ora: 11:03, 14 feb 2014 9947
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Igor Corman: Ghimpu a blocat tribuna Parlamentului


Video se incarcă ...
(video) Igor Corman: Ghimpu a blocat tribuna Parlamentului
Mihai Ghimpu la tribuna Parlamentului
Foto: UNIMEDIA
Deputații Partidului Liberal și-au exprimat nemulțumirea către conducerea Parlamentului pentru că a permis deputaților reprezentanți ai Partidului Liberal Reformator să redenumească fracțiunea PL din Parlament. Potrivit lui, astfel a fost încălcat Regulamentul Parlamentului, legea cu privire la partidele politice și Constituția, fiind creat un precedent periculos, transmite UNIMEDIA.
 
„Parlamentul și dvs, ca președinte al Parlamentului, trebuie să fim garanții respectării legii în vigoare. Cu ce drept ați oferit ieri cuvântul deputatului Ion Hadârcă, ca președinte al fracțiunii Partidului Liberal Reformator?

Partidul Liberal a intrat în Parlament în calitate de concurent electoral, fiind votat de cetățenii Republicii Moldova. Acceptând aceste ilegalități, încălcați Constituția și distrugeți sistemul partidist din RM. Astăzi puteți crea un precedent periculos, chiar și pentru partidul dvs”, a declarat deputatul Corina Fusu în cadrul plenului Parlamentului.
 
Speakerul Igor Corman a precizat că normale legale nu au fost încălcate. „Direcția Juridică a examinat procesul verbal al fracțiunii, sub aspectul respectării Regulamentului și a ajuns la următoarele concluzii: fracțiunile parlamentare nu aparțin partidelor politice, ci deputaților. În statul fracțiunii Partidului Liberal există opțiunea de a modifica denumirea fracțiunii. Noi am considerat că redenumirea fracțiunii este în deplină conformitate cu Regulamentul Parlamentului”, a menționat Ion Creangă, șeful Direcției juridice a Parlamentului.
 
Nemulțumit de răspunsul primit și de faptul că nu i se oferă cuvântul, președintele PL Mihai Ghimpu a ieșit să tribuna centrală și a cerut în mod imperativ să i se permită să facă o declarație. În urma unor dispute cu președintele Parlamentului, Igor Corman a anunțat o pauză, iar Mihai Ghimpu a venit cu o declarație pentru presă.
 
„Atitudinea față de presă și față de democrație este clară. Încălcarea gravă a Constituției, a Regulamentului Parlamentului și a legii cu privire la partidele politice. Vreau să vă spun că ceea ce a anunțat dl președinte că decizia a fost luată în baza deciziei prezentate de Directia juridică. fracțiunile se constituie, că reprezintă deputații și nu partidele politice. Dar cum ajungi în Parlament? Dacă nu în calitate de partide. fracțiunea se constituie în termen de 10 zile. Și ei au decis să redenumească fracțiunea PL în PLR”, a specificat deputatul Ghimpu.
 
Întrebat de jurnaliști, dacă va fi sancționat pentru blocarea tribunei centrale, liderul PL a spus: „Eu am luat exemplu de la conducerea Parlamentului, care încalcă Constituția și Regulamentul. Procedura prevede că eu am dreptul la întrebări și la chestiuni de procedură, dacă ei nu mi-au dat cuvântul, noi ce să facem?”
 
UNIMEDIA reamintește că fracținea Partidului Liberal a fost redenumită în fracțiunea Partidului Liberal Reformator. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a fracțiunii, cu votul deputaților din grupul Hadârcă.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (13)
  Cum n-ai da are dreptate dl.Ghimpu, cei ce au votat cu PL nu inseamnā cā ar fi votat si cu PLR...problemele din partid trebuie rezolvate in interiorul partidului.
  • +2 (10)
   Ce nu ai zice, nu ai dreptate. Democratia si adevarul e in mainile calailor de la putere.
   • -11 (17)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Ghimpu este un clvn si cauta nod in papura.
    In loc sa mearga discutii despr legi si proiecte importante. Sa mearga dezbateri in privinta unor puncte din vreo lege importanta, care sa fie indreptat spre binele populatiei, Ghimpu procedeaza fix ca si talibanii lui Tkaciuc.
    Corman a procedat foarte corect ca a cerut o pauza de 5 minute pentru a calma spiritile.
    • +3 (7)
     Citeste comentariu lui calinel:
     "Razbunarea e arma prostului. PL, in ultima saptamina a reusit sa cistigat la CC niste contestari care au salvat bugetul tarii de pierderi de sute de mln de lei:
     - plafonarea taxelor locale,
     - micsorarea impozitului la importul automobilelor de lux
     - scutirea de plata a impozitelor a firmei lui Oleg Voronin (Moldova fara comunisti - nu stiu ce partid avea asa un slogan).
     - anularea legii 2% propuse, care avea sa aduca venituri imposibil de urmari unor partide de la putere.
     Rapunsul lui filat? Sa redenumeasca fractiunea PL in PLR. Buna conducere avem"
    • -10 (18)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Da chiar...
     Ce Ghimpu, ce catelusii lui Voronin - totuna.
     Mai bine deputatii lui Ghimpu ar sustine proiectul democratilor privind crearea magazinelor sociale, insa nu s-ar ocupa de promovarea populismului.
   • -9 (17)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Lasa-ma si cu Ghimpu,un mincinos ordinar,o face pe sfantu,si ce ma enerveaza si mai tare ,e ca se cred si mari iubitori de tara si neam,si innn schimb sunt niste tradatori, ceea cea facut duduia FUSU ieri ca a fost deranjata de drapelul tricolor din noul parlamen,a pus capac ,aceasta nesimtita ordinara,care acum 2 saptamani a fost decorata la Bucuresti su ordinul national Steaua Romaniei,ar trebui sa inceapa proceduriel de retragere a ordinului national,este o mincinoasa fatarnica,iubeste doar banii,astia sunt oamenii PL-ului
    • -2 (8)
     bun, ai dreptate.. maine punem drapelul rusiei?
    • +6 (12)
     nu prea inteleg ce vrei sa spui . faptul ca PL a insistat sa fie scos tricolorul ala (care era atarnat) pentru ca era unul care nu corespundea cu culorile si dimensiunile prevazute de lege . Normal cei de laa putere trebuie sa instaleze un alt tricolor corespunzator . In rest nu stiu ce s-a intamplat cu tine , deja esti de partea celor care lupta contra Basarabiei ? Credeam ca esti un patriot adevarat , sper ca am gresit eu , daca da atunci imi cer scuze.
     • -8 (14)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.

      @johans
      Pai nu a corespuns in viziunea duduiei, ca cromatica drapelului ar semana foarte mult cu cel al Romaniei,si ca este o ilegalitate,sunt patriot,dar ma deranjeaza unii lingai
      • +1 (7)
       http://unimedia.info/stiri/munteanu-a-cerut-demontarea-drapelului-din-sala-de-sedinte-a-parlamentului-72204.html cand a zis C. Fusu ca actualul acel drapel seamana cu al Romaniei?
      • +7 (11)
       Acel drapel nu corespundea normelor, care sint scrise si adoptate tot de parlament. Liberalii doar le-au aratat ca au admis o gafa, o abatere. Acest drapel nu trebuia sa apara acolo in acest format, daca cei responsabili isi faceau treaba bine. Deaceea ulterior gafa a fost corectata, drapelul a fost scos.
    • +8 (16)
     ....crapa de ciuda propagansdistul verde impreuna cu salba sa de nickuri la purtator,orice ar zice si orice ar face vad ca nu mai au priza la lume,acestia au vazut cine a avut puterea si ce au facut cu ea,legi pe banda rulanta date in interes propiu,contracte la trepadusii de partid,privatizari cel putin dubioase si cate si mai cate,de aceea se dau de ceasul morti,sa terminat comedia,oameni nu mai pot fi prostiti cu televiziuni de partid si nickuri propagandistice,nu mai pupa ei mandatele de acum !!
     • +6 (12)
      Ce deamu Filat cu Lupu fac ce vor ei in Moldova? A fost haita komunista opt ani si si-au batut joc de moldoveni,acum Tradatorii si Tilharii astea fac ce vor.
      Noi am votat PL. Reformatorii inca n-au incasat-o de la alegatori p-u tradare,da nu sa ne mai reprezinte in Parlament
      Toti care am votat p-u PL trebuie sa venim la Parlament,sa-i aratam prostalanului Corman si curvelor Tradatoare legea
    • +7 (13)
     Esti prost informat (sau bine dezinformat) Ardeleanule, daca afirmi ca d-na Fusu este o minciunoasa si iubeste doar banii.
     -
     Daca te deranjeaza asa tare tradatorii, atunci de ce impusti in cei tradati??
   • +5 (11)
    Poporul a votat p-u PL, nu pentru Tradatori. Tradatorii n-au ce cauta sa ne reprezinte in Parlament !!! Tradatorii trebuie sa raspunda dur in fata alegatorilor pentru tradare!!!
    Trebuie sa iesim cu totii in fata Parlamentului. Nu se poate ca o gasca de Tradatori si Hoti mirsavi sa-si bata joc de noi !!!
 • -7 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Mihuila,misanea,toata familia am votat pl-ul,si am facut o mare gresala Mihuila,gresala o sa o reparam la toamna,spui ca sunteti cel mai cinstit Partid,dar ce facem cu CFM Salaru-Struna cu milioanele furate,si lucratorii co o leafa mizerabila.
  • +3 (7)
   ai belit tu *oola mai degraba
  • +3 (11)
   Ia spune mataluta care afirmi ca ai votat PL, cu cine vei vota de data asta?
  • +8 (14)
   mai vasilica , traim intr-o tara libera si fiecare are dreptul sa aleaga si sa fie ales . Doar n-o sa crezi , daca eu voi spune ca l-am votat pe Filat si acum n-o sa-l mai votez . Cum tu nu ma crezi , de ce ar trebui sa te cred eu . Ce vreau sa-ti spun ca Filat a gresit enorm cand a sustinut dezbinarea PL . Stii cum se spune , nu scuipa de unde bei sau intentionezi sa bei . Dupa alegeri , doresc verzii sau nu , dar fara PL nu vor putea guverna si atunci ce vor face ?
   • -2 (4)
    @johans,aceeasi intrebare ti-o adresez si eu tie: cu cine are de gand sa guverneze Ghimpu? Cu Voronin poate,ca nu degeaba se tot sustin?
 • -6 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Luptă aprigă zi de zi... pentru binele omului...
  De-atâta noi progresăm aşa rapid cu paşi gigantici...
  Nici o zi fără izbândă !!!
  Bravo băieţi !!! (f¤tevaşi)
  • 0 (8)
   Grig cu *oota carlig
   • +8 (12)
    Fegia, PL nu are nevoie de "aparatori" cu asa limbaj. Ori ai fumat ceva si te distrezi pe forum??!
    Presupun ca Grig s-a referit la timpul pierdut de toti parlamentarii pe chestiuni care sunt prea departe de viata cetateanului si de marile noastre probleme! In aceasta privinta ii dau dreptate...
 • +7 (13)
  Razbunarea e arma prostului. PL, in ultima saptamina a reusit sa cistigat la CC niste contestari care au salvat bugetul tarii de pierderi de sute de mln de lei:
  - plafonarea taxelor locale,
  - micsorarea impozitului la importul automobilelor de lux
  - scutirea de plata a impozitelor a firmei lui Oleg Voronin (Moldova fara comunisti - nu stiu ce partid avea asa un slogan).
  - anularea legii 2% propuse, care avea sa aduca venituri imposibil de urmari unor partide de la putere.
  Rapunsul lui filat? Sa redenumeasca fractiunea PL in PLR. Buna conducere avem
  • +7 (11)
   Poporul a votat p-u PL, nu pentru Tradatori. Tradatorii n-au ce cauta sa ne reprezinte in Parlament !!! Tradatorii trebuie sa raspunda dur in fata alegatorilor pentru tradare!!!
   Trebuie sa iesim cu totii in fata Parlamentului. Nu se poate ca o gasca de Tradatori si Hoti mirsavi sa-si bata joc de noi !!!
 • +7 (9)
  locul vostru deputatilor e la stina de oi...si va numiti inca diplomati...ciobeni
 • -7 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Гимпу зажигает :D
 • -9 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Asa patesc tradatorii neamului romanesc -ghimpotent a ramas si fara partid, si fara oameni, il mai pupa in koor secretarele lui, pe care le reguleaza pe rand, cand chirtoaca, cand el, altceva nu le ramane sa faca, a, da , sasha tanase vrea sa vina in pl de aceea se straduie sa dea castig de cauza sesizarilor lui ghimpotent si muntenel, numai ca sasha tanase e prea kufundat in kkt ul lui plahish, de fapt, ca si ghimpotent, asa ca, la gunoi cu pl si resturile puturoase care au mai ramas
  • +3 (9)
   esti o bydla rapanoasa, amicus-poolicus
   hiosos nebrityi, nonformizda libidinoasa :)
 • -7 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ghimpu trebuie să ştie,
  Doar e jurist cu şcoală,
  Că nu orişice prostie
  E o valoare ...liberală.
 • +5 (9)
  trădătorii rămîn trădători întodeauna. ruşine să le fie.
 • -7 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Discutînd cu oamenii, cunoscuţii, care au votat pentru PL, 80% din ei vor vota pentru PLR şi asta numai din cauza lui Ghimpu. Punct.

  Sunt cetățean activ
  • +5 (11)
   Oameni cunoscuţi? cîţi? 10? 20? lasă+i să voteze,dacă au ales şi ei drumul trădătorilor. Punct.
   • -2 (6)
    Ce a fost tradat,ca o tineti una si buna fara raspuns?
    • +3 (5)
     Te-ai referit la plural,dar nuștiu la cine. Au trădat partidul în care erau,care i-a ridicat și datorită căruia acum au scaun moale în parlament.
     • -3 (5)
      M-am referit la plural pentru ca repeti mot-a-mot ce spun si alti aparatori ai PL-ului.
      Ghimpu=partidul? Atunci e ca la comunisti: spunem Lenin,intelegem partidul...
      Pentru cetateni este mai important sa nu fie tradate interesele lor si ale statului,nu ale unui conducator de partid,anterior cu stampila in buzunar.
      • +1 (3)
       Dacă iau de la ei fraze și le repet nu înseamnă că sunt ”apărător”. Dacă ai fi tu în locul lor,și s-ar întîmpla așa ceva cu tine,ce ai face?
       p.s. numai nu-mi spune că în general nu-i primeai pe acei oameni în partid.
       • -3 (3)
        Cine esti,daca esti,se vede din comentarii.
        Cam greu am inteles ce ai dorit sa spui.Incerc sa-ti raspund: daca eu as fi fost Ghimpu si stiam ca sunt cinstit si fac totul corect,adica nu sunt corecti cei care m-au parasit,nu procedam asa.Ii lasam in pace,spuneam doar ca cetatenii o sa-i noteze in alegeri.Si era o pozitie demna,nu o prostie ca acum,cand deja ii numeste kgb-isti,tradatori,etc.Asa doar isi micsoreaza alegatorii proprii,caci acestia de regula sunt oameni cu carte si pot deosebi cine si ce reprezinta.
        • +3 (3)
         e corect ce spui,bravo,dar ei nu au dreptul,comform legii,să constituie o fracțiune...
         • 0 (0)
          Posibil,dar a fost corect cand minoritatea - 5 deputati a votat si a exclus(!)din fractiune majoritatea - 7 deputati? Asa e democratic?
 • +5 (5)
  CORMAN TREBUIE FUGARIT DIN FRUNTEA PREZIDIULUI, DE UNDE DRACU A APRATU ACEST COCOS, CINE NAIBA LA VOTAT? PD ARE MAI PUTINE MANDATE DECAT PLDM SI PCRM SI SAU GASIT SA IL PUNA ANUME PE ACESTA SEF PI MICROFOANE. ASA CEVA NU ESTE CORECT! FILEA SI GHIMPU, OAMENII VAU VOTAT PE VOI CA SA PUNETI UN PD-IST IN FRUNTEA APRLAMENTULUI? OAMENII AU VOTAT CU FILEA, GHIMPU SI URECHEAN, SI UITE CINE INTR-UN FINAL COORDONEAZA CU TOTI. TRADATORII NAIBII!!!!

  Sunt cetățean activ
 • -4 (8)
  Ghimpu ai fost tradat, pentru ca si tu, la rindul tau ai tradat, tu si nepotu ati tradat electoratul.In campanii electorale strigati traiasca Unirea, si cand v-ati vazut la treuca, strigati ca unirea nu va fi niciodata. Chisinau la doua mandate sub chirtoaca, a ajuns rusificat,mai rau decat pe vremea lui stalin. Cand aud de PL, imi vine sa ma pish... Basescu va pierde multi sustinatori in basarabia, daca va continua sa-i sustina pe astea doi.
  • -2 (6)
   Las'ca-i bine:)) Rogozin ne-a cantat "deni pobeda" din PMAN,Chirtoaca umbla cu panglica ocupantilor la piept,Ghimpu spune ca unirea e un mit - adevarati "patrioti" si buni vanzatori de idei nationale contra voturi ale zombatilor sau ratacitilor...
 • -6 (6)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Gheorghe si cu Struli se intilnesc in gara!
  -Struli! unde plec?
  -In Germania!-raspunde struli.
  -Da ce-ai perdut pe acolo?-itreaba Gheorghe.
  -Apoi ma duc sa-mi cumpar o masina de facut laba!,raspunde Struli.
  Se intoarce Struli acasa si se intilneste cu Gheorghe. Te-ai cumparat masina de facut laba?
  -Da rspunse Struli!
  A doua zi Gheorghe se trzeste dezdimineata,pleaca la gara si pleaca in Germania de isi cumpara si el o masina de facut laba!@ Se intoarce acasa si arde de nerabdare sa puna masina in aplicatie.Ca Struli de o saptamina se foloseste de masina de facut laba! Imbraca masina de facut laba pe p-..si are un orgasm,doua,trei,patru da masina nu se opreste! Il telefoneaz pe Struli si-l intreaba.
  -Mai Struli,cum se poresche masina asta de facut laba?
  -Apoi mai Gheorghe,ai un buton verde?
  -Da!
  -Ai un buton galben?
  -Da!
  -Ai un buton rosu?
  -Nu raspunde ,Gheorghe!
  -Apai ai belit-o! Ai cumparat masina de muls vacile!Asteapta pina suge 20kg!
 • +2 (6)
  Netrebnicul de CORMAN calcă în piciare CONSTITUŢIA şi regulamentul Parlamentului.Halal de aşa Spicher!!!
 • -1 (3)
  Mos Misa cetatenii au votat PL aici ai dreptate numai ca PL nu inseamna numai Misa Ghimpu, poti sai numesti pe reformatori cum iti trage prin cap numai ca daca nu faceau ei acel pas neata Misanea ingropai difinitiv partidul . Daca va mai sustine cineva PL-ul apoi doar pentru a se mentine la treuca capitalei pentru ca de la treuca guvernarii ati fost fugariti deacum. Chiar am crezut ca in PL sunt oameni cinstiti am un fost coleg de facultate care are rude care sunt rude cu Grozavu de la primaria Chisinau de multe ori imi spunea in ce lux traieste acest Grozavu initial nul credeam dar in sfirsit mia prezentat dovezi foto si video si am inteles ca in tara asta sa crezi in politicieni trebuie sa fii prost ca noaptea. E bine ca a aparut PLR pentru ca multi sau dezamagit in PL si in special din cauza lui Ghimpu la care gura nu se supune capului si la alegerile urmatoare pur si simplu puteau sa nu iasa la alegeri cu toate ca foarte multi si asa nu vor iesi.
 • +1 (1)
 • +1 (1)
  Numai in MALDAVA exista asa functii,spicher, :) ;) pai deh trebuie si ei sa castige un ban ,sa nu mai spun si de faptul ca la o populatie de 3 mil sunt 101 deputati, ;) :) 101 dalmatieni :)
 • 0 (2)
  se vede de la o posta opinia adevarata in societate asupra politicienilor cind intr-o zi ca astazi lipsesc cei,ce sint platiti ca sa faca imaginea la comanda cu 20 de minusuri pe secunda.
 • -1 (3)
  lingai de a lui Ghimpu "cel cinstit"!!!! NU v-ati saturat sa mancati la rahat?


  Sunt cetățean activ
  • 0 (2)
   lingai,rahat,un comentariu normal poti sa scrii?

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA