(video) Liderul PD nu e încântat de crearea „unui bloc electoral al guvernării” înainte de alegeri

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, nu împărtăşeşte ideea ca formaţiunile din cadrul Coaliţiei de guvernare să formeze un bloc electoral comun înaintea viitoarelor alegeri parlamentare. Şeful democraţilor spune că fiecare partid ar trebui să aplice propria strategie pentru a acumula un număr cât mai mare de sufragii. Politicianul a făcut aceste declaraţii în cadrul unei emisiuni difuzate la Publika TV, relevă UNIMEDIA. 

„Cine a lansat această idee nu ştiu. Nu exclud că sunt nişte procedee pentru a genera anumite discuţii, pentru pentru a provoca. Acum noi asigurăm o guvernare comună, bazată pe formaţiuni politice, care au o bază ideologică, programe de partid. Noi în mod evident vom merge către alegeri într-o manieră pe care o vom discuta şi o vom coordona", a declarat Marian Lupu.

Politicianul a subliniat că în alegeri fiecare formaţiune va fi pe cont propriu. „Viaţa nu se termină la alegerile parlamentare. Viaţa continuă şi după alegeri şi noi trebuie să gândim asigurarea guvernării şi după sfârşitul anului 2015. Iată de ce fiecare din noi va aplica strategia de partid care îi va permite acumularea unui rezultat maximal. Fiecare pe segmentul său electoral astfel încât forţele proeuropene, forţele progresiste, să poate asigura o majoritate parlamentară în rezultatul acestor alegeri", a conchis democratul.

Pub

UNIMEDIA menţionează că în ultima perioadă pe culoarele Parlamentului, tot mai des, este vehiculată ideea că partidele de la guvernare ar putea forma înainte de alegeri un bloc electoral comun, care să reprezinte o forță de alternativă în raport cu Partidul Comuniștilor. Asemenea discuții ar avea loc între liderii PD și PLDM. Dacă în spatele camerei de luat de vederi, aceste informații sunt confirmate, oficial reprezentanții coaliției de guvernare ezită să ofere un răspuns clar.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI