(video) Liberalii sunt de neclintit! Încep căutările președintelui!

Fracțiunea Partidului Liberal rămâne pe poziții și nu vrea să cedeze niciun milimetru - mai întâi candidatul și apoi data alegerilor. De cealaltă parte, democrații au încercat să „exploareze terenul” și i-au întrebat pe liberali dacă vor vota joia viitoare pentru stabilirea datei alegerilor, indiferent dacă va fi sau nu identificat un candidat. 

„Noi să înțelegem că joia viitoare, indiferent de finalitate, va fi stabilită data alegerilor prezidențiale. Chiar dacă nu va fi identificat candidatul?”, a întrebat Dumitru Diacov. „Noi la modul serios vrem să fie ales președintele. Astăzi avem o săptămână și voi cei trei nu ați discutat despre un candidat și nici cu noi nu ați vorbit. Joia viitoare votăm data, dacă desemnăm candidatul. Noi o să fim consecvenți. Luăm alfabetul, și de la „A” analizăm până la capăt. Sau ne oprim la „D”, spre exemplu”, a pus la rândul său Mihai Ghimpu.

„Înainte de „D” e „G”, i-a răspuns democratul de la alt microfon în timpul ședinței Parlamentului.

Liberalii au menționat că sunt gata să lucreze la identificarea unui candidat comun și în zilele de odihnă.

Astfel, parlamentarii nu reușit nici astăzi să desemneze data alegerilor prezidențiale. Conform declarațiilor anterioare, fracțiunile parlamentare ale AIE, PD și PLDM, trebuie să propună candidaturi la funcția de președinte. Ulterior, PL se va expune dacă agrează candidatura sau nu.

UNIMEDIA precizează că deputații au luat azi o pauză în ședința Parlamentului în cadrul căreia s-au reunit în ședința lărgită a Alianței și au discutat asupra numirii datei alegerilor prezidențiale. După aproape două ore de negocieri, părțile au rămas pe poziții - PD și PLDM sunt gata să voteze pentru stabilirea datei alegerilor și ulterior identificarea candidatului, PL - mai întâi candidatul, apoi data alegerilor.

Participați aici la DEZBATERI și scrieți care soluție, în viziunea dvs, este mai bună pentru ca președintele să fie ales? 

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub