Citește toate știrile la acest subiect

(video) Marian Lupu: „Nu exclud că acțiunile de corupere a deputaților sunt alimentate din exterior”

La fel ca și liberal-democratul Valeriu Streleț, Marian Lupu îl suspectează pe Veaceslav Platon de implicare în tentativele de corupere a deputaților din coaliția de guvernare. Mai mult decât atât, democratul nu exclude că în aceste acțiuni sunt implicate forțe din exterior și se arată sigur că aceste acțiuni au drept scop zădărnicirea parcursului european, transmite UNIMEDIA. 

„Este vorba și de persoane fizice și juridice. Nu exclud acest lucru, ba mai mult decât atât, simpla logică îmi spune că nu trebuie să exclud și o posibilă implicare din exterior. Nu-mi pare deloc sedimentară, mai degrabă concentrată această acțiune promovată de această persoană (n.red. Veaceslav Platon)”, a menționat liderul PD.
 
Acesta a subliniat că scopul urmărit este zădărnicirea parcursului european al țării. „Noi înțelegem foarte bine care este scopul urmărit. Și această acțiune se înscrie în șirul multor altor acțiuni care au fost promovate și anul trecut pentru destabilizare situației politice. Ne aducem aminte, generarea de alegeri anticipate, moțiunile de cenzură, referendumuri și tot așa. Eu înțeleg foarte bine calculul acestor tentative, a acestor persoane, dar și forțe politice. Să nu uităm că miza este foarte mare. Este vorba de semnarea Acordului de Asociere. Și pe această cale se încearcă să fie zădărnicită semnarea Acordului de Asociere, și ulterior ratificarea acestuia. Logica acestor acțiuni se încadrează în atingerea scopului de a stopa procesul de integrare a țării noastre și generarea de alegeri anticipate. Vă dați seama, că s-ar schimba majoritatea de voturi în Parlament, care ar permite decizii nefaste, care ar veni nu în folosul țării și nu în favoarea parcursului european”,  a subliniat Lupu.
 
Președintele PD a avut și un mesaj către acele persoane și formațiuni politice care încearcă să profite de pe urma acestei acțiuni: „Le-aș spune să aibă multă grijă. Această pecete va rămâne pe viață pe ei, pe copiii și nepoții lor. Oamenii pur și simplu o să-i linșeze moral.  Să se uite ce se întâmplă în Ucraina, să vadă care ar putea să fie consecințele unor asemenea acțiuni”.
 
UNIMEDIA precizează că deocamdată doi deputați din coaliția de guvernare, Valentina Stratan (PD) și Iurie Chiorescu (PLDM) au semnalat public că în privința lor, anumite persoane au întreprins acțiuni de corupere. Parlamentarilor li s-a propus să părărească fracțiunile și să adere la o „nouă forță politică de perspectivă”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub