ora: 15:52, 17 oct 2012 13782
Autor: Redactia UNIMEDIA

(video) Judecătoarea Natalia Chiseleov, propusă spre „exmatriculare din sistem”


Video se incarcă ...
(video) Judecătoarea Natalia Chiseleov, propusă spre „exmatriculare din sistem”
Ilegalități la Strășeni
Judecătorul Natalia Chiseleov, Strășeni
Foto: UNIMEDIA
Judecătoarea Natalia Chiseleov de la Strășeni ar putea fi eliberată din funcție. Asta pentru că aceasta a emis încheieri contrar legii. În urma acțiunilor ei, compania de asigurări EuroAsig, cu sute de angajați, a fost blocată administrativ și financiar timp de 31 de zile. 

După audierea cazului de către Colegiul Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii, membrii au decis să-i aplice sancțiunea disciplinară cu propunere de eliberare din funcția de judecător. O decizie finală urmează să fie luată de CSM. Judecătoarea Chiseleov de la Strășeni a recunoscut acțiunile săvârșite.

Directorul EuroAsig, Ion Lăcătuș, a declarat pentru UNIMEDIA că în viziunea sa aceasta este o decizie corectă. „Apreciez această decizie ca fiind întemeiată. Ea demonstrează responsabilitatea corpului judecătoresc față de unele ilegalități, care, totuși, se admit față de agenții economici. Această decizie este necesară pentru a sensibiliza și alți magistrați atunci când vor avea în gând să emită astfel de decizii”, a spus sursa. 

Lăcătuș a spus pentru UNIMEDIA că este inadmisibil ca prin măsuri asiguratorii, admise în adresa unei persoane juridice, agentul economic să fie total blocat. „Au fost blocate conturile, blocat statutul, emisia suplimentare de acțiuni. Tot acest blocaj a durat 31 de zile. Compania este practic blocată operațional. [...] Alt element care a dus la decizia aceasta, este că ea a emis hotărâri în continuare în absența dosarului. În momentul când se depune recurs în instanța de fond, ea e obligată ca timp de 5 zile să remită cererea de recurs și dosarul instanței de apel. Dna Chiseleov a considerat că e necesar să-și facă copii din dosar, să remită doar 20-30 de foi la Curtea de Apel, iar cca 120 de foi să le țină la ea. Necătând la acest fapt, că dosarul era pe rol la Curtea de Apel, ea a continuat să emită decizii pe acest caz. Asemenea încălcări nu pot fi tolerate”, a conchis sursa.

Potrivit informațiilor, EuroAsig a aflat că este parte a unui dosar când conturile companiei au fost deja blocate. Una dintre persoanele asociate în cadrul companiei a fost atrasă în judecată de o persoană terță. Pentru a se asigura, ultima a atras în judecată companiile unde pârâtul era asociat. Măsurile asiguratorii emise de judecătoare au adus prejudicii mari EuroAsig.

Urmăriți mai jos întreaga ședință a Colegiului Disciplinar la acest subiect:

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (6)
  Da, iată cine înfăptuieşte justiţia în RM... unde mai pui că nici limba de stat nu cunoaşte. Puşcărie să facă poarca, că ştiu bine că a făcut bani buni din astfel de "afaceri".
  • +1 (1)
   Tu nu stii ce vorbesti. Asa numita CA euroasig s-a facut pe banii omului care i-a dat in judecata pe acestea. Cind a venit timpul sa-i intoarca banii inapoi - bani nu-s. Ca masura de asigurare au fost sechestrate conturile bancare. Curtea de apel a sechestrat 50% din capitalul social al companiei, care de fapt nu asigura ci doar munte oamenii. Cred ca Chisinaul deja stie cine e euroasigul si cine e lacatus. Judecatoriile sunt pline de cereri de chemare in judecata, pentru ca ei nu despagubesc ci cauta nod in papura si pretexte pentru a refuza si a se eschiva.
 • +2 (2)
  Nu esti prins , nu esti hot.... Hopa ))) daca te-au prins esti hot....
  ===========================================================================
  Hotii striga,Hotii ))) Prind-ei bah !!! "Afaceri" !!! "Afaceristi" !!!
  Si se gura ca nu fura dar lau prins cu rata'n gura .........
  ===========================================================================
  Ce ispita sunt acesti bani,batai sa-i bata...... ))))
 • +3 (3)
  Nu vreau sa apar pe nici un judecator dar cum procedeaza Euroasig de ce nu se sesizaza CNPF.
  Exemplu de ce Euroasig nu respecta prevederile legii cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă
  pentru pagube produse de autovehicule art.21 alin.3
  f)actul de evaluare sau devizul cheltuielilor de reparaţie şi/sau de înlocuire a părţilor sau pieselor avariate, cu indicarea preţurilor, întocmit de un expert independent sau de o unitate de specialitate acceptat/acceptată de părţi;
  Bani pentru prima de asigurare incaseaza dar cind e vorba de despagubit aici e problema.
  • +1 (3)
   Raspundere Penala si nu Civila .......
  • +1 (1)
   alege-ti alta companie de asigurari. Pierzindu-si clientii vor falimenta... Dar cu judecatorii ii mai greu,se tin de fotolii ca spinul de lina... Si totusi uitati-va ce actiune pozitiva(initial indirecta)a avut numirea in functie de presedinte al RM un judecator! Eh,sa-l mai pue la punct si pe Plahotniuc(organizatorul megacoruptiei din stat),atunci s-ar misca spre bine lucrurile mai repede! Noi nu sintem rai, da iaca, ne strica cite un drac de aista!...:)
   • +1 (1)
    eu vorbesc de RCA
    • +1 (1)
     Explica-i mai concret. Este vorba de asigurarea masinei care se face vinovata de accident si care e asigurata la asa numita companie euroasig. Daca nu ai cunostinte pe la CNPF, sau cunostinte de ale lui lacatus - banii ii vezi numai prin judecata. Asta o stiu toti.
     De CNPF Lacatus nu se teme, pentru ca Stirbu de la CNPF ii sta la salariu. Asta o stiu toti de la CNPF.
  • 0 (0)
   Din pacate am avut de a aface cu EuroAsig si pot sa spun ca sunt multumit de rezultat. Cam tarziu, dar banii mi-au intors fara multa bataie de cap.
 • +4 (4)
  Si sunteti NAIVI sa credeti ca aceasta "judecatoare" va fi trasa la raspundere Penala conform legii in vigoare si aplicata prin instanta de judecata cu ispasirea pedepsei in Penitenciare ?????????????????????????????????????????????????????????????
 • +1 (1)
  Şi iar vorbim despre juraţi
  Şi iar vorbim despre păcat,
  Dar că făcut de un jurat
  Sau, fie, curte de juraţi,
  Oricum sunt în popor blamaţi.
  Toţi strigă că vor stat de drept,
  Se bat cu legile în piept
  Făcând uz de altercaţii,
  Vorbe goale, declaraţii.
  Spectacol prost şi fără rost,
  Statul rămas cum a mai fost,
  Cu cetăţeni continuu trişti
  Şi magistraţi capitalişti.
  Toţi vor reforme, fac abuz,
  Dar că în jur totu-i confuz,
  Unul vine altul pleacă
  Şi toţi pun accent pe „dacă”.
  Trece timpul şi juraţii
  Se întrec şi cu magnaţii,
  Dar mă-ntreb: „De unde oare?!”,
  Că nu-i piaţă de dosare.
  11 octombrie 2012
 • 0 (0)
  Concluzia e una, compania a gasit krysha mai rigida de cit judecatoarea, sute de plingeri de asa fel ramin far aatentia CSM.
 • 0 (0)
  e un caz foarte interesant.... cine sta in "spatele" euroasig? foarte mult este promovata de un partid din alianta - pldm.
 • +1 (1)
  Taiat gatu... si eliberata din sistem...
  Presa trebuie sa urmareasca daca jivina asta a fost eliberat adin functie sau nu...
  Si nu i se intampla nimic mai departe? Poate doar fi eliberata si gata?
  Capetzi... In tzara asta judecatorii sunt cei mai protejati si mai corupti.
 • 0 (0)
  Într-un caz similar, referitor la Preşedintele Judecătoriei Centru Ion Ţurcan, care, de asemenea, a emis o încheiere de asigurare prin care a blocat totalmente activitatea SA"Moldagroconstrucţia" (despre acest caz a relatat Ziarul de Gardă) Colegiul Disciplinar a decis că judecătorul este curat ca lacrima şi a clasat procedura disciplinară intentată de Ministrul Justiţiei Oleg Efrim. Aceasta este realizarea principiului egalităţii în faţa legi! Într-un caz judecătorul nu încasează nici măcar un avertisment, sau mustrare, în alt caz judecătorul este concediat:) Care ar fi justificarea EuroAsig are 700 de angajaţi, iar Moldagoconstrucţia numai 100?
 • +1 (1)
  EUROASIG E PROTEJATA DE PLDM ,DAR UN SIMPLU CETATEAN CUM SE OPUNE TAVALUGULUI JUDICIAR?
 • 0 (0)
  Exact așa judecători și în același mod iau judecat pe Victor și Viorel Țopa. De ce nu sunt trași la răspundere și ei? Pentru că sunt protejați de către Plohotniuc?
  • +1 (1)
   Cred ca motivul e urmatorul: Ei considera o pedeapsa aspra sa le ia treuca din fata. Din cite se vede, a face "dreptate judecatoreasca" in Moldova e un business foarte si foarte profitant.
   Am spus-o si o mai spun, nu va face inchisoare nici un judecator, atit timp cit cazul este clasat tot de judecatori.
   Oricare judecator e cu musca pe caciula, si fiecare se gindeste ca tot poate ajunge pe banca acuzatilor si atunci va fi tratat la fel cum si el pe alti "colegi cinstiti" ii trateaza.
 • +1 (1)
  scroafe din acestea schimba destinul oamenilor, la dubala cu dinsa si confiscata averea.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA