ora: 11:46, 31 ian 2013 9796
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Lista celor care vor fi audiați de Comisia de anchetă pentru elucidarea incidentului din Pădurea Domnească


Video se incarcă ...
(video) Lista celor care vor fi audiați de Comisia de anchetă pentru elucidarea incidentului din Pădurea Domnească
Ședința Comisiei parlamentare
Foto: UNIMEDIA
Mâine, 1 februarie, Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea modului de administrare de către organele abilitate a incidentului din 23 decembrie va începe audierea persoanelor prezente la vânătoarea din Pădurea Domnească, transmite UNIMEDIA.

Primul în lista celor ce urmează să fie interogați este fostul procuror general, Valeriu Zubco. Ulterior, membrii comisiei îi vor audia pe președintele Curții de Apel, Ion Pleșca și pe fostul judecător Gheorghe Crețu, care este deocamdată principalul suspect al organelor de drept în cazul omorului din imprudență a lui Sorin Paciu.

Tot vineri urmează să se prezinte la Comisie fostul șef al Moldsilva, Ion Lupu, directorul general „CRIS „Registru”, Serghei Railean, consilierul municipal Iurie Nastas și Boris Buga de la „Tirex-Petrol”. Audierile zilei se vor încheia cu intervievarea liderului Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, procurorului general interimar, Andrei Pântea, directorului SIS, Mihai Balan și șeful Poliției de Frontieră, Dorin Purice.

În ziua de sâmbătă, 2 februarie, Comisia de anchetă îl va audia pe ministrul Sănătății, Andrei Usatâi, și pe adjunctul său, viceministrul Gheorghe Țurcanu. De asemenea, vor fi ascultate rapoartele ministrului de Interne, Dorin Recean, și a președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Nichifor Corochii.

Audierile vor continua în ziua de luni, 4 februarie, când își vor spune mărturiile ceilalți participanți de la vânătoare.

Pentru marți, 5 februarie, este preconizată intervievarea prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, premierului Vlad Filat, deputatului PL Mihai Ghimpu, primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă și a speakerului Marian Lupu. Pentru că șeful statului este spitalizat, audierea lui va avea loc ulterior.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +37 (41)
  Unele instituţii ale statului, în special Procuratura Generală, a făcut tot posibilul pentru a dezorienta populaţia şi a-l acoperi pe Zubco. Vă oferim doar câteva exemple:
  1. La 12 ianuarie, procurorul de Fălești, Ghenadie Gurițanu, a făcut o declaraţie bombă: „Valeriu Zubco NU a fost la vânătoare pe data de 23 decembrie, iar numele lui nu figurează ca martor în dosarul morții lui Sorin Paciu”. Mai târziu, Ion Lupu şi Ion Pleşca recunosc că Zubco a fost la vănătoare, dar se afla în alt grup de vănători (deci nu putea ucide). Astfel, Procuratura a minţit în cel mai obraznic mod cu putinţă!
  • +37 (41)
   2. PG şi Moldsilva au prezentat lista participanţilor la vânătoare abia pe 16 ianuarie, pentru a contrazice lista promovată de portalul enews.md. În lista PG erau prezenţi doar 30 de indivizi, or, anterior, Moldsilva vorbea de 32 de vânători. Deci, între timp, doi vânători au dispărut. Altfel spus, PG şi Moldsilva au falsificat listele. În plus, nu i-am mai văzut în listă pe procurorii de Făleşti şi Glodeni şi pe şefii fabricii de zahăr din Glodeni.
   3. Recent, MAI a declarat că Sorin Paciu a fost ucis cu glonţ cu alice, dar nu cu glonţ de tip „trio”, cum ne spunea Procuratura din Făleşti. Deci PG a minţit, dorind să falsifice ancheta. Acest fals a fost promovat de unii jurnalişti, care anterior se poziţionau ca obiectivi şi echidistanţi. Conchidem ca păpuşarul nu a cruţat pe nimeni, scuipând în reputaţia oamenilor, care au fost aruncaţi la abator în coloane.
   • +40 (40)
    4. PG şi Consiliul Procurorilor a încercat din răsputeri să-l menţină pe Valeriu Zubco în funcţie. Într-o declarație remisă presei, președintele Consiliului Superior al Procurorilor, OMUL-RIDICOL Ion Garaba, a spus că nu crede că incidentul de la „vânătoarea domnească” la care a participat şi procurorul general, Valeriu Zubco, soldat cu moartea lui Sorin Paciu, ar fi un motiv pentru demisia de onoare a acestuia. Vă imaginaţi până unde a ajuns neruşinarea şi impertinenţa acestor funcţionari?
    • +38 (42)
     5. Vănătorii manipulau şi minţeau opinia publică cu neruşinare. Ion Lupu, director Moldsilva, a declarat că Zubco nu a fost la vănătoare, ca mai apoi să recunoască minciuna. Pe 6 ianuarie 2012, Crețu declara pentru Pro TV că nu a fost niciodată la vânătoare cu Valeriu Zubco și că nu-l cunoaște pe Sorin Paciu. Miercuri, 9 ianuarie, acesta a declarat pentru aceeași sursă că a fost totuși la acea vânătoare. Mai târziu, într-un mod cu totul miraculos, Creţu a spus: „Există anumite elemente comune între persoana mea şi producerea acestui accident, însa gradul de implicare şi vinovăţie îl vor stabili organele de anchetă”. Până la urmă, aşa şi nu am înţeles, recunoaşte sau nu propria vină domnul Creţu?
     • +36 (40)
      6. La 14 ianuarie, Publika TV, afiliată lui Plahotniuc, încercând disperat să-l salveze pe Zubco, a postat un material intitulat „Lupu despre omorul lui Sorin Paciu: Pe mine m-a informat procurorul general”. În material ni se inducea ideea că Marian Lupu a aflat de la procurorul general despre incident. Marian Lupu însă declară în video că a aflat despre eveniment din presă. Priviţi acea video conferinţă şi vă veţi convinge. O asemenea manipulare obraznică şi întorsătură a cuvintelor speakerului nu era posibilă fără avizul pozitiv de la însuşi stăpânul canalului. Însuşi Marian Lupu, oricât ar fi de straniu, nu a reacţionat la această manipulare impertinentă, care-i lovea serios imaginea. De ce oare? A fost impus de păpuşar? În acest caz, el se face direct responsabil, alături de Plahotniuc, pentru acoperirea politică a crimei.
      • +37 (41)
       Un interes deosebit trezeşte lista vânătorilor şi conexiunile acestora cu Plahotniuc-Ulinici.
       În lista, remisă presei de către Moldsilva se regăseau 8 reprezentanţi ai PL! Printre aceştia erau:
       1. Ion Lupu, director „Moldsilva”, care este liderul OT Nisporeni a Partidului Liberal. Consătean şi coleg de şcoală cu prim-vicepreședintele Parlamentului R. Moldova, Vlad Plahotniuc;
       2. Iurie Nastas, membru al Consiliului Municipal Chișinău, director general al companiei de construcţie „Transcom –M”. Din spusele sale, a fost „coleg de serviciu şi prieten“ cu Sorin Paciu. Ambii aveau afaceri cu materiale de construcţii;
       3. Grigore Praf (consilier orășenesc Nisporeni);
       4. Nicolae Jardan (consilier raional Nisporeni);
       5. Ion Croitoru;
       6. Victor Capestru;
       7. Mihail Praf;
       8. Gheorghe Capestru.
       • -38 (42)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        mai morcovel mai ai sa latri !!!
        • -32 (36)
         Comentariul a fost șters de redacție.
         • +17 (19)
          Magistraţii şi toţi ceilalţi sunt şantajaţi de politicieni, în special de prim-viceprepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, care deţine controlul asupra sistemului.
          • -14 (18)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           si de plahatniuc dar si de morcovul de filat
          • +7 (7)
           Cam is putintei ma uit eu ... trebuia de mai chemat la audieri
       • +38 (40)
        Deci liberalii prezenţi sunt direct conectaţi nu doar de Mihai Ghimpu, cât mai ales de păpuşar, confirmând o dată în plus că PL a devenit o remorcă la cartelul politic edificat de PDM. Să vedem lista în continuare. Ghenadie Sajin, ex-director la clubul Drive, directorul companiei Finpar Invest, care apaţine lui Vlad Plahotniuc şi care ar fi naşul victimei; Ion Pleșca, preşedinte la Curtea de Apel, a fost acuzat de ziarul Adevărul că ar avea 5 milioane lei datorii la Victoriabank. În plus, îl „judecă” pe Nichifor, care este o persoană apropiată lui Plahotniuc; Gheorghe Crețu, vicepreşedinte la Curtea de Apel, prieten apropiat al lui Alexandru Tănase, preşedintele Curții Constituționale. A judecat, spre exemplu, dosarul Plahotniuc contra denunțătorului său, Răzvan Paveliu, oferindu-i vicespeakerului câştig de cauză; Valeriu Zubco, procuror general, numit prin algoritm de PD. Este cumnat cu G. Sajin, una din cele mai apropiate persoane ale lui Plahotniuc;…
        • +37 (39)
         Serghei Latîş, directorul Media Production, holdingul de presă (Prime TV, Prime FM, 2 Plus, Canal 3) controlat de prim-vicepreşedintele Parlamentului;
         Serghei Răilean, directorul întreprinderii Registru, subordonată Ministerului Tehnologiei Informaţionale, condus de democratul Pavel Filip, persoană de încredere a lui Vlad Plahotniuc;
         Boris Buga,reprezentant Tirex Petrol. Menţionăm în context că Tirex Petrol, alături de Petrom (Păpuşarul), Parstar (Mihai Ghimpu) intră în primele 10 companii petroliere din RM.
         Amintim cititorilor că în lista portalului enews figura şi Valeriu Guma, deputat şi mare businessman PD, (deţine 3 firme mari – compania de asigurări AO „Galas”, SRL „Provo-TV” şi firma comercială AO „Gerom” România), condamnat la 4 ani de închisoare în România.
         • +36 (38)
          Numele lui din această listă a dispărut, ca şi numele procurorilor din Glodeni şi Făleşti, a directorilor unor mari întreprinderi, gen Iurii Podolean, SA „Cereale” şi Gheorghe Macdil (sau fratele său Serghei), Glodeni-Zahar SA.
          PD a încercat să intimideze PLDM, prin deschiderea dosarelor contra ministrului Usatâi, isteria mediatică declanşată de Publika TV, articole la comandă, care sugerau că Zubco este victimă, că killerul ar fi probabil altcineva, care a profitat de situaţie pentru a-l lichida pe Sorin Paciu. PLDM însă a rezistat. MAI a pornit anchete penale. Fiscul, la rândul său, a făcut intervenţii la casinourile controlate de oamenii păpuşarului, depistând sute de mii de lei spălaţi prin contabilitate dublă. Zubco, volens-nolens, în ciuda acoperiri politice, a fost sacrificat de Plahotniuc. Asta însă nu înseamnă că păpuşarul este gata să sacrifice Procuratura Generală şi Curtea de Apel. Aici se va da bătălia finală.
          • -37 (39)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           morcovul de filat ti-a dat acest text?
          • +35 (37)
           Aşteptăm audierea acestor vînători, în special Zubco, cred că are multe de spus că tot dumnealui a menţionat ca va declara ce s-a intîmplat la Pădurea Domnescă, cu siguranţă a regizat un scenariu împreună cu Plahotniuc.
          • +34 (36)
           Bănuitul în omorul lui Sorin Paciu, vicepreşedintele Curţii de Apel, este doar un ţap ispăşitor al braconajului de elită organizat de subalternii lui Plahotniuc. Gheorghe Creţu va fi sacrificat de propriul său protector, după ce tot el a lustruit imaginea lui Plahotniuc într-un dosar de apărare a onoarei şi demnităţii.
        • -34 (38)
         Comentariul a fost șters de redacție.
         • +33 (35)
          Albastrelule asta este adevarul, care a incercat sa-l ascunda Ploha al tau.
          Si nu latra in zadar pu**ca.
          • -13 (15)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           da impreuna cu morcovul de filat
          • -14 (14)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           general33 dar tu tot faci parte din morcoveii platiti pe unimedia sa latri pentru morcovul de filat?
          • 0 (0)
           Mai mult nici nu ai ce spune, mos p*la?
          • 0 (0)
           ....intrebarea am adresat-o tipului slavicy.
         • +27 (31)
          Acuzaţiile publice aduse vînătorilor de oameni, au pus pe jar gaşca păpuşarului. Astfel, opiniei publice i-au fost servite mai multe minciuni, cu scopul manipulării şi deculpabilizării vănătorilor. 1. Iniţial, aceştia au încercat să nege crima, şi implicarea lui Zubco în ea. Un istoric, şi cîţiva bloggeri marginali au lansat ideea că Zubco e inocent, că de fapt killerul în mod intenţionat a utilizat acest prilej pentru al lichida pe S.Paciu şi a compromite Procuratura. Gogoaşa a eşuat din start. 2. Mai apoi, s-a lansat ideea de a nu politiza cazul, fiindcă împiedică desfăşurarea anchetei de către PG. Şi această cacealma a eşuat, după ce D.Schuebel şi W. Moser, ambasador SUA, au declarat că RM nu va obţine regimul liberalizat de vize dacă nu soluţionează adecvat cazul. În plus, după ce PG a oferit liste false, iar Procuratura din Făleşti a declarat că Zubco nu a fost la vănătoare, credibilitatea instituţiei a fost iremediabil compromisă.…
          • +25 (29)
           3. Apoi, soţia victimei a lansat un apel public de a nu specula acest caz, de a lăsa defunctul să se odihnească în pace. Apelul, după cum afirmă Dragoş Galbur, a fost scris de specialistul în PR, Dan Devericean. Scrisoarea nu a avut efectul scontat, din considerentul că s-a aflat lista vânătorilor. Or, participanţii la crimă erau înalţi demnitari de stat, numiţi politic de către PD şi PL.
           4. Au încercat să schimbe agenda publică: diploma, contrabanda, acuzaţii la adresa lui Usatîi, etc. Nu s-a reuşit.
           5. Mihai Godea este impus să facă declaraţia, că Filat tot ar fi vrut să meargă la vănătoare, dar s-a răzgîndit. Faza ne-a amuzat: probabil, Filat ştia că se va produce omorul, de aceea nu a mers.
           6. Ulterior, s-a lansat ideea că PLDM vrea să pună mîina pe Procuratură, de aceea isterizează opinia publică. Zvonul s-a compromis. Or, toată lumea ştie, că Mihai Ghimpu e acela, care se vede pe sine procuror!
          • +26 (28)
           7. Pe urmă, s-a lansat ideea că PLDM şi PCRM doresc să coacă harbuzul. Nici această aberaţie nu a prins foc, PCRM respingînd orice intenţie de a guverna cu PLDM, iar Filat exprimînd dezideratul păstrării AIE, dar fără păpuşar. De fapt, despre harbuz se vorbeşte de 2 ani. Ei şi? Isteria cu harbuzul apare exact atunci, cînd se încearcă penalizarea unor funcţionari corupţi din rîndurile PDM. Cum dispar acuzaţiile, nu mai auzim nimic despre harbuz.
           8. La 22 ianuarie, Lupu, disperat, a ieşit cu o nouă poveste: că Filat îi obsedat de Plahotniuc, şi din ură personală îl persecută, înjurîndu-l în public. Personal, nu ştiu dacă înjură sau nu Filat, da pe Lupu l-am auzit cu toţii cu faimosul bl*di.
          • +26 (30)
           9. La 21 ianuarie, tot Lupu, a ieşit cu o altă sperietoare: PLDM îşi doreşte alegeri anticipate. Gogoaşa a fost rapid spulberată de mai mulţi analişti, care au declarat că nimeni din AIE nu-i cointeresat, ţinând cont de „performanţele” guvernării.
           10. Disperaţi, consultanţii păpuşarului l-au scos la rampă pe M.Ghimpu.Acesta a vociferat ideea, că ambii Vlazi dacă nu se împacă, să-şi dea demisia. Ideea e simplă: scandalul nu este un caz fără precedent, care a demonstrat decesul statului de drept, compromiterea şanselor de integrare europeană, dar o banală ceartă dintre 2 subiecţi politici. Dar ce facem domnule Ghimpu cu declaraţiile lui Schuebel, Moser, ale societăţii civile? De ce în acest caz aţi votat demisia lui Zubco şi aţi cerut penalizarea tuturor vânătorilor?
          • +24 (28)
           Deci, toate gogoaşele PDM s-au epuizat. În disperare de cauză, aceştia vor fi nevoiţi să apeleze la ultimul argument: Filat joacă cu ruşii, încearcă să deturneze parcursul european al RM.
           Următoarele zile această idee va fi pedalată de toţi bloggerii şi ziariştii afiliaţi oligarhului.
           Patriotismul este ultimul refugiu al unui ticălos, zicea Samuel Jonson.
           Ce să mai zicem noi de pseudopatriotismul unui simplu raider?
      • -34 (38)
       Comentariul a fost șters de redacție.
     • -34 (38)
      Comentariul a fost șters de redacție.
 • -13 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  attos si general33!? dar eu credeam ca sinteti la contabilitate dupa salariul de la fileat,eehh poate va mai BAGA vreun premiu,ce folos ,, ca sinteti multi dar prosti" pe acest site pldm-ist

  Sunt cetățean activ
 • -13 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  apropo salariul il luati in morcovi?:)


  Sunt cetățean activ
 • -4 (6)

  trebu de unit!!!!!!!!!!!!!
  .
  UNITE 999 cel mai bun abonement!
 • +2 (4)
  merci de minusuri asta dovedeshte inca odata apartenenta voastra politica ...cica presa independeta

  Sunt cetățean activ
  • 0 (2)
   Iar tampeniile, care tu si de-al-de-tine le aduceti drept argument in apararea acestui guleai a lui Plahotniuc, ce dovedeste, mai magarule??
   • +2 (2)
    tu esti obsedat de plahotniuc?sau de salariu?daca stii a citi si ai un pic de studii care te-ar ajuta sa intelegi sensul n-ai mai scrie magarii pe aici,si apropo inainte de a insulta pe cineva arata-mi vreun argument unde il apar pe plahotniuc care e echivalent cu filat,si in timp ce voi lingeti ,,morcovul" cuiva acel cineva va fura de va rupe...

    Sunt cetățean activ
 • +1 (3)
  unimedia = pldm
 • 0 (0)
  ce nu pot eu sa inteleg-ce fel de vanatoare a fost asta,de oameni ? Stie cineva daca a fost impuscat si vre-un animal?
 • 0 (0)
  3 mistreti
 • 0 (0)
  Iartă-ne, Sorine! Să-ţi fie ţărâna uşoară!

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA