ora: 12:30, 12 iun 2014 2997 11

(video) Lupu comentează problemele din PCRM


Video se incarcă ...
(video) Lupu comentează problemele din PCRM
Marian Lupu, președinte PDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Marian Lupu comentează conflictul din sânul Partidului Comuniștilor. Democratul consideră că problemele din partidul condus de Voronin serioase și a oferit două scenarii pentru derularea de mai departe a lucrurilor, fie divergențele vor fi depășite și se va păstra integritatea partidului, fie ruptura va deveni din ce în ce mai mare și echipa se va diviza, relatează UNIMEDIA.

Sunt convins că acest conflict din PCRM, această scindare, este un lucru serios. Președintele PCRM a luat o decizie corect, deoarece s-a produs o diferență de opinie cu lagărul radicaliștilor. Până la urmă Voronin a înțeles interesul, unitatea teritorială a statului sunt lucruri cu care nu se joacă. Președintele PCRM nu a dorit să participe la așa ceva și nici nu a dorit să admită ca partidul să fie implicat în acțiuni radicaliste, cu aplicarea violenței și forței, etc. A vorbit și de Antifa. Noi am văzut acțiuni, în șir, în cadrul plenului Parlamentului: acte de violență, agresiune, provocări și probabil, la un moment dat s-a înțeles că se ajunge prea departe. O dată fiind aprins fitilul, se stinge foarte greu, iată avem cazul Ucrainei”, a menționat liderul PDM  în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul național de televiziune.
 
Lupu a declarat că decizia de excludere a lui Tkaciuk, Muntean și Petrenco din conducerea PCRM nu este prielnică pentru interesul corporativ al PDM, dar este o decizie favorabilă pentru țară. „O atare decizie, nu prea m-a bucurat. Decizia a fost bună pentru țară în general, deoarece președintele PCRM-ului va reuși să stăpânească într-o anumită albie normală acțiunile partidului, însă din punct de vedere a interesului meu corporativ era mult mai bine dacă acea echipă rămânea acolo și discredita toată formațiunea care îmi este concurent electoral”, a evidențiat politicianul.
 
Cât despre acuzațiile lansate de grupul Tkaciuk, precum că Vlad Plahotniuc ar încerca să preia PCRM-ul pentru a-l distruge, Marian Lupu a spus că se înscriu perfect în logica promovată de comunist. „Mitul despre Plahotniuc ca răul tuturor relelor, tot ei l-au creat de-a lungul anilor. O dată fiind formată această legendă, este foarte ușor să folosești acest clișeu încă o dată”, a punctat președintele PDM.
 
UNIMEDIA precizează că în sânul PCRM au loc disensiuni, între „grupul talibanilor” condus de Mark Tkaciuk și grupul condus de Vladimir Voronin. Experții politici consideră că liderul PCRM pregătește terenul pentru o coaliție post-electorală cu PD, în timp ce Tkaciuk declară că Voronin este dus de nas de Plahotniuc, care intenționează să distrugă partidul.

Comentarii (11)
 • -2 (8)
  Comunistii sunt niste prapaditi deja nu mai au sanse sa se ridice, au facut prea multe probleme oamenilor si in loc sa puna problemele oamenilor pe prim plan ei avrea grija de buzunarele lor

  Sunt cetățean activ
  • -3 (7)
   Comunistii au probleme si nu se pot intelege intre ei, nu stiu care este liderul si care sa poata fura mai multi bani. Le ajunge cit au furat timp de 8 ani si au o colectie impunatoare de masini de colectie, plus miliona e prin diferite banci. Le ajunge pe cite au pus miina

   Sunt cetățean activ
   • -5 (7)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Adevarul iese la suprafata despre acesti comunisti prefacuti, care nu se mai interesau de ceea ce cred oamenii ci erau radicali in luarea deciziilor de unde oamenii au avut de suferit. Bine ca Voronin i-a alungat din partid, plus si noi avem doar de cistigat ca la urmatoarele alegeri dorinta lui Marian Lupu ca pe aren apolitica din tara sa fie la conducere politicieni cu o doctrina de stinga dar una democratica

    Sunt cetățean activ
    • -5 (7)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     A fost o analiza obiectiva si nu una politica, si Marian Lupu a punctat ca este o parere personala si nu una politica sau de partid.

     Sunt cetățean activ
     • -5 (7)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Cit despre PCRM, eu consider ca zvonurile cele mai realistice nu sunt acele enuntate aici, dar acele cu implicare sumelor imense pe care Platon le plateste pentru PCRM, si pe care Tkaciuk urma s ale primeasca pentru supupune ideologia PCRM conform obiectivelor lui Platon. Cel putin mie imi par mai evidente si mai credibile.

      Sunt cetățean activ
      • -5 (7)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       iar pe linga Platon mai este si panica comunistilor odata cu scaderea vizibila din topuri. Urmate de plecari din rindul comunistilor a primarilor, a consilierilor locali si chiar a simpatizantilor si simpli membri care se reorienteaza si adera la PD pentru a sustine politicile sociale dar din perspectiva progresului european care sunt mai promitatoare si mai reale.

       Sunt cetățean activ
 • +3 (5)
  Sa-l creada calul pe mitomanul Lupus, caci naravul nu s-a schimbat. Terminatorul echilibrului social si al visului European, Plahoitov-Despot-Voda, si-a facut treaba ca un Fane-spoliatorul. De unde si concluzia, ca fratia nu mai este secreta, ca mezalianta cu oligofrenul oligarch si paharnicii liberali e ca si cum nasita. Cine are minte sa ia aminte: Big Ban-gul declansat de urgia penala pe asta mizeaza. Unde mai pui ca si "Tampul" bubuie de solutii imorale. Duca-se pe pustii. Neindoielnic, miroase a plahotnikkrie. Vai sarmanu'Boronila!
 • +2 (6)
  Ce se naste din Voronin comunist moare.
 • -5 (5)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Faptul ca Voronin i-a dat la o parte de talibanii lui Tkaciuk face din PCRM-ul partid mult mai consolidat si puternic.
 • +3 (3)
  Din vorbele comunistului Lupu,se vede clar ca se uita cu nostalgie spre PCRM si conducatorul ei suprem Voronin!!
  • +1 (3)
   Aschia nu sare departe de trunchi. O fi anume "aschia" de la scaunul al cu care Boronila l-a transit pe Mari-anus drept in moalele capului. Candva, pe cand bahahuie intra in gura lupului.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA