ora: 13:11, 06 feb 2014 2055
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Lupu: „Vom ajunge la fiecare om și le vom explica avantajele integrării europene”


(video) Lupu: „Vom ajunge la fiecare om și le vom explica avantajele integrării europene”
Marian Lupu, lider PD
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Parlamentul și Guvernul vor lansa o campanie complexă de informare a cetățenilor despre avantajele integrării europene, implicit vor fi enumerate beneficiile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Declarații în acest sens au fost făcute de liderul PD, deputatul  Marian Lupu, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul național de televiziune, relatează UNIMEDIA.

 

Democratul a precizat că decizia a fost luată în cadrul ultimei ședințe comune a Parlamentului și Guvernului. Necesitatea demarării unei campaniei ample de informare este confirmată și de situația din Găgăuzia, unde cetățenii au fost dezinformați cu pseudo-pericole ale integrării europene.
 
„Eforturile trebuie să fie conjugate, să ajungem la fiecare om și să le explicăm care sunt avantajele integrării europene. Să le explicăm că prin semnarea Acordului de Asociere nu se urmărește izolarea Republicii Moldova de partenerii din est. Noi vrem să fim într-o relație echilibrată și cu unii și cu alții”, a menționat Lupu.
 
Potrivit lui, guvernarea nu se îmbată cu apă rece, fiindcă își dă bine seama că efectele campaniei de informare nu o să apară imediat.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -9 (21)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Avem nevoie de UE dar numai nu de PD . Daca trecem la standarte Europene
  Plohish-va urma soarta lui Becali
  Lupu- pe cea alui Tanase

  Sunt cetățean activ
  • +9 (15)
   Las-o bre mai moale si nu fa comparatiile aceste ridicole. Lupu foarte bine a spus si sunt de acord cu dinsul in privinta la ceea ce a declarat.
   • +9 (15)
    Intradevar vedem ca cetatenii nu sunt bine informati despre beneficiile aproperii de UE si anume PD si-a propus ca sa rezolve aceasta probleme, corect spune Lupu mai ales cind vedem ce s-a intimplat si in gagauzia unde populatia a fost mintita cu nerusinare!

    Sunt cetățean activ
    • +8 (14)
     vedem ca mai intii Corman acum si Lupu declara prompt ca va fi demarata o actiune de informare a cetatenilor! pentru a fi excluse acele polemice comuniste care manipuleaza in masa cu minciuni! PLDM ar trebui sa demonstreze ca sunt si ei parte al coalitiei de Guvernare si sa demareze o actiune comuna cu PDM!

     Sunt cetățean activ
     • +8 (14)
      Trebuie sa recunoastem ca PDM a mai lansat o asemenea campanie. A lansat o campanie inca inaintea parafarii acordului de la Vilnius. Atunci mai mult membri PDM au distribuit informatii oamenilor despr beneficiile apropierii R.Moldova de UE.
      • +4 (10)
       Da, tin minte campania lansata de democratu inainte de Vilnius. Daca nu ma gresesc campania s-a numit "Respect pentru toti oamenii Moldovei - Scrie Europei!"
       • +2 (6)
        Intradevar unui om de la sat ii este greau sa perceapa acesti termeni ca asociere parafare, etc si e clar ca e nevoie de o actiune de informare ca sa nu se permita comunistilor sa faca actiuni de manipulare cu minciuni cum au facuto deja in Gagauzia unde au atribuit parafarea cu o unificare cu Romania ce a determinat populatia de acolo la astfel de rezultate!
        • +1 (1)
         Buna treaba, chiar ar fi bine ca toti cetatenii sa inteleaga cu adevarat beneficiile integrarii in UE. Caci unii se lasa manipulati de povestile rusilor cum ca ne-ar da gazul degeaba iar in realitate il dau mai scump. Populatia trebuie informata corect si ar fi bine ca sa fie informati de cineva ce intradevar stie despre ce vorbeste si Marian Lupu ,ar fi candidatura potrivita.

         Sunt cetățean activ
       • +4 (8)
        Oamenii trebuie sa fie informati mai bine deoarece cum am mai spus foarte mult unii aiuresc la adresa integrarii europene.
        Unii in general isi ies din balamali si abereaza cu termeni de pierderea suveranitatii, ca Moldova isi va pierde independenta odata cu apropierea de UE etc.
        Nimic din cele mentionate mai sus nu se va intimpla.
        Dimpotriva, oamenii vor avea de cistigat numai de pe urma procesului de integrare europene.
        Se vor deschide noi oportunitati pentru tara, vor veni mai multi investitori, se vor crea noi locuri de munca.
        Si asa s-a facut in acest sens primii pasi si aici ma refer la parcurile industriale si incubatoarele de afaceri create la initiativa lui Valeriu Lazar. Prin intermediul acestora vor fi create noi locuri de munca cit de cit bine platite.
      • 0 (8)
       Putere sa ai, minte, onestitate si consecventa sa n-ai! Lupu a incercat, o data, marea cu degetul si s-a lasat pe tanjala, crezand ca punga de fasole si "mixt"-ura pomanagiului Plahoit va ucide, dintr-o lovitura, toti iepurii.
       • -1 (7)
        Multa minte iti mai trebuie, bre nonconformistule..
        Tare mai esti dus cu pluta si departe de realitate. Sa nu fost Lupu numai exista acest proces de integrare europeana, or tu crezi ca Filat, Ghimpu si Urechean avea sa acumuleze atit de mult incit sa-i intreaca pe comunisti, doar sa recunoastem ca 7 aprilie nu a schimbat nimic.
        • +3 (5)
         N-ai minte! Dar ai amnezie si gregarisme. Sa nu fi fost echipa dlui Filat, care a dus tot greul acestei apropieri de UE, sa nu fi fost, in ultima instanta, barbatia grupului Gutu-Hadarca, sa nu fi fost Diacov care i-a dat peste bot lui Lupu, sa nu-l fi amenintat el pe Plahoit ca isi 6-7 democrati si pleaca, sa nu fi fost Fule s.a., la pastele calului mai vedeai tu, cap de calti, Vilniusul.
      • +1 (3)
       Diagnosticul corect este altul decat cel mentionat de Lupu, si anume: cetatenii nostri sunt prea dezinformati in legatura cu Europa!!! Deaceea, orice campanie de informare trebuie sa fie precedata de o blocare fie si partiala a canalelor prin care oamenii sunt dezinformati. Faptul ca in tara asta orice analfabet vorbeste despre "pericolele" europenizarii, dar nu despre avantaje - este consecinta expunerii cetatenilor la bombardamentul informational masiv si continuu al canalelor rusolingve, difuzarea carora este autorizata de alesii nostri.
       • +1 (3)
        O buna abordare a demonstrat insasi Fule, care "a incerat la Comrat sa distruga miturile le Acordul de Asociere cu UE"!
    • +1 (1)
     sa nu-i minat europenii din urma nu mai faceau ei nimic .isi vedeau de furat mai departe . iarasi o sa inceapa sa umble cu promisiuni desarte.
     • 0 (0)
      Asta-i clar, dar cand vorbim de ei - intelegem noi, caci ei tot sunt moldoveni xD, in parlament 101, neamuri inca cate vreo cateva sute de fiecare + directorii la toate firmele mari care-s tot apropiati si cand ai cauta ii un lant fara de sfarsit. Nici nu stii pe cine primul sa-l bagi in ****** daca sincer. De aceea si spun ca trebuie sa-i votam, chiar daca-s "kon4enie", dar trebuie caci poate asa Europa o sa le traga cate un picior in fund si o sa-i miste inainte. SINCER, CRED CA-I UNICA SOLUTIE CA NOI, OAMENII DE RAND SA N-AVEM PIEDICI MEREU. UNICA. De nu, o sa fuga tot peste hotare, absolut toti.

      Sunt cetățean activ
   • +7 (11)
    Oamenii trebuie sa fie mai informati mai bine despre beneficiile UE, despre procesul de integrare europeana.
    Sustin cu ambele miini initiativa pe care a expus-o Marian Lupu la Moldova in Direct.
   • 0 (2)
    Cum ii Lupu, dar aici are dreptate. Lumea inca nu prea stie ca sunt si avantaje. In primul rand cred ca ar fi mai mult control asupra activitatii Administrarii Publice, produselor e.t.c. Multa lume a ramas cu fraza "TOT CU COMUNISTII ERAU MAI BINE" - Stimat Domn, pai acum aveti ceva drumuri mai bune, o reforma inceputa in invatamant, e.t.c. - Raspunsul clasic "STIU, DAR TOT CU COMUNISTII ERA MAI BINE" xD

    Sunt cetățean activ
  • +7 (11)
   Nu compara Moldova doar cu Romania. S-a fim atenti putin si la exemplu statului vecin, Ucraina. Daca PD-ul nu va lua voturile PCRM-ului, atunci Voronin se va intoarce din nou la guvernare. Si Moldova va avea un fel de Ianukovici. Asta vrem?

   Sunt cetățean activ
 • +9 (13)
  Sunt binevenite asemenea campanii. Oamenii trebuie sa fie informati mai bine despre procesul de integrare europeana pentru ca multi foarte mult abereaza si duc oamenii in eroare.
 • +6 (10)
  Cind Lupu isi pune ceva in plan, lupta pina la urma doar ca s-a si atinga telul!

  Sunt cetățean activ
  • 0 (6)
   Lupu intotdeauna si-a bazat activitatea si proiectele pe acele probleme si cerinte care vin direct din societate si consider ca PDM este acea fractiune care intotdeauna a fost cea mai aproape de cetateni si aspiratiile lor de aceea avem si propunerea de vot mixt si multe altele pentru a crea o relatie mai buna dintre deputati si electorat!

   Sunt cetățean activ
   • +3 (3)
    Atat de aproape... atat de apropiati de Mafie, atat de aproape de a-si face "nevoile" nestingheriti de nimeni, atat de opaci si cu ocaua mica, si atat de legati de gat cu piatra care-i trage in hau (Plahoit), atat de in moarte clinica, incat au ajuns sub prag...
 • +2 (6)
  Oamenii probabil le este greu s-a inteleaga ce inseamna acest Acord de Asociere. De aceea initiativa lui Lupu e a explica cum va influenta acest acord viata fiecarui cetatean moldovean in parte este una arhi-necesara.
 • 0 (6)
  Lupu sa se axeze strict, si constient, pe neUnitatea Tarlaie Abominabila Gagaoz-yEri. Acolo fierbe cazanul separatismului. Acolo sa stea, zi si noapte, la pachet cu buliharii sai, cei 19 talhari-pd-ogli. Si la Balti, bastina sa, plina de zombati si sub-grohaitori. Sa mearga personal, cinstit, convingator, pe propriile catalige si pe propria raspundere, pana-n panzele albe. Din casa in casa, caci prea a lalait-o. Nu cu mancurtism din necesitate si cu romanofobie din interes, caci prea si-a bautut joc de fiinta, de neam, de adevar. Caci va avea o incheiere atat de naturala, atat de subita si atat de rusinoasa, incat nici nu-si va da seama ca a murit de mult.
 • +2 (2)
  Iar noi vom incerca sa nu mai vina comunistii niciodata. Indiferent ca-i PD, PL, PLDM care tot se mananca intre dansii (si-i destul de normal, de aceea si sunt partide diferite), numai nu Comunistii. Ca mi-i rusine cand trebuie sa le spun partenerilor de peste hotarii ca la noi in Tara sunt la putere Comishii xD; tuturor li se pare ca suntem din Africa xD

  Sunt cetățean activ
  • +2 (2)
   Dar cel mai rusinos si cel mai scandalos a fost cand pe dl Curman l-a luat gura pe dinainte. Inteventia sa nabadaioasa, deloc diplomatica si deloc chibzuita, in fata bulukbaseniei din Komratlik este departe de a-i face cinste, departe de a fi iertata, uitata. Si-apoi, nu s-a ales cu nimic. Ba mai mult, a fost ironizat chiar de bas-buluc farmazon si de "colegii" contra-facuti.
 • 0 (0)
  hotare*

  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  Tov. dle Lupu, mare ”dragoste” am de tine, dar in cazul asta mă alătur, pot să-ți dau o mână de ajutor! Iată cu ce pot.
  Tuturor amatorilor de asociere cu Taejnii Soiuz, asa zisa Azia-Jopia lui Putin, rog insistnt sa faceti cunostinta cu aceste materiale:
  http://www.youtube.com/watch?v=fTj-av6zB3s&list=UU8LunAW1Gyz3tttyG1sEVww
  N.B.
  In mod deosebit a-si dori sa ajunga si la ”frații” di găgăuția, va rog tirajați acest link pe toate forumurile!
 • +1 (1)
  Draga Populatie , guvernarea de azi nu doreste nici o schimbare , nu doreste in Europa, ei ii este comod asa cum e acum :), fiti sinceri si nu mai votati pe derbedeii asta , sharomijnici si mancurti.
  • +1 (1)
   BINE - DAR CE SA FACEM ATUNCI? SA RIDICAM MAINILE IN SUS? Oare asa trebuie sa faca un adevarat patriot? NU, CATEGORIC. INTOTDEAUNA DINTRE RAI SE ALEGE RAUL MINOR.

   Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  Lupule de mult trebuia sa existe actiunile date, de la bun inceput decand s-a vorbit de integrare europeana ca oamenii sa nu inghita "gogoasele" coapte a unora ...
  Sper sa nu fie deja prea tarziu.
 • +2 (2)
  Ce curve marsave... Da oare in gagauzia nu PD detine majoritatea? Au facut ceva in gagauzia ca sa promoveze integrarea europeana?
  • +1 (1)
   Numai prin interventia oamenilor de buna credinta, numai printr-un Referendum privind interzicerea Cardaslikului separatist din sud, va putea fi intarcat Iuda.
 • 0 (0)
  Bravo Lupu.
  Unde-i bine - e bine.
  Asta -da.
  Dar asta nu înseamnă că nu te vom critica pentru altele.
 • -2 (2)
  de avantaje vom fi informati. dar de dezavantaje?
 • 0 (0)
  ”...dar de dezavantaje? ” - каждая фигня кончается на "Я" !

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA