(video) Leancă, după întrevederea cu delegația Comisiei de la Veneția: Nu susținem inițiativa lui Dodon

Nici deputații Grupului Parlamentar European nu susțin inițiativa lui Dodon de a organiza în toamnă un referendum consultativ.

Declarațiile aparțin deputatului Iurie Leancă în urma întrevederii Grupului Parlamentar cu delegația Comisiei de la Veneția.

(video) Leancă, după întrevederea cu delegația Comisiei de la Veneția: Nu susținem inițiativa lui Dodon
(Foto: UNIMEDIA)

„Am expus experților de la Veneția care este punctul nostru de vedere. Nu susținem astfel de propuneri. Inițiativele fac parte din agenda lui politică, iar obiectivul nu este de a îmbunătăți funcționalitatea instituțiilor din Republica Moldova, nu de îmbunătăți situația cetățenilor din Republica Moldova, ci de a se pregăti de alegerile parlamentare din 2018. 

Din punctul nostru de vedere, pentru un sistem parlamentar, așa cum este Republica Moldova, prerogativele actuale și elementele care sunt stipulate în Constituție de dizolvare a Parlamentului sunt suficiente. Modificarea acestor elemente va genera schimbarea caracterului sistemului politic pe care-l are Republica Moldova”, a afirmat Leancă.

Pub

Întrebat ce ar fi întreprins dacă ar fi fost ales președintele țării, acesta a răspuns: „Dacă eram președintele țării mă axam pe problemele cu care se confruntă Republica Moldova, dacă eram președinte eram să mă gândesc cum să formulăm mesaje și obiective care ne-ar fi unit și nu ne-ar face să polarizăm în continuare societatea”, a declarat Iurie Leancă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub