Citește toate știrile la acest subiect

(video) Imaginile dezastrului din Chișinău. Cum a arătat un drum de la Botanica spre Centrul capitalei în cea mai grea zi a Primăverii

Un oraș îngropat în zăpadă de aproape un metru, sute de copaci și mii de crengi la pământ. Asta a fost imaginea pe care fiecare locuitor al capitalei a descoperit-o la primele ore ale dimineții. În rutina zilnică, mii de chișinăuieni au pornit aproape din reflex spre locurile de muncă.

Cu toate acestea, doar câțiva temerari au reușit să ajungă în centru. Asta chiar dacă autoritățile, cu întârziere, au cerut oamenilor să rămână acasă. Transportul public nu a existat de dimineață, iar mașinile au răzbătut doar pe arterele principale. 

(video) Imaginile dezastrului din Chișinău. Cum a arătat un drum de la Botanica spre Centrul capitalei în cea mai grea zi a Primăverii
(Foto: UNIMEDIA)

Am mers și noi de la Botanica spre Centru. Un drum care a durat exact 2 ore și care a arătat un oraș pustiit, înzăpezit și plin de peisaje dezolante și apocaliptice. Întreaga aventură am transmis-o live pe pagina noastră de facebook, iar imaginile le vedeți mai jos. 

Am pornit de pe strada Zelinski, o arteră importantă a sectorului Botanica, însă care a fost blocată în întregime de zeci de copaci căzuți la pământ. Peisaj de-a dreptul înfiorător.

Pub

Pe bulevardul Dacia, situație era mai bună, atât cât fără troleiubuze și autobuze. Doar câteva mașini și zeci de oameni care au pornit pe jos în centrul orașului. Totodată, mulți șoferi se opreau și duceau oameni până în centru. 

În zona centrală, majoritatea străzilor erau blocate din cauza copacilor căzuți și a crengilor de pe carosabil. Cu toate acestea, se circula normal pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pe Ismail, București, parțial pe anumite străzi. 

Peisaj dezolant și în fața Primăriei. Str. Vlaicu Pârcălab, blocată total pe segmentul între Veronica Micle și Ștefan cel Mare. De asemenea, au fost afectați toți arțarii din fața Primăriei, dar și a Guvernului. 

Parcul Catedralei, dar și cel Central arată însă ca după război. Zeci de copaci doborâți și sute, ba chiar mii de crengi jos. Imaginea întreagă a dezastrului din Chișinău în video de mai jos. 

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub