Citește toate știrile la acest subiect

(video) Hadârcă încă îl mai așteaptă pe Sturza: Nu e târziu nici în ultimul ceas să se răzgândească

Ion Hadârcă nu-și pierde speranța că Ion Sturza se va răzgândi și se va alinia în alegeri Partidului Liberal Reformator. Un apel în acest sens a fost făcut de către liderul PLR în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.
 
Liberal-reformatorul este sigur că ex-premierul ar putea aduce mai multe voturi pentru PLR și ar spori numărul de deputați pro-europeni din Parlament. În cadrul negocierilor cu Ion Sturza, formațiunea a mizat pe visul neîmplinit de la sfârșitul anilor '90, când a fost ratată șansa de accedere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană împreună cu țările baltice.

Președintele PLR accentuează că Ion Sturza a condus un Guvern democratic și reformator. „Deci, este eminamente un reformator. Tocmai de aceea l-am și invitat și am accentuat că acum este momentul. Dacă a avut careva reticențe, nesatisfacții că n-a împlinit visul cel mare atunci, noi oferim această posibilitate. PLR este un partid reformator prin excelență care promovează cursul european, care a demonstrat aceste capacități, în care el s-ar regăsi și doctrinar, și l-a nivel de conlucrare cu toți din echipă, care împărtășesc aceleași idei. Până în ultimul moment s-au dus aceste negocieri”, a menționat invitatul emisiunii.
 
Potrivit lui Hadârcă, Sturza și-a schimbat radical poziția după funerariile lui Dinu Patriciu, partenerul său de afacerile cu petrol.
 
„Asta nu înseamnă că noi nu-i purtăm respectul în continuare. Pur și simplu cred că dl Sturza prin aceasta a ratat șansa de a se relansa în politică într-un moment foarte propice, când chiar sunt puse la joc ideile și principiile pentru care a pledat dlui. Alegerea îi aparține. Poate încă nu e târziu, în ultimul ceas să se răzgândească”, a subliniat Hadârcă.
 
Acesta a dezvăluit că PLR a purtat negocieri nu doar cu Sturza. 
 
„Mulți au spus că doar locomotiva Sturza ar putea salva Partidul Liberal Reformator. Nu este adevărat. Noi am lucrat și asupra structurii, și asupra agendei, mobilizării simpatizanților, membrilor noștri, etc. Am construit un partid flexibil și eficient”, afirmă liderul PLR.
 
 
Anterior, Ion Surza și-a anunțat decizia finală. Fostul premier a declarat că nu intenționează să se implice în niciun fel în politică, nici în campania electorală, nici să accepte vreo funcție publică în Republica Moldova. Potrivit lui, revenirea în politica moldovenească ar însemna renunțarea la valorile și principiile de care se ghidează, ar însemna să închidă ochii la anumite lucruri, pe care nu le poate accepta.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub