ora: 10:35, 02 mai 2014 9594
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Leancă, decepționat: „Nu văd efectele după majorarea salariilor judecătorilor”


Video se incarcă ...
(video) Leancă, decepționat: „Nu văd efectele după majorarea salariilor judecătorilor”
Iurie Leancă, prim-ministrul Republicii Moldova
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Prim-ministrul Iurie Leancă rămâne deocamdată decepționat de efectele reformei în sistemului justiției. Potrivit lui, rezultatele întârzie să apară, cu toate că au fost majorate substanțial salariile judecătorilor, transmite UNIMEDIA.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de către șeful Guvernului, în cadrul emisiunii „Avangaraj” de la postul național de televiziune. 

„Dacă mă întrebați astăzi, după aproape cinci luni de la majorarea dramatică a salariilor judecătorilor, dacă s-a meritat? Poate nu e corect ce spun, dar deocamdată efect pozitiv și o mai mare responsabilitate nu văd”, a menționat Iurie Leancă.
 
Premierul a amintit de recentul caz de la Judecătoria Căușeni, unde a fost achitat judecătorul de la Curtea de Apel Bender, Gheorghe Nogai, învinuit că a legalizat în anul 2011 înstrăinarea frauduloasă a acţiunilor Moldova-Agroindbank.
 
„Se pare că „corporația” a funcționat din nou, achitând pe unii din ai săi. Ceea ce nu este corect. Acest lucru iarăși descurajează cetățenii, nu oferă încredere în capacitatea justiției de auto asanare”, a accentuat premierul Leancă.
 
După achitarea lui Nogai, Procuratura Generală Procuratura a acuzat instanţa de judecată de protecționism a colegilor de breaslă.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +8 (26)
  Viata continua si oriunde nu te-ai afla, iti iai gindurile cu tine. Oriunde nu ai pleca, orice nu ai face, ceea ce ai in suflet…, ai si atit. Dispare cu timpul sau mai bine zis altceva ii ia locul.
  Sufletul adesea nu sta prea mult timp gol. El gaseste repede ceva splendid si se reincarca cu emotie.
  http://blogulunuimoldovean.wordpress.com/2014/04/29/astazi/
  • +8 (34)
   Sunt de acord cu Prim-ministrul, dar cred ca rezultatele se vor vedea in timp. Se fac acum niste ”excluderi”, dar sunt mult prea lejere, pentu ca judecatorilor li se propune sa-si dea demisia, in loc sa fie trasi la raspundere pentru acte de coruptie.
   • +8 (32)
    Cu toate ca au fost unele mici rezultate, nu sunt de ajuns, cel putin, dupa asteptarile mele.
    Poate rezultatele mai clare vor putea fi observate peste ceva timp, dar, pana cand, nu prea sunt de acord cu majorarea salariilor. Trebuie sa fie schimbati oamenii din sistem, ceea ce, din cate vad, si se intampla.
    • +11 (33)
     Sunt de acord cu Leanca nu am observat nici o schimbare dupa majorarea salariilor .Judecatori trebuie sa fie trasi la raspundere si sa raspunda pentru toate faptele pe care leau facut ,dar nu sa fie demisi din functie si cu asta se incheia tot
     • +9 (33)
      Leanca are dreptate,coruptia in rindul judecatorilor inca mai persista ,chiar daca salariile au fost majoare si inca se vor mai majora,nu vad nici un efect pozitiv in aceste majorari ,statul perde bani dar tot cu acele rezultate .
      • +6 (28)
       Coruptia in rindul judecatorilor nici nu a disparut, statul a incercat si salariul le-a majorat, numai sa nu mai intinda miina paroasa, si nu ,ei tot asa o tin, In acest caz nu trebuie salariul de le majorat, dar la duba.
       Sa raspunda toti in fata legii.
       E bine ca macar premierul nu este indiferent de ce se intimpla si sunt increzut ca o sa faca ordine si o sa-i puna la punct pe toti judecatorii corupti.
   • +7 (31)
    Oameni buni, dar ati uitat ce era in perioada guvernarii comuniste?! Acum, cel putin, am iesit la suprafata si se depune efort ca sa iesim, complet, din aceasta murdarie.
    Daca erau mai departe comunistii, credeti ca se mai faceau schimbari de felul dat in justitie, educatie, medicina?! - Nu. Voronin a folosit Uniunea Europeana la fel ca Ianukovici, care a profitat, o vreme, de pozitia de pro-european, primind proiecte, ajutoare, granturi, si, cand a venit vremea sa faca unii pasi mai importanti, Voronin a fost stopat de catre dorinta de a-l linge, mai departe, in fund pe Putin si de a nu pierde puterea, pentru ca europenii vin cu schimbari care ar ridica nivelul de democratie - fapt ce nu ii permitea sa castige alegerile.
    • +7 (29)
     La noi, cetatenii - fapt care e si normal - dupa o guveranre bolsevica, dictatoriala, au avut mult prea mari asteptari de la partidele pro-europene, in acelasi timp, neintelegand faptul ca, in numai 4-5 ani, nu pot fi facute schimbari atat de mari. V-o spun clar, analizand exemplele altor state, Republica Moldova merge foarte rapid in calea sa spre UE si acest lucru poate sa fie confirmat de catre oricare europarlamentar sau politician cu experienta. Cele mai mari restante le avem la capitolul justitie, fapt care a fost recunoscut si de catre Leanca, dar, in rest, mergem bine.

     Personal, chiar il respect pe Leanca. Dansul spune clar care este situatia, ci nu imbata cetatenii cu vorbe frumoase si promisiuni amortitoare.
 • +8 (30)
  Nici noi, dle Leanca, nu vedem! Pungaseala strans legata cu sminteala si asociata cu Ipocrizeala, vor duce la Nimic. Cred ca avem nevoie de niste americani sau de niste nordici Occidentali, iar pe astia, ai nostri SaBOTORI si HOTI: judekkatori, magistrati, avokkati, sa-i trimitem la destupat gurile de scurgere, la curatat closete si drumuri. Adica, schimbarea din temelii, inclusiv si profesorii (d-alde Zubkko, Pleskka, MainiLungi etc.). Caci, de la primul si pana la ultimul individ din justitie, cuvantul este unul singur: Excroc!
 • -10 (26)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Vreau sa spun ca poporul este mai destept decit leanca, pentru ca poporul a stiut de la inceput ca nu vor fi efecte de la majorarea salariilor...
  • +7 (35)
   SAS, majorarile salariilor, dupa cum a fost preconizat, trebuie sa aduca rezultate peste o anumita perioada, ci nu indata.
   Dupa mine, logica e urmatoarea: au fost majorate salariile, judecatorii corupti sunt demisi/inchisi/sau isi dau demisia ca, ulterior, posturile acestora sa fie ocupate de catre profesionisti tineri. Cel putin, asta am reusit sa observ din evolutiile din ultima perioada in cadrul sistemului judecatoresc.
   Iurie Leanca, cel putin, nu a venit sa minta cetatenii si sa faca careva declaratii populiste. Dansul a spus franc cum stau lucrurile si il apreciez pentru asta. Cetatenii trebuie sa cunoasca in ce situatie este Republica Moldova, cu ce probleme se confrunta si care sunt solutiile.
   • +6 (32)
    Ai dreptate, Alex. La fel m-am gandit si eu.
   • -12 (20)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    eu cred ca numai lustratia in sistemul judecatoresc ar putea schimba ceva esential! Si inca una,raspunderea de mersul reformei o poarta personal Timofti si Efrim! Si daca sistemul prelungeste sa se compromita atunci cineva teebuie sa-si dee demisia! Plahotniuc asa si este in comisia de reforma a justitiei! Asta e culmea nelegiuirii! Vedem cu totii la ce duce aflarea unui criminal in fruntea statului dupa dezastrul petrecut in Ucraina! Despre ce rezultate putem vorbi daca in locul celor plecati din sistem vin...copii si rudele lor!? Ei ce,sunt altfel?... Toti vin caci au invatat "cum se lucreaza" de la tata,nanu,mosul,etc., Mai avem inca de suspinat pina v-om iesi la apa limpede.
 • -10 (28)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Leanca ori ii prost ori se face cai prost, chiar nusi da seama ca coruptia nui din cauza salariilor ci din cauza nepedepsirii?
 • +8 (28)
  Viata continua si oriunde nu te-ai afla, iti iai gindurile cu tine. Oriunde nu ai pleca, orice nu ai face, ceea ce ai in suflet…, ai si atit. Dispare cu timpul sau mai bine zis altceva ii ia locul.
  Sufletul adesea nu sta prea mult timp gol. El gaseste repede ceva splendid si se reincarca cu emotie.
  http://blogulunuimoldovean.wordpress.com/2014/04/29/astazi/
 • -13 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Viteazul KGB-ist moldo-bulgar care stie si ungureste, iurie fleanca , tradator cu acte in regula al romanismului , dar ajuns mare scula peste o parte din romani pe aceeasi filiera absconsa, va ajunge tot atat de dezamagit de justitie , cand va incepe marele proces atat de asteptat de toti fratii nostri basarabeni al VANATORII DIN PADUREA DOMNEASCA???
  Toata lumea tace chitic , uita si se face ca nici n-ar fi fost vreodata cosmarul coruptiei uriase ascunsa de clasa politica odata cu justitia? PRESA tace, JUSTITIA TACE, SOCIETATEA CIVILA TACE ? Faceti , frati basarabeni odata, lumina in PADUREA DOMNEASCA!!! Acolo se ascund si se pitesc dupa toate tufisurile comunismul si comunistii care v-au mancat norocul si viata pentru zeci de ani
 • +2 (2)
  Doar cu o umbră de ocară
  Preşedintele le dă salariu mare
  Magistraţilor, care în această ţară,
  Piftesc de bogăţii şi bunăstare.
 • +1 (1)
  Cum nu intelege Leanca,ca in conditiil,cint magistratii iau mita nepedepsiti de mii de ori mai mare ca salariul lor,fie el si fabulos,ei lucreaza doar pentru mita,nu pentru salariu.Reforma va lucra cind va fi inplimentata in primul rind la Consiliul Superior al Magistraturii si Curtea Suprema de Justitie,altfel nu are sanse de izbinda.Dar daca acolo sau oclosit tot magistratii corupti - atunci noapte buna Leanca !
 • +4 (4)
  Corect nelu!!! Poate Leanca sa le ridice salariul si la 10 mii de euro pe luna ca oricum ei vor lua mita si vor face dreptate afaceristilor si banditilor.Trebuesc legi aspre pentru corupere si un control amplu,i-ar cel mai important ca toti sa fie egali in fata legii.
 • +2 (4)
  Leanca doreste cu ardoare schimbari in tara, de unul singur este greu sa obtina aceste schimbari,ce mai doresc nu inteleg, salariile au fost majorate, insa unde sunt faptele lor? pt ce au primit marire de salariu?

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA