(video) Marian Lupu: Comuniștii nu vor face parte din Guvern, iar tema europeană nu trebuie isterizată

"Guvernul va reprezenta alianța politică dintre PLDM și PD", a declarat liderul democrat după ședința de vineri a Parlamentului. Cu toate acestea, Marian Lupu, susține implicarea comuniștilor în conducerea unor instituții care ar asigura funcționarea sistemului democratic din țară, fără a da mai multe detalii. 

Totodată, Lupu susține că va vota pentru orice candidatură propusă la funcția de prim-ministru de către PLDM și se arată încrezător că în 10-12 zile va fi investit noul Executiv, transmite UNIMEDIA.

(video) Marian Lupu: Comuniștii nu vor face parte din Guvern, iar tema europeană nu trebuie isterizată
(Foto: UNIMEDIA/Igor VrabieOamenii )

În cadrul intervenției sale, Lupu a fost întrebat și despre șansele de integrare europeană a Modovei. Astfel, democratul susține că Moldova nu va depune foarte curând o cerere de aderare la Uniunea Europeană. "Ce folos să depui cerere dacă știi că nu va fi acceptată?", a declarat liderul PD, făcând apel la o declarație a comisarului european pentru extindere, Johannes Hahn.

"Uniunea Europeană a rugat Moldova să nu isterizeze aspectul european, să vină cu o pozitțe foarte realistă și pragmatică. Nu trebuie să venim cu declarații frumoase, să țipăm în gura mare. Trebuie să muncim, iar acest lucru este salutat de partenerii europeni. Iată de ce, numele coaliție noastre este foarte corect, realist și ambițios", a precițat Marian Lupu.

Pub

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub