(video) Liderii coaliției de guvernare la Vilnius: „Am trăit emoții puternice de mândrie și împlinire”

Mândrie, siguranță și certitudine într-un viitor european al țării noastre, sprijin și încurajare  - cam acestea au fost emoțiile, dar și gândurile pe care le-au încercat liderii coaliției de guvernare în cadrul reuniunii de la Vilnius, Lituania.

Potrivit lor, în cadrul Summitului Republica Moldova și Georgia au eclipsat celelalte state din Parteneriatul Estic, datorită perseverenței și consecvenței de care au dat dovadă în parcursul său european, transmite UNIMEDIA.

Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a ținut să sublinieze că Republica Moldova a făcut un pas important pe calea de eurointegrare. „A fost o atmosferă foarte bună, cu energetică pozitivă, plină de siguranță, au răsunat mesaje foarte încurajatoare care au mai răsunat, dar odată cu parafarea Acordului de Asociere, inspiră mult mai multă încredere în viitorul european al țării noastre. Noi vom munci acasă și vom continua să promovăm interesele noastre în dialog cu Bruxelles-ul”, a subliniat acesta.
 
Liberal-reformatorul Ion Hadârcă a precizat că pe lângă încrederea insuflată, mesajul europenilor a avut și o componentă de mobilizare.„Noi astăzi am fost martorii unui parcurs dramatic, al Republicii Moldova, dar și al vecinilor noștri dinspre est - Armenia sub presiuni a renunțat, Ucraina  -  care a putut să dea un mai mare impuls de garanții a drumului nostru european...Comparativ cu Ucraina, Republica Moldova a avut o prezență remarcabilă și a răsunat ca un laitmotiv în discursul tuturor liderilor europeni. Pe lângă Republica Moldova, a răsunat des și Georgia, și asta nu poate să nu ne dea un sentiment de certitudine, de corectitudine și de susținere în parcursul nostru european”, a evidențiat Hadârcă.
 
La rândul său, Vlad Filat a declarat că a resimțit un puternic sentiment de mândrie și împlinire pentru țara noastră. „Am simțit un sentiment puternic de împlinire. Este o etapă importantă pe care am parcurs-o noi cu toții. Vreau să felicit toți cetățenii Republicii Moldova cu această frumoasă și importantă realizare. Este cert, că începând cu ziua de astăzi, noi avem deschisă clar în fața noastră perspectiva europeană. Urmează să muncim, la fel de responsabil cum am făcut-o în ultimii patru ani  și în final vom obține ceea ce avem dreptul să obținem. Eu resimt un sentiment foarte puternic de mândrie”, a conchis liderul PLDM.
 
Precizăm că astăzi, 29 noiembrie, Republica Moldova a scris istoria la Vilnius, reușind să parafeze Acordul de Asociere cu UE.
 
De la Vilnius pentru UNIMEDIA, 
Cristina Buzovschi, editor senior

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub