ora: 07:50, 16 oct 2012 12658
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Judecătoarea Aurelia Parpalac, curată ca lacrima?


Video se incarcă ...
(video) Judecătoarea Aurelia Parpalac, curată ca lacrima?
Vrea șefia CAB!
Vitalie Nagacevschi și Aurelia Parpalac
Foto: UNIMEDIA
Colegiul Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii a respins sancțiunea disciplinară în privința judecătorului Curții de Apel Bender, Aurelia Parpalac. O decizie în acest sens a fost a fost luată la ședința de vineri, 12 octombrie, scrie UNIMEDIA. Astfel, procedura disciplinară a fost casată.

Anterior, membrii Colegiului au ales să amâne luarea unei decizii în privința sancționării disciplinare a judecătorului Aurelia Parpalac până la pronunțarea unei hotărâri definitive a instanței. Între timp însă, aceștia și-au schimbat părerea.

Procesul de judecată între judecătoare și Primăria orașului Căușeni urmează să aibă loc abia pe 24 octombrie.

Avocatul judecătoarei Parpalac, Vitalie Nagacevschi, a anexat la dosar mai multe hotărâri judecătorești defenitive și irevocabile, pe cazuri similare, în care instanțele superioare au decis acordarea spațiului locativ nu în proprietate ci în folosință, cu schimbarea ulteriorară a modului de executare. Totodată, Nagacevschi a precizat că cele imputate judecătorului Aurelia Parpalac nu au fost preluate întocmai din Codul de Etică.

În final, Colegiul Disciplinar al CSM au decis să respingă sancțiunea disciplinară în privința judecătorului Curții de Apel Bender (CAB), Aurelia Parpalac, și casarea procedurii disciplinare. Hotărârea poate fi atacată în termen de 10 zile la Consiliul Superior al Magistraturii. Unul dintre membrii Colegiului a manifestat o opinie separată.

Amintim că ministrul Justiției, Oleg Efrim, a cerut sancționarea disciplinară a judecătorului Curții de Apel Bender, Aurelia Parpalac, care a obținut în instanță dreptul de a încasa 40 de mii de euro de la Primăria și Consiliul local din orașul Căușeni, drept compensație pentru apartamentul care autoritățile locale au refuzat să i-l ofere. În sesizarea sa către Colegiul Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul a invocat încălcarea Codului de etică a judecătorului.

UNIMEDIA menționează că judecătorul Aurelia Parpalac aspiră pentru funcția de președinte a Curții de Apel din Bender. Șeful statului, Nicolae Timofti, a respins o dată candidatura sa, făcând trimitere la cazul menționat mai sus.

Însă, Aurelia Parpalac nu se dă bătută. Acesta a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii o cerere prin care cere să fie înaintată și susținută repetat în calitate de candidat la funcția de președinte Curții de Apel Bender.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (4)
  CE TUPEU................?
 • 0 (0)
  Vorba ceea - naglosti vtoroe scjastye
 • +2 (2)
  Nu pot să ştiu ce şi cum a focst, dar una o ştiu cu certitudine: "Corb la corb nu scoate ochii".
 • +1 (1)
  si iarasi vinerea cind pressa pleaca la uichend, toc sourile is libere, si toti se gindesc la odihna. Bunele practici de pe vremea lui Voronin vinerea se aresteaza, se fac atacurile raider, se dau sentinte ilegale....
 • +2 (2)
  Atit timp cit judecatorii vor fi judecati de judecatori nu va fi niciodata o sentinta corecta.
 • +2 (2)
  какая отвратительная рожа... cum se spune intr-un celebru film rusesc.
 • +2 (4)
  Parlamentul cu uzurpatorul-tradator-PCRM si cu mafiotulcrescut de el PD este anarhic si nu democratic.
  Apa tulbure-anarhia este convenabila hotilor.
  Care ar fi acul de cojoc mai bun pentru extrpèarea hotiei?
  Tepes-Codreanu sau Regele Mihai?
  • +2 (2)
   Va amintesc ca Miscarea legista a lui Codreanu a fost distrusa de fascisti infiltrati in ea
   asa cum Miscarea de Eliberare Nationala in Moldova a fost distrusa de KGBisti alde Rosca infiltrate in ea.
   Poporul si oamenii cinstiti sufera.
  • -2 (2)
   boule..ica odata iti mai repet...unde tu ai vazut in lume democratie....idiot zombat de SUA.... nicaieri in lume nu este democratia iar la pitarajii estia de amerikani care imprastile in lume zombarea nicaieri in constitutie nu este folosit acest cuvint./.... democratie...nu vezi ce democratie este in moldova si in toat alumea dintre cei saraci si cei bogati....
 • 0 (0)
  Intraţi şi votaţi în Sondajul naţionalităţilor pe proadevar.md
 • 0 (0)
  CINE ESTE COOPKILU7L ISTA DE OLEG EFRIM...INCA UM DRAK CA SI TOTI DIN PLDM.... CREDETI CA DRACU ISTA DE EFRIM NU ARE APARTAMENT TE DIN BANII STATULUI...LASATI JUDECATOAREA IN PACE... cred ca o meritat apartamentul...bine ca dracii estia din parlament guvern au minim cite 1 apartament luat din fiecare legislativ..sau de fiecare data fiind deputati...
 • +1 (1)
  Avem Justitie ! o oae care sa incurcat putin , a fost o gresala mica , de trei ori , pe strazi diferite )))) probabil ca sugea pula in ziua cea , si a incurcat pulile supte cu masina , se mai intampla , nici o sanctiune , suge mai departe si la anul primesti si ordin ! ))))
 • +2 (2)
  Iata si reforma in justitie, bucurativa cu totii de teatrul absurdului din tara asta! VORBA CEIA: - "ПРАЗДНИК ПРОДОЛЖАЕТСЯ", Mai ales ca pe daoamna judecatoreasa o reprezinta avocatul personal a lui Plahotniuc(ulinici). Dormi linistita T A R A , totu va fi GHINI!
 • 0 (0)
  Efrim ? cine e aista ? si crez ca stii si FAK angajatii ? efrim .....
  • 0 (0)
   lasa-l pe Efrim in pace,e un om foarte bravo si un profesionist adevarat! Unicul oficial care sa opus includerii lui Plahotniuc in comisia de reformare a justitiei(cu parere de rau fara succes)!
 • +3 (3)
  A AMENINTAT COLEGIUL C'A DE NU VOR RESPINGE SANCTIUNEA- V'A TRAGE DUPA DINSA PE ALTII, SI TOTI AU PUS-O DE MAMALIGA DEOARECE MAGORITATEA SUNT C O R U P T I! Avem "hoti in lege" si "hoti in sutana" ! Nu vad diferenta intre e-i.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA