ora: 22:53, 22 aug 2014 13568

(video) Mihai Ghimpu: Ice Bucket Challenge în apa mării


Video se incarcă ...
(video) Mihai Ghimpu: Ice Bucket Challenge în apa mării
Foto: captură video

Președintele Partidului Liberal a răspuns provocării Ice Bucket Challenge și s-a aruncat în apa mării. Liberalul a devenit astfel primul politician din Moldova care a participat la o asemenea acțiune. Acesta însă nu și-a turnat o găleată de apă cu gheață în cap, în schimb a polonjat spectaculos în apa mării, potrivit unei postări de pe contul său de pe facebook. 

Liberalul a provocat pe Valentina Ursu, Constantin Tănase și pe Nicolae Dabija. 

Acțiunea președintelui Liberal a fost primită cu un val de zâmbete și laude pe rețelele de socializare.

Mihai Ghimpu se află în vacanță în România, potrivit unor postări anterioare pe rețelele de socializare, unde scria „Marea, pescărușii, nămolul și sucul de pere sunt și vor rămâne prietenii vieții mele!”

Din politicienii celebri la nivel mondial, fostul președinte al SUA, Georghe Bush de asemenea a apărut într-o ipostază similară. 

Ce este Ice Bucket Challange? 

Totul a pornit în SUA, săptămâna trecută, când mai mulți internauți au fost provocați să participe la o acțiune virală în scop caritabil - The Ice Bucket Challange (n. red. provocarea Găleata cu apă și gheață). Acțiunea a luat amploare după ce șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a acceptat provocarea unui guvernator din SUA și și-a turnat și el o găleată cu apă și gheață pe cap. Situația a fost filmată și postată pe rețeaua sa de socializare. 

Conceptul campaniei e simplu: Totul este făcut în scop caritabil pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la efectele bolii Lou Gehrig, prescurtat în engleză - ALS - Amyotrophic lateral sclerosis, care presupune o maladie a creierului ce afectează celulele nervoase și se răsfrânge și asupra coloanei vertebrale și mușchilor. 

Progresul bolii duce la decesul persoanei care suferă de ALS.

Persoanele provocate trebuie să-și toarne o găleată cu apă rece în cap și să dea leapșa mai departe nominalizând alte 3 persoane care trebuie, fie să doneze bani, fie să-și toarne apă rece cu gheață peste cap. Oamenii bogați ai planetei le-au făcut pe ambele: au donat bani, dar și-au turnat și apa peste cap, filmându-se și postând clipul pe Internet. Timp de cca 10 zile, în campanie s-au adunat peste 30 mln dolari SUA, comparativ cu 30 mii dolari în aceeași perioadă a anului trecut. 

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:



Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -3 (15)
  Misha Ghimpu poate sa provoace doar V.ma, a adus in politic impotenti politici ca si el si acuma i-o ramas doar scaldatu...

  Sunt cetățean activ
  • -4 (12)
   Misha Ghimpu tot mai mult seamana cu un pitecantrop.
   • -3 (5)
    SE cacieste nu saga, si press are baietu, asta de la exercitiul cu bere?? :))))
    • +3 (5)
     Vad ca sunteti pe aici de ajuns dodon-isti cu mintea spalata de domnu Bidon. Imi pare rau pentru voi, sunteti oameni pierduti...
 • 0 (8)
  Pentru Moldova in realite.Fii atent ca ti sa rupt salnicu si-ti curge bulionul.
 • -2 (6)
 • -3 (11)
  incan ua ma vazut nici un ice buket facut cum scrie regula !! daor prostii !! unii cu pompieri ialti isar in apa de 25 grade !!! doamne gata nu sunteti capabili nici de o galeata apa rece mereu schimonosit iregulile si o faceti cum va place voua ! asta doar a sarit nu a spus cine trebue sa repete isprava ! nu e serios ! rusine mai bine filozof ramineai
 • -5 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Asa zgircit ca nu putea dona niste bani?! De ce sa bu sara in mare, odihna platita din bani furati de el nepotsu chirtoaca si nashsu de la transport Salaru?!
  Mii greata!
 • +1 (5)
 • -3 (7)
  Valeu, da era neaparat sa expuna bardahanul in vazul lumii? Fuuuuuu! Las sa-l expuna fufemor de la PL. care sunt extaziate de Ghimpu, da nu sa scarboseasca spatiul public!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA