ora: 17:33, 14 feb 2014 4271
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Marian Lupu: „Nu exclud că acțiunile de corupere a deputaților sunt alimentate din exterior”


Video se incarcă ...
(video) Marian Lupu: „Nu exclud că acțiunile de corupere a deputaților sunt alimentate din exterior”
Marian Lupu, lider PD
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

La fel ca și liberal-democratul Valeriu Streleț, Marian Lupu îl suspectează pe Veaceslav Platon de implicare în tentativele de corupere a deputaților din coaliția de guvernare. Mai mult decât atât, democratul nu exclude că în aceste acțiuni sunt implicate forțe din exterior și se arată sigur că aceste acțiuni au drept scop zădărnicirea parcursului european, transmite UNIMEDIA. 

„Este vorba și de persoane fizice și juridice. Nu exclud acest lucru, ba mai mult decât atât, simpla logică îmi spune că nu trebuie să exclud și o posibilă implicare din exterior. Nu-mi pare deloc sedimentară, mai degrabă concentrată această acțiune promovată de această persoană (n.red. Veaceslav Platon)”, a menționat liderul PD.
 
Acesta a subliniat că scopul urmărit este zădărnicirea parcursului european al țării. „Noi înțelegem foarte bine care este scopul urmărit. Și această acțiune se înscrie în șirul multor altor acțiuni care au fost promovate și anul trecut pentru destabilizare situației politice. Ne aducem aminte, generarea de alegeri anticipate, moțiunile de cenzură, referendumuri și tot așa. Eu înțeleg foarte bine calculul acestor tentative, a acestor persoane, dar și forțe politice. Să nu uităm că miza este foarte mare. Este vorba de semnarea Acordului de Asociere. Și pe această cale se încearcă să fie zădărnicită semnarea Acordului de Asociere, și ulterior ratificarea acestuia. Logica acestor acțiuni se încadrează în atingerea scopului de a stopa procesul de integrare a țării noastre și generarea de alegeri anticipate. Vă dați seama, că s-ar schimba majoritatea de voturi în Parlament, care ar permite decizii nefaste, care ar veni nu în folosul țării și nu în favoarea parcursului european”,  a subliniat Lupu.
 
Președintele PD a avut și un mesaj către acele persoane și formațiuni politice care încearcă să profite de pe urma acestei acțiuni: „Le-aș spune să aibă multă grijă. Această pecete va rămâne pe viață pe ei, pe copiii și nepoții lor. Oamenii pur și simplu o să-i linșeze moral.  Să se uite ce se întâmplă în Ucraina, să vadă care ar putea să fie consecințele unor asemenea acțiuni”.
 
UNIMEDIA precizează că deocamdată doi deputați din coaliția de guvernare, Valentina Stratan (PD) și Iurie Chiorescu (PLDM) au semnalat public că în privința lor, anumite persoane au întreprins acțiuni de corupere. Parlamentarilor li s-a propus să părărească fracțiunile și să adere la o „nouă forță politică de perspectivă”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (11)
  Cu ce se ocupa SIS-ul,Procuratura Generala? Ce umblati doar cu vorbele ca babele la piata?
  • +2 (10)
   Este important ca acum cei din coalitie sa fie pe fix si sa nu le scape nimic din vedere, statul este cu adevarat in pericol. Nu trebuie de admis ca un oarecare Platon sa zadarniceasca planurile de integrare in UE a Moldovei.
   • 0 (8)
    Dorinta de a destabiliza situatia politica si de aruncarea tarii in prapastie se accentueaza tot mai mult,mai ales in acest an electoral. Imi pare foarte rau ca exista forte externe, ca exista iata persoane ca Platon care le este in cot de oamenii care au ales anume aceasta guvernare,anume acest drum european, si incearca prin metode miselesti sa influenteze cursului politic al tarii noastre!

    Sunt cetățean activ
    • -1 (7)
     Acum trebuie sa se ingrijoreze nu numai Lupu da toti deputatii si sa nu admita ca macar cineva sa se lase manipulat sau amagit . Acum e foarte important ca sa se mentina unitatea.
     • -2 (6)
      Eu sunt tinara mama si chiar imi pasa de viitorul copilului meu, aceasta noutate ma face chiar sa-mi fie frica, daca s-a incercat coruperea unor deputati atunci ar putea aparea mai tirziu si vre-o alta provocare... Sper ca deputatilor din Parlament le va ajunge si minte si putere si intelepciune ca sa apere tara de dusmani.
      • +3 (3)
       http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=4911
       PD in Alianta cu Edinoia Rossia...
       Politicienii Sunt Vinduti inca de Tinerei, acuma ei doar se Prefac...
       Vectorul AIEstic era din Start unul Pro Russia...
       • -3 (3)
        Daca coalitia va fi una bine consolidata atunci sunt sigur ca totul va fi bine. Nici un fel de Platon nu va reusi sa zadarniceasca realizarea visului European.
        • +4 (4)
         Cititi pacatosilor inventiile politicienilor in timp ce statul, adica noi, vom pierde 130 milioane prin dosarul tocit la comanda si care se numeste NORMA.
         -
         Cea mai profitabila afacere e sa fii la conducere ales de pacatosii necarturari... fara carte...
         • +3 (3)
          Eu nu inteleg ce fac atita panica pe aceasta tema! In realitate ei toti (pd, pldm, pcrm si chiar pl) urmaresc sa coopteze membri din partidele oponente, fie pentru un vot fie pentru proiecte mai strategice! Ei cauta zi de zi info despre slabiciunile celorlalti pentru a sti cum sa-i ademeneasca. Daca si au operat cu un nume, probabil vor sa-l pedepseasca pentru ceva, sau dimpotriva sa ascunda niste proprii magarii, curente sau intentionate!
          -
          Credeti ca Lupu degeaba tot vorbeste de forte externe fara sa le nominalizeze??! Asta e pentru a distrage atentia oamenilor de la propriul putregai, o tehnica veche decind lumea! PD-ul crede ca sa spalat pe miini cu cei patru membri gagauzi exclusi din partid. De ce doar patru, cand au 19 membri acolo si toti au participat la referendum. PLDM-ul in general nu are nici o reactie la gagauzia si nici despre PD nu spun nimic - inseamna ca sint si ei partasi la combina respectiva. Iata si natura adevarata a "pro-europenilor" de la guvernare!!!
          • +1 (1)
           Boghen, a atrage in mod democratic cind oamenii se regasesc singuri in platforma si aspiratiile generale politice al unui partid ramasi dezamagiti de un altul nu e o crima, dar sa corupi prin cumparare cum procedeaza Platon, si sa compromiti un viitor al unui stat intreg aceasta e o crima ce se merita o pedeapsa cu moartea!

           Sunt cetățean activ
    • +3 (3)
     E clar ca agentii rusiei Usatii, Platon trimisi chipurile de oameni nou curatei.... ei de fapt primii ar vinde moldova pe masa de la piata centrala si inca o sa scuipe pe cetatenii moldovei cu fraza "va-m facut fraerilor de moldovei, vau casapit rusii in 92 in transnistria, foamete 46. deportari 41, 49, 51.... acum urmeaza sa va cumpere cum au mai pus botul unii la adunarile lui Usatii".... Popor fara demnitate si cu sute de tradatori , lingai, analfabeti!
     • +4 (4)
      http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=4911
      Dovada de TRADARE...
  • +3 (9)
   Sper ca se vor autosesiza si organele de drept in cazul dat.
   Totusi, deputatii nu trebuie sa cada provocarilor.
   Cei care nu se vor abtine sa stie ca lumea nu-i va ierta.
   In cazul de fata sunt de acord cu Marian Lupu. Cazul Ucrainei este foarte bun.
   • +3 (3)
    http://www.1tv.ru/news/polit/161250
    Hotu striga, prindeti hotu...
 • +3 (5)
  cine ar zice. Lupul singur este Marea Curva de vanzare...sef de partid...un mirlan tradator,care nici pe aproape nu poate sa faca pentru moldoveni lucruri mari si importante. O sluga jigoasa ruseasca
  • 0 (0)
   Nichifor vad ca tu esti lamentabil si distrus prin manipulare! Tot ce pot sa ti spun e ca datorita stabilitatii in aspiratii ale lui Lupu avem acum aceasta apropiere de UE! Daca Lupu era un om usor de manipulat nu parasea PCRM dupa ce acesti refuzau deja la cursul PRO UE, si nu punea practic bazele acele AIE 1 care si a dat incurajare pentru aspiratii!

   Sunt cetățean activ
 • -2 (8)
  рука Мацквы ?)))
  • +2 (6)
   CSKA treci la pula mea,,,,,eu cred ca aici mama-ta vaflista e implicata....................
   • -1 (7)
    Ты даун других слов не знаешь ? Видимо проблемы у тебя с этим .
 • +2 (4)
  Deacord cu Lupul........rusofonii si numai rusofonii,ei nu se pot impaca cu gindul ca cum noi asa,imbargouri,deportari si multe altele,dar noi nu dam inapoi,eu rosofonii tocmai inebunesc...............
 • +2 (2)
  Se vor da lupte grele pentru a zadarnici cursul european, sumele vor ajunge la milioane de euro. Trebue sa se coinstetizeze de rolul care-l au deputatii, si nu numai ei dar si noi cetatenii ca sansa nu se da in fiecare an ca sa scapam de imperializmul rus, odata la 200 ani. Toti acum trebue sa fim uniti pentru cauza natiunii, sa nu ratam sansa.
 • +2 (2)
  Iata CNA si SIS-UL ,in loc sa tot prinda cate un politist sau medic cu cate 100 de lei mita ,prindet-il pe " Filozof " cand le da mita deputatilor,ca acolo sumele sant la sute de mii de euro. Insfacatii si pe deputatii corupti si pe toti la duba ,ce atata vorbarae!!!

  Sunt cetățean activ
 • +3 (3)
  Si cum de asa ceva se intampla pur si simplu? Cineva vrea sa distrugă PD si PLDM din interior? Dupa cum se spune e cineva cu un dosar mai mult gri spre negru... Si şefii care controlează cele mai importante institutii de forta din MD nu i-au atitudine? Fiti seriosi!? Dacă nu puteai sa-i lipească un dosar pe coruptie, găseau in trecutul lui ceva... Demult era închis si legat, ştiindu-i pe rotfeilerii de filat si plahotniuk. Cam pute a show si pr ieftin. Asa numiţii lideri sunt in cur in sondaje si ei inteleg perfect ca oamenii nu mai au încredere si multi dezamăgiţi nu mai vor sa audă de potlogarii astia dupa toata exxelenta in guvernarea din ultimii ani.
 • +2 (2)
  Zalupu, ai dat glas?
  Uita-te ce se intampla sub nasul tau, in S.R.L. "PD" si pe urma vorbeste de altii.
  -
  TOTI TREBUITI BAGATI LA DUBA, NU IN SEDIUL NOU AL PARLAMENTULUI!!!
 • +3 (3)
  Lupu! Iati bastonul si pleaca din parlament ... ne-am saturat de mutrele voastre mincinoase...o rugaminte mare avem catre voi: daca vin alegerile nu veniti nici intr-un caz in fata alegatorilor...eu personal am sa ma stradui ca sa va trantesc cate un ou in frunte...iata atunci va vedea lumea o sa ma puneti la duba pentru ca nu va putem suporta!?
 • +1 (1)
  Da-da-da! Complotul malefic!
 • +3 (3)
  Lupu-le, iti sugerez sa nu excluzi nici posibilitatea interventiei extraterestre asupra deputatilor vostri.:))
 • +3 (3)
  Lupu sa spuna lucrurilor pe nume: "coruperea", santajul vine din partea apocalipticului "Rusia Unita", cu care PD are, pe vecie, accord de fraternitate. Sigur, surogate si "ersatz"-uri mioritice )Platoni, Uskktnici, Dodoloi, Farmazoni s.a.), care urzesc in umbra ocultei "unite", sunt cata-n luna si in stele. E clar, calculul e excelent: se pregateste razboiul, adica intoarcerea la suprematia legii bondocului, paranoicului, scolioticului si revansardului Han-Tatar Phuitin.
 • +1 (1)
  Hoooo! Opriti-va cu comentarii-le de partid! si nu luati in seama pe acest lungan-democrat-descreerat!Toata clasa politica de la guvernare si opozitie este corupta!Organele de stat,abilitate sa lupte cu coruptia,sunt corupte!
  Si ca sa nui fiie trist cetateanului descreerat,mai arunca cite o bomba mediatica! Ca pericolul statului RM vine din exterior! Aoleu!
  Pentru toti forumistii le recomand sa citeasca si sa mediteze ce a scris:Sun TZU in "Arta razboiului"!
  PAMANTUL ESTE TEMELIA STATULUI...cine a cedat Palanca? si alte paminturi de la nord? de la nodul hidroenergetic Novodnestrovscoe? Astept raspuns! stimati forumisti!
  Nu cu tacerea celor din coalitia de guvernamint si "ProEvropa" sau instrainat paminturi-le stramosesti? Si acest diversionist "di doi metri"-de la Voronin cetire! striga ca toate matrapazlicurile vin din exterior! Uuuuuuu!Uuuuuuuuu!Uuuuuuuuuuu!
 • +1 (1)
  cap.13 Sun Tzi-"arta razboiului"
  -promovarea persoanelor din reprezentantii statului,oameni degradati etico-moral,vanitosi,santajabili,implicati in faradelegi!
  Nui vinovata oglinda! Noi suntem vinovati!
  PAMANTUL ESTE TEMELIA STATULUI...cine a cedat Palanca? si alte paminturi de la nord? de la nodul hidroenergetic Novodnestrovscoe? Astept raspuns! stimati forumisti!
  Lista de vinzare de tara e mare!
  Din cele ce scriti,reiese ca sunteti complici la toate faradelegile comise in anii de guvernare "ProEvropa"? Culorile politice sunt trecatoare,ca si noi,dar ce lasam Urmasilor?
  Nu bagati capul in nisip! ca sunteti vulnerabili!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA