Citește toate știrile la acest subiect

(video) Leancă: „Voi avea suficientă autonomie pentru a conduce Guvernul”

Prim-ministrul Iurie Leancă crede că liderii noii coaliții de guvernare îi vor acorda toată autonomia de care va avea nevoie pentru a conduce Guvernul, inclusiv independența necesară în luarea deciziilor. Declarații în acest sens au fost lansate în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul național de televiziune.

Totodată, noul premier a explicat de ce a apărut alături de Vlad Filat la mai multe publice. „După ce am fost desemnat în calitate de prim-ministru interimar am apărut la două acțiuni împreună cu dl Filat, în mod special la inițiative pe care dânsul le-a lansat. Mie îmi pare această apariție absolut firească. Și pe viitor, îmi doresc să apar și cu dl Filat, și cu dl Lupu, și cu dl Hadârcă, acolo unde sunt evenimente de rezonanță. Nu vreau să adjudec eu sau colegii mei din Executiv toți laurii”, a precizat Leancă.

Iurie Leancă a precizat că relația sa cu Vlad Filat este una trainică, bazată pe colegialitate, dar și de prietenie. „Unii se grăbesc să bage zăzanie, animozități în relațiile noastre. Sunt convins că suntem suficienți de maturi, maturi și vaccinați, astfel încât să rezistăm în fața anumitor probleme, presiuni sau dorințe de a ne diviza. Sunt convins că noi vom menține acest parteneriat matur. Sunt convins că voi putea avea o relație foarte bună și cu dl Marian Lupu, pe care îl cunosc de atâția ani, și cu dl Hadârcă, care este un om înțelept care poate veni cu valoare în plus datorită experienței sale pozitive”, a adăugat premierul.

Amintim că în perioadă în care Iurie Leancă era premier interimar, acesta a apărut la mai multe evenimente alături de fostul premier Vlad Filat. Așa s-a întâmplat, spre exemplu de Ziua Drapelului, în s. Lărguţa, raionul Cantemir. Cei doi au venit împreună, fiind întâmpinați pe picior de egalitate - cu pâine și sare.

De asemenea, cei doi au participat împreună și la ceremonia oficială de dotare cu tehnică specială a Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI