(video) Lupu, triumfător în fața comuniștilor

Democrații au retras de pe ordinea de zi de astăzi a Parlamentului propriul proiect privind „sărbătorirea aniversării a 70-a de la eliberarea Republicii Moldova de sub ocupația fascistă”. O cerere în acest sens a fost semnată de către cei trei autori au inițiativei, Sergiu Sîrbu, Alexandru Stoianoglo și Stella Jantuan, relatează UNIMEDIA.
 
Comuniștii au sărit ca arși și i-au acuzat pe democrați de lașitate. „Să înțelegem că fracțiunea Partidului Democrat s-a răzgândit și nu mai vrea să sărbătorească 70 de ani de la eliberarea Moldovei? Sau ce s-a întâmplat? Cine s-a răzgândit? Sau ei nu mai consideră că este vorba de eliberare?”, a întrebat Grigore Petrenco.

Replica a venit din partea președintele fracțiunii PD. „Vreau să vă anunț stimați colegi că după ziua de miercuri, când noi am introdus pe ordinea de zi acest proiect, de joi până luni am lucrat cu colegii în teritoriu. Ce am constatat în discuții la fața locului? Din invidie, că Partidul Democrat a făcut acest proiect și nu PCRM-ul, peste tot așa-numiții colegi ai noștri din opoziție toarnă murdărie peste PD și încearcă prin toate metodele să-și atribuie acest proiect”, a menționat Marian Lupu.
 
„În acest context și în aceste condiții, Partidul Democrat, principial, nu are nevoie de voturile și susținerea la acest proiect din partea comuniștilor. Noi o să ne descurcăm fără dânșii”, a declarat liderul democraților.
 
UNIMEDIA precizează că proiectul de hotărâre în cauză a fost inclus în agenda deputaților din această săptămână cu votul deputaților din fracțiunea PD și PCRM. PLDM s-a opus acestei inițiative, iar liberalul Valeriu Munteanu s-a grăbit să declare că democrații prin acest proiect vor să bage zâzanie în coaliție, înainte de semnarea și ratificarea Acordului de Asociere cu UE.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub