea binele.
        Sa hie unire daca majoritatea decide))))
        Nu tu Vasile ori Formuzal ori Misin......citiva care faceti spume la gura din prostie si invidie.
        • +1 (1)
         exemplul anilor dintre cele 2 razboaie este de ajuns!pina si general gagauz in armata romana a fost!
    • +1 (1)
     Mai Vasalie,
     Moldova "ta" , nu se poate integra in UE fara ROMANIA, in vecii vecilor. Daca un lucru atat de simplu nu-l poti intelege, atunci ori esti prost gramada ,ori un comunist (rusofon !!) fanatic. Alta exlicatie nu NU EXISTA! Du-te stai de vorba cu un om normal la bila si poate reusesti sa intelegi. "Fortele proprii ale Moldovei"? Tu te gandesti ce vorbesti sau reproduci ce -ti spun altii?Hotaraste-te singur ce vrei; UE si implicit Romania(cele doua tari nu pot fi concurenten in UE in nicio privnta!)sau CSI si implicit Rusia. ATAT trebuie sa faci. Ca si voi toti din "moldova". RESTUL sunt comunisme turnate in capul vostru cu palnia propagandei !! SALUT , deci, batrane mancurt!!
     • -1 (3)
      In primul rând eu nu sunt moldovean ,sunt român din România intradevar tu esti prost gramada daca inca nu ti-ai dat seama de asta. In al doilea rând nu sunt un sustinator al uniri eu cred ca fiecare popor trebuie sa isi hotărasca soarta singur. Prin diferite imprejurari cunosc Rep. Moldova foarte bine stiu cât de duplicitari sunt moldovenii si o eventuala unire ar face mult rău ambelor părti in special României. Da ,, Fortele proprii ale Moldovei ,, nu exista dar sunt buni de gura nevoie mare , te tiganesc continuu si mai ales te fura cu acte in regula. Daca ai fi calatorit la fel de mult ca mine in acesta tara ai sti ,daca nu vorbesti sa nu taci te iei dupa presa
      • +1 (1)
       Lol. Acum ai trecut la diacritice si te dai deodata si mare calator, poate-poate te crede cineva. :D Cu cit te chinui mai tare, cu atit insa scapi mai multe stingacii. Ar trebui sa iti taie subventiile pentru lipsa de profesionalism in activitatile sub acoperire. :)) Daca vrei sa provoci la discutii serioase, treci la adevarata ta identitate si atunci poate o sa ti se si raspunda serios.
 • +7 (9)
  sa traiti frati romini . unire si doar unire este cursul tarii noastre
 • +6 (8)
  unire undes doi puterea creste si rusului nui sporeste......
 • +2 (6)
  de unde pizda mati teai luat ris ce esti oae proasta dispari
 • +3 (5)
  Multe tàri actuale, sunt rezultatul RE-UNIRII a zeci si zeci de state ale acelorasi popoare. Exemplu ne sunt Germania(veche), Italia(veche), Grecia(pânà a deveni imperiu Bizantin)... Chiar si principatele (tàrile) noastre, printre care si Moldova (lui Stefan)s-a format prin UNIREA Voievoadelor(statelor!) independente!!! De ce toate popoarele lumii au tins si tind spre UNIRE ?! Pài nu e simplu? Pentru prosperare, devenind o putere egalà cu celelalte popoare! De ce NOI nu voim, pentru cà rusii nu voiesc, sau cà ne place sà fim càlcati în picioare de cui nu-i lene?!Nu avem nici noi altà cale de a ne salva, decât UNIREA NEAMULUI! Amin!
 • +3 (5)
  24 martie 2013 Marsul Unirii la Strasbourg
  PARTEA I
  http://www.youtube.com/watch?v=10qvZkNWQtM
  PARTEA II
  http://www.youtube.com/watch?v=q0xJtHHs-rs
 • +1 (5)
  Vaiiiiiiiii UNIMEDIA! Ati afisat un videoreportaj mai lung ca drapelul UNIUONISTIlor,precis ca facethi concurentha cu siragul doboserilor lui Voronin! Maine poate e prea izghit dar pe marthi, marcuri REVOLUTHIONERII se posteaza si ei intr,o coloana (asa aproxim. 1revol. x 15m/l.)( sa arate si ei ca-s multhi si periculosi) si isi vor intoarce datoriea!
  Bravo Voronin ca ai deschis locuri de munca pentrtu muzicanthii care stateau si cerseau pe la usele bisericilor si a supermarketurilor!
 • +3 (5)
  Duminica viitoare daca unionistii va face si hora unirii in fatha palatului parlamentar, sa afiseze anuntul ca noi stim un oficial-dansator in asa activitate si poate sa vina cu frathii lui si mai multhi ARTISTI si CLOUNI de mintalitatea lui! Pa, Davai paka!
 • +7 (9)
  UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA VA AVEA UN EFECT BENEFIC ASUPRA POPULATIEI DE RIND, ORICUM DE LA INCEPUT VOM FI AUTONOMIE.CA EXEMPLU GERMANIA A AVUT DE CISTIGAT. NU FITI BADARANI SI PUNETI O URA OARBA IN FATA , POATE SI EU SUNT DERANJAT IN OARECARE MASURA DE ROMINII DIN ROMANIA DAR STIU CA PETRU R MOLDOVA E MAI BINE INTR-O FAMILIE MARE.
 • +3 (5)
  Si pentru rusii si pentru gagauzi, bulgari si ucrainieni, chiar si pentru transnistrieni ar fi mai bine daca s-ar face unirea.
  Ei ar avea toate libertatile pe care minoritatile le au in Uniunea Europeana. Ar avea scoli si administratie in propria limba si ar avea locuri asigurate in parlamentul de la Bucuresti.
  Isi pot face chiar si un partid al lor si pot "juca politic", democratic la Bucuresti.
  Asta e un fapt real - cine nu crede sa vada situatia ungurilor din Romania.
  Pe unii rusofoni ii inteleg ca le e frica de unire, unii au impresia ca vor fi arestati, fugariti si atunci normal ca sunt impotriva.
  Dar nu e asa, isi vor trai viata in continuare asa cum vor, doar ca intr-o tara mai mare, mai puternica si sa speram ca mai bogata.
  Trebuie neaparat sa le explice chestia asta cineva si rusilor si atunci sunt sigur ca isi vor schimba parerea. O societate unita cu minoritati respectate face bine tuturor si romanii au demonstrat de multe ori ca sunt foarte toleranti si prietenosi.
 • -1 (1)
  ce tare sunt de prosti acesti unionisti, dear sti cine sunt adevaratii organizatori a acestor marsuri, apoi sunt sigur ca nu vor participa

  Sunt cetățean activ
  • +1 (1)
   Daca te referi la acei agenti FSB special infiltrati la varful miscarii unioniste (precum pavlicenca) sa stii ca sunt irelevanti.
 • -1 (3)
  DDD...șoul reîcepe...nici un pretext logic pentru motiv de unire...ne numesc pe noi cei care ne considerăm moldoveni și suntem pentru suveranitate și integritate, proști, necunoscători de istorie, bolșevici; fără măcar să ne cunoască măcar un pic...
  Din cauza la radicali de genul lor precum și a celor pro-est... cetățenii și patrioții reali nu pot trăi liniștiți la ei acasă și să-și zică pe nume, căci îndată o să fie numit de unii rus, bolșevik și trimis în siberia, iar de altii "rumîn", "dighinirat"...etc...
 • -1 (3)
  Sunt MOLDOVEAN...
  • 0 (2)
   SE VEDE)))))) .......agancev SE NUMEA SI CALU LUI STEFAN CEL MARE)))))))
   • 0 (0)
    ...încă un exemplu la ceia ce spuneam mai sus...))
    Adică dacă o să-mi schimb numele (precum Eminovici)în Gancevescu/Ganceveanu o să fiu mai moldoldovean decît sunt acum... [tu mai spune ceva și despre autorul imnului nostru...și de numele lui] ...DDD
    P.S. încă o dovadă naivității unor indivizi...
 • 0 (0)
  Atata vreme cat la Chisinau nu va fi o clasa politica care sa duca o politica in favoarea romanilor basarabeni si nu va lupta pentru micsorarea influentei Rusiei,atata vreme cat clasa politica de la Bucuresti nu va lupta inteligent pentru a apropia spatiul dintre Prut si Nistru de Romania,nu va fi nici o unire si dupa cum merg lucrurile,din pacate,unirea nu pare realizabila pe termen scurt si mediu...
 • -1 (3)
  Chiar daca suntem aceeasi natie, totusi sunt foarte foarte multi ani de cand istoria ne-a separat si sunt acut constient ca .RO nu are nici maturitatea, nici disciplina, nici resursele pe care le-a avut Germania de Vest pentru a absorbi Germania de Est. In plus, un mare procent din moldovenii de peste Prut nu doresc aceasta unire, nu se simt romani si vad .RO ca o amenintare. Mare parte dintre acesti oameni sunt prea adulti ca sa isi mai schimbe fundamental opinia. Ei pot fi controlati doar daca in jurul lor apare o neta prosperitate dupa unire si .RO nu cred ca are forta sa aduca asta Moldovei intr-un interval relativ scurt. In absenta prosperitatii, moldovenii ce nu doresc unirea sunt masa de manevra pentru serviciile secrete ruse, carora .RO nu le va putea face fata. Astfel riscam sa importam o majora instabilitate care poate duce si la conflict armat civil sau chiar direct cu Rusia (nu vorbesc aici doar de Transnistria ci si de alte regiuni in care exista puternice curente rusofile).…
  • +1 (1)
   jignesti moldovenii cu ce spui!e ca si cum intr-o casnicie 1 intra doar pentru averea celuilalt!O casnicie adevarata este aceea in care exista dragoste si averea o fac impreuna!
 • +1 (1)
  Si ai rigiit si tu cuvintele de mai sus....Ce intelectual esti dupa continut dar ura si rautatea te da de gol dupa numele pe care lai ales
  VAI CITA GRIJA AI TU DE ROMANIA SI MOLDOVA.....weeeei ni dau lacrimile...Ce suflet mare esti)))))
  danpulea teai bagat in zeama precum musca in lapte.
  Salutari lui putina si la cei care va trimet sa comentati aiurea si dak tot esti danpulea dane voie sa te trimitem in chizda mati la Ciukotka))))))
  • 0 (0)
   Dupa ultimele sondaje ce zic Moldovenii:
   Excluding the impact of potential Moldovan membership in the European Union, do you support unification of Moldova with Romania?
   -Fully support: 10%
   -Somewhat support: 18%
   -Somewhat oppose: 16%
   -Fully oppose: 47%
   -DK/NA: 9%
   Moldova vrea totul dar nu ofera nimic.
   Spune-mi tu mie ce ar aduce Romaniei aceasta unire. Si nu manca cacat cu Stefan si dacii si romanii si alte imbecilitati.
   • 0 (0)
    romaniei nu tre sa aduca nimica romania nu se uneste pe interes DANESULEA.poate tu cu nevastata te insori pe interes sa-ti aduca zestre,mai departe nare rost sa comentez dupa nume se vedea ca esti sulea
    • 0 (0)
     nu ar exista nimic pozitiv pt Romania intr-o eventuala unire cu Moldova.
     de ce mi-ar trebui mie o minoritate de rusi comunisti, gagauzi, ucrainieni, si minunata Transnistrie?
     Intr-o casatorie trebuie sa existe egalitate intre parteneri.
 • 0 (0)
  Numai berlinul tace.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA