ora: 14:11, 05 iun 2014 8308
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Lupu, triumfător în fața comuniștilor


Video se incarcă ...
(video) Lupu, triumfător în fața comuniștilor
Al cui e meritul
Marian Lupu, președinte PDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Democrații au retras de pe ordinea de zi de astăzi a Parlamentului propriul proiect privind „sărbătorirea aniversării a 70-a de la eliberarea Republicii Moldova de sub ocupația fascistă”. O cerere în acest sens a fost semnată de către cei trei autori au inițiativei, Sergiu Sîrbu, Alexandru Stoianoglo și Stella Jantuan, relatează UNIMEDIA.
 
Comuniștii au sărit ca arși și i-au acuzat pe democrați de lașitate. „Să înțelegem că fracțiunea Partidului Democrat s-a răzgândit și nu mai vrea să sărbătorească 70 de ani de la eliberarea Moldovei? Sau ce s-a întâmplat? Cine s-a răzgândit? Sau ei nu mai consideră că este vorba de eliberare?”, a întrebat Grigore Petrenco.

Replica a venit din partea președintele fracțiunii PD. „Vreau să vă anunț stimați colegi că după ziua de miercuri, când noi am introdus pe ordinea de zi acest proiect, de joi până luni am lucrat cu colegii în teritoriu. Ce am constatat în discuții la fața locului? Din invidie, că Partidul Democrat a făcut acest proiect și nu PCRM-ul, peste tot așa-numiții colegi ai noștri din opoziție toarnă murdărie peste PD și încearcă prin toate metodele să-și atribuie acest proiect”, a menționat Marian Lupu.
 
„În acest context și în aceste condiții, Partidul Democrat, principial, nu are nevoie de voturile și susținerea la acest proiect din partea comuniștilor. Noi o să ne descurcăm fără dânșii”, a declarat liderul democraților.
 
UNIMEDIA precizează că proiectul de hotărâre în cauză a fost inclus în agenda deputaților din această săptămână cu votul deputaților din fracțiunea PD și PCRM. PLDM s-a opus acestei inițiative, iar liberalul Valeriu Munteanu s-a grăbit să declare că democrații prin acest proiect vor să bage zâzanie în coaliție, înainte de semnarea și ratificarea Acordului de Asociere cu UE.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -3 (9)
  sa recunosc
  -----------
  Lupu i-a pus in torba pe comunisti.
  ortacii lui Voronin se dau mari si tari, insa ei niciodata nu au venit cu un asemenea proiect de lege prin care sa fie marcata ziua de 24 august.
  cum nu dam, insa comunistii vor sa politizeze acest subiect la maxim si li-i ciuda de democrati pentru ca ei au venit cu un asemenea proiect de lege.
  • -4 (8)
   Nici un fel de cirdasenie cu PCRM, acesta este mesajul cel mai evident pe care l-a lansat astazi Lupu in cadrul acestui schimb de replici.

   Sunt cetățean activ
   • -4 (8)
    Mari timpiti mai sunt astea din PCRM. Acest plingeri a comunistilor demonstreaza nu altceva decit faptul ca lor propriu-zis le este INDIFERENT de ziua de 24 august.
    ****
    Iata asa-i situatia.
    Comunistii sunt niste CLOVNI
    • -5 (9)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     PD-ul niciodata nu va face cirdasenie cu PCRM.
     Nu poti sa te unesti cu un grup de politicieni bolnavi la cap, iar, din cite stim, gruparea lui Voronin nu prea se impaca bine cu RATIONALUL.
     • -4 (8)
      Comunistii mai bolnavi ca niciodata, si ii inteleg perfect, caci PD-ul le cam sterge de sub nas o parte masiva de electorat, primari, consilieri, care parasesc PCRM-ul si adera la PD. Asa ca ei deja incearca cu disperare sa se linguseasca pe linga PD, dar Lupu a spus deja de citeva ori ca in nici un caz PD nu va face aliante, coalitii sau chiar cirdasenie cu comunistii.

      Sunt cetățean activ
  • +4 (4)
   Ce va mai cacati pe voi cu "eliberarea" asta din '45, care de fapt nu a fost decat o inlocuire a unui ocupant de catre alt ocupant!! Care p.m. voastre motiv de sarbatoare vedeti voi aici??? Toata lumea civilizata COMEMOREAZA victimele acelui razboi, si condamna aceasta mare rautate, dar voi, PD-sti, pcrm-sti si restul jigodiilor "de colorado", tot sarbatoriti de 70 ani incoace...
   • -3 (5)
    Boule! De câștigau fasciștii nu mai ieșeai din chiz.ă de la măta pentru că nici măta nu ieșea din mîcăta prăpăditule, tu nu știi ce planuri avea Hitler!!! Din moldoveni aveau să ajungă până în ziua de azi Ghimpu și Chirtoacă, ăto tocino, restul aveau să fie exterminați prin munci grele și chinuri!!!
    • +2 (2)
     - e clar cu tine: "tebea zovut Vova, i ty znaeshi dva slova"!!
 • -8 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Lupu i-a facut varza pe comunisti!
  Se vede diferenta de calibru.
  ***
  Prin asa mod PDM va inlocui stinga bolnava, comunista cu o stinga sanatoasa, democratica si pro-europeana.
  • +4 (10)
   Ian mai las-o, Lupu cum o fost așa și a rămas o jivină comunistă de 2m.
 • +1 (7)
  Bebelușul bătrîn Lupu a suflat din bolfe. Nu înțeleg ce triumf este aici?
 • +7 (7)
  Dacà în 1944 am fost "eliberati" de fascistii hitleristi, apoi de ce si azi tancurile altor fascisti stalinisti, altor ocupanti rusi... stau din 1940 în RM "eliberatà", "independentà"..., deci separatà de la Moldova de peste Prut?! Ce "crime" fàcuse bàstinasul, pràsind cu sapa în mâini, ca în 1940 sà vinà "eliberatorii" si sà-i nimiceascà, deporteze, alunge toatà intelectualitatea...?! Acelasi lucru a fàcut si dîn 1944 încoace! Ne-a rusificat, deznationalizat pe restul locuitorilor ràmasi, aducând cu vagoanele ... cadre de rusificare completà! Aceasta este înrobire sàlbaticà!
 • 0 (0)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (2)
  Cum e posibil sa-i numesti pe fratii tai de sange ocupanti si pe cei care au deportat si ucis sute de mii de moldoveni prin Siberii eliberatori?,oare cine e acum la conducere la Chisinau?,ce fel de "moldoveni"?,"moldoveni" care si-ar vinde si sufletul si familia pentru un banut in plus venit de la Moscova?...probabil..
  • +2 (2)
   Nu mai suntem în evul mediu.
   Există români şi există ruşi.
   Iar PD este UN PARTID RUSESC.
 • -3 (3)
  Sai intrebati pe tagici ce fac americanii de cand si-au pus avioanele in tara lor pentru Afganistan. Fiecare stie din presa ce crime au facut americanii acolo si bastinasii nu pot face absolut nimic iar rusu ce a facut? Cica ne-a rusificat? Pai voi singuri v-ati rusificat. Cine v-a pus sa vorbiti cu ei in rusa? In pribaltica letonii, lituanenii, estonienii sau rusificat? Nu! Dar stiti de ce? Pentru ca ei nu au plecat capul ca si moldovanul si 90 procente din rusi vorbesc limba din tarile pribaltice. Nu mai dati vina pe rus. Cand am fost in 1989 la marea adunare nationala mai mult de jumatate vorbeau in rusa si nu intelegeam frontul popular de atunci cum vor cu Romania si limba romana daca vorbesc in rusa. Sau pornit toti cu ura asupra Rusiei dar sa stiti ca pana la urma se va descoperi cel care invrajbeste fostele tari sovietice impotiva Rusiei.
 • 0 (0)
  Promotorii "eliberarii" vor sa legitimeze granite dintre Sculeni si Sculeni, Ungheni si Ungheni intre si intre, ca niste nesimtiti ordinary ce sunt! Nicio deosebire intre PD si PCRM. Sunte facuti de-o mama anormala! De aia, se tot tuca si se tot ling. De ochii lumii, insa, se stupesc ca matele.
 • 0 (0)
  24 August trebue marcată in RM,, ca zi de eliberare de fascisti si zi de ocupare sovietica . Sa vedem atunci ce bucurie vor face Comuniștii cind tara fa fi in doliu. Mii groaza cind stau in amintire cum au suferit oamenii din RM.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA