ora: 13:09, 06 iun 2014 17125
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Mark Tkaciuk a explicat de ce și-a depus mandatul


Video se incarcă ...
(video) Mark Tkaciuk a explicat de ce și-a depus mandatul
Tkaciuk: PCRM, preluat forțat
Mark Tkaciuk
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Mark Tkaciuk a declarat că a plecat din Parlament, fiind nemulțumit că Vladimir Voronin și conducerea Partidului Comuniștilor și-a schimbat discursul în raport cu Federația Rusă și Uniunea Vamală și că încearcă să fie pe plac oficialilor din Uniunea Europeană, transmite UNIMEDIA.
 
Tkaciuk a declarat că nu va face niciodată parte dintr-un alt partid, că poate fi exclus din Partidul Comuniștilor, dar oricum va rămâne comunist.

„De poziția de astăzi a Partidului Comuniștilor depinde ce se va întâmpla cu Moldova peste 6 luni. Guvernarea țării va fi acaparată definitiv de Plahotniuc și Filat, sau eliberarea mult așteptată. Partidul Comuniștilor trebuie să apere milioanele de oameni din mâinile bandiților și oligarhilor, altfel de partid nimănui nu trebuie. Partidul care își trădează adepții săi, în cel mai crucial moment, nimănui nu trebuie. Partidul care îi califică drept bandiți pe reprezentanții regimului de la guvernare și care nu exclude o eventuală coaliție cu acești bandiți, nimănui nu trebuie. Partidul ai căror lideri nu sunt în stare să meargă până la capăt, pentru a-și demonstra principiile, nimănui nu trebuie”, a declarat comunistul.

(video) LIVE: Tkaciuk iese pentru prima oară în public după plecarea din Parlament

Acesta a explicat de ce a părăsit activitatea parlamentară: „Dacă politicienii nu demonstrează că sunt pregătiți să uite de confortul personal, în folosul princiipilor declarate, atunci nu au dreptul moral să și le atribuie. Oamenii se duc după cei care undeva merg, nu după cei care cheamă undeva. Nu este corect să te declari pentru aderarea la Uniunea Vamală și să aștepți laude de la Uniunea Europeană. Nu poți, în cele mai importante momente ale luptei, să dai comentarii încâlcite pentru a primi aplauze de la cei care așteaptă să fim învinși. Anume acesta a fost contextul deciziei mele de renunțare la mandatul de deputat”, a spus sursa.

Tkaciuk nu părăsește rândurile partidului. „Niciodată nu voi face parte dintr-un alt partid, doar din Partidul Comuniștilor. Vă rog să rețineți asta odată și pentru totdeauna. Da, eu pot să fiu exclus din PCRM, dar din rândul comuniștilor eu nu pot fi exclus. Cei care au avut acest drept, din păcate, au decedat cu multe decenii în urmă”, a subliniat comunistul.

Mark Tkaciuk îl acuză pe Vlad Plahotniuc că încearcă să preia controlul PCRM și l-a avertizat pe democrat să înceteze aceste acțiuni. Comunistul cere susținerea comuniștilor, adepților și alegătorilor. „Decizia mea a fost urmată de o preluare forțată a PCRM, de apropiații și adepții lui Plahotniuc. Scopul este de a prelua PCRM prin intermediul răzvrătiților din partid, înainte de alegeri, să-i facă pe comuniști să renunțe la victorie în scrutinul din toamnă și falimentul politic al partiului. PCRM va câștiga la alegeri. Moldova fără oligarhi”, a spus Tkaciuk.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (10)
  Un TRADATOR - KGB-ist... SIMTE CA MOLDOVA E PE CALEA CEA DREAPTA PENTRU ASI PASTRA TARA SI INDEPENDENTA.... DE ACEIA ACEST INDIVID DORESTE CU TOT DINADINSUL SA PROVOACE DESTRAMAREA MOLDOVEI CU ALTE PROVOCARI!
  Aici nu e vorba de Plohatniuk sau de alti Oligarhi... aici e vorba de SUVERANITATE MOLDOVEI!... TKACIUK INCEARCA SA MASCHEZE INTENTIILE DE DESTRAMARE A MOLDOVEI CU ALTE TEME! DE PARCA CIT AU FOST LA GUVERNARE NU TOT OLIGARHI ERAU!
  • +1 (11)
   inca un reprezentant al pupancurului lui PD si PLahotniuc, ba tu chiar crezi ca PCRM nu este preluat fortat ? tu TV in genere te uiti ??? mai aveti sa va "dati cu parerea" aici e vorba anume de Plahotniuc, ratingul lui plahotniuc si PD este de 0% si acum incearca cu orice pret sa se mentina la guvernare cu orice pret, chiar si prin asa cai zombo-comuniste ...
   • -2 (8)
    nu ma intereseaza
    -----------------
    sa fie chiar preluat si numai stiu ce acolo, asta nu conteaza.
    stii ce conteaza? conteaza disparitia PCRM-ului. un partid anti-sistem si anti-statal. chiar daca Plahotniuc ii distruge pe comunisti, asta-i de apreciat.
    • -3 (7)
     Cineva lupta contra PCRM in 2009 cu slogane. Se lauda ca-l va inchide pe Voronin si pe ortacii sai.
     Acum vedem situatia putina diferita.
     ******
     Cineva a luptat cu slogane si nu i-a reusit, altcineva tace si pur si simplu ii distruge complet pe comunisti.
     Asa-mi place.
  • -4 (10)
   Omul asta e periculos, dar atacurile lui asupra lui filat sau Plahotniuc, sunt numai tipete de disperare, caci acestia au atins obiectivul din 2009 de a distruge PCRM-ul pentru totdeauna, si tot ce va cistiga PCRM in toamna este doar inca un esec. Si vor merge din ce in ce mai mult in umbra pina vor disparea din viata politica. Noi vrem o Moldova suverana si prospera, progres European ceea ce Tkaciuk nu ne poate oferi nicicum.

   Sunt cetățean activ
  • -1 (5)
   DE CE TRADATOR? EL NICI ODATA NU ATRADAT PE NIMENEA, NICI PATRIA LUI IUBITA -RUSIA, NICI KGB-UL CARUIA II SERVESTE IN CONTINURE NICI TARUL IUBIT LILIPUTIN.IN OPINIA LUI MOLDOVA NU TREBUIE CONDUSA DE BANDITI SI OLIGARHI, SI DE CINE A FOST CONDUSA IN PERIOADA COMUNISTILOR?! NU DE BANDITI SI OLIGARHI, EL FIIND UNUL DIN REPREZENTANTI. DECI ATUNCI CIND EI SUNT ACEI CE FURA COMUNISTII SUNT OK, ATITA TIMP CIT MOLDOVA ESTE SUBJUGATA DE MAMA RUSIE TOTUL E PERFECT!!
 • -2 (6)
  Cel care a schimbat "vectorul" - macazul de fatada - este Oleg Voronin, la sueta cu Ulinici-voda. Asa ca...,s-ar putea, sa se puna cruce pe aderare la UE. Se va intra cu picioarele in occidentalizare, deplahotniuchizare si cu mult "consens" diplomatico-muscalesc in Epoca Feudala. Moldova se va numi: RECT & PL, REST & PL, REBUT & PL.
  • -6 (6)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Uite bine ca l-a atins si pe Filat al tau acolo, deci laso mai moale cu atacurile asupra lui Plaha ca se pare ca esti un comunist inrait.

   Sunt cetățean activ
   • -5 (7)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Am asa o impresie ca nonconformistul asta este cel mai mare conformist din toate timpurile.
    Nu se va pune cruce pe niciun fel de UE. Plahotniuc niciodata nu va face o coalitie cu Voronin sau cu cineva de la comunisti.
    Astea in general vor disparea in curind de pe arena politica moldoveneasca. 100 % sigur de acest lucru.
    ****
    Tkaciuc aztazi a demonstrat ca sfirsitul PCRM-ului este pe aproape.
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (3)
  Asta ar trebui declarat persona non grata si expulzat in Siberia ruseasca

  Sunt cetățean activ
 • -1 (1)
  "...că poate fi exclus din Partidul Comuniștilor, dar oricum va rămâne comunist" ?
  Trimeteti-l in toate originile pe talibanul asta de komuneak!
  Nu face ce vrea el, ii dicteaza Putler de la kremlin!
 • +1 (3)
  Este evident că Tkaciuk, Petrenco, Muşuk, Munteanu, mişcarea "Antifa" (de fapt fascistă), liga tineretului rus (de naţiune evrească) sunt KOLORADOS.
  Dar practica din Ucraina ne-a demonstrat că kolorados sunt TERORIŞTI.
  Trebuie de organizat o divizie anti-kolorados sub denumirea de "DIXLOFOS" şi de stârpit duşmanii poporului cât mai repede - de făcut "зачисткэ" (conform legilor ruseşti în vigoare şi a metodelor de aplicare a acestora, ca să nu încălcăm "drepturile omului" (rus desigur). Alta nu le trebuie.
 • +2 (6)
  Până la urmă ştiţi ce?
  Nu se fâlfâie de voi toţi, jeguri antiromâneşti de tip PCRM etc.
  Ăsta e pământ românesc din străbuni şi locul târâturilor ăstora rusificate este în...
 • +3 (3)
  aceste discutii se lipesc numai pentru : rusi, babe , mosnegi si zombati, care au placere ssa traiasca in rapan si faradelege + sa puie in loc de perna o vodca.
  • 0 (0)
   Corect, de mine. Cu parere de rau rusi, babe, mosnegi si zombati constituie mai mult de 50% la ora actuala.
 • 0 (0)
  Faptul ca Tkaciuk a iesit din umbra ma bucura doar dintr-un singur motiv: "cineva" l-a scos din cusca ceea ce ar insemna ca acel "cineva" sufera pierderi si umbla la "rezerve"...Reactie pe masura din partea coalitiei si sa nu-l scape din ochi pentru nici o secunda!
  Cu parere de rau are putere magarul asta iar noi inca mai avem si dodonel, si "skoro spelka" usatii...ciini care deja au primit comanda "FASS" sa vedem daca i-am hranit de-a lungul anilor bine si daca au destula putere sa invinga un popor roman...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA