Citește toate știrile la acest subiect

(video) Lupu nu exclude că Bolboceanu a fost de asemenea „curtat”

Iurie Bolboceanu nu a anunțat preventiv nici Partidul Democrat, nici conducerea fracțiunii parlamentare despre decizia sa de a părăsi rândurile formațiunii, spune Marian Lupu. Liderul PD nu a precizat motivul invocat de Bolboceanu în acest sens, transmite UNIMEDIA.
 
În context, Marian Lupu nu exclude că Bolboceanu ar fi fost „curtat” de aceeași oameni care au încercat să-i corupă pe deputații Valentina Stratan și Iurie Chiorescu.
 

„Această decizie ne-a surprins, dar și nu prea. Ne-a surprins pe motiv că pe această decizie, fostul coleg nu a anunțat conducerea partidului, nici conducerea fracțiunii parlamentare. Nu ne-a surprins pentru că am primit tot felul de informații cu privire la diferite acțiuni de acest fel. Care din aceste acțiuni sunt adevărate, care nu, doar timpul va demonstra”, a menționat democratul.
 
Potrivit președintelui PD, pierderea lui Iurie Bolboceanu din partid nu este cea mai importantă chestiune în această ecuație. Marian Lupu speră că schimbarea de raporturi dintre Iurie Bolbocecanu și Partidul Democrat, nu va schimba raportul cu angajamentul asumat anterior și că acesta va rămâne fidel cursului de integrare europeană.
 
„Decizia care a fost anunțată de dl Bolboceanu nu este de cea mai mare importanță. Important dacă el va rămâne fidel programului de guvernare, agendei europene, principiilor și va susține acele proiecte de legi importante care urmează să le votăm în timpul apropiat cu privire la prioritățile de integrare europeană”, a adăugat Lupu.
 
Motivele plecării nu sunt încă clare. „Am schimbat câteva vorbe. Nu vreau să vorbesc în numele unui fost coleg”, a precizat Lupu, însă a sugerat că decizia lui Iurie Bolboceanu ar putea fi influențată și de faptul că el nu se va regăsi pe listele candidaților PD pentru alegerile parlamentare.
 
Partidul Democrat nu intenționează să-i ceară lui Iurie Bolboceanu să-și depună mandatul. „Mandatul de deputat este unul imperativ. Nimeni nu poate să impună pe cineva să depună mandatul. Ține de o decizie personală”, a conchis Lupu.
 
Reamintim că astăzi, 6 martie, Iurie Bolboceanu a anunțat că se retrage din fracțiunea Partidului Democrat și că părăsește formațiunea. În Parlament circulă zvonuri că următorul deputat care ar putea părăsi PD-ul este deputatul Stela Jantuan.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub