ora: 10:47, 07 oct 2014 3963
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Hadârcă încă îl mai așteaptă pe Sturza: Nu e târziu nici în ultimul ceas să se răzgândească


Video se incarcă ...
(video) Hadârcă încă îl mai așteaptă pe Sturza: Nu e târziu nici în ultimul ceas să se răzgândească
Ion Hadârcă, președintele PLR
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Ion Hadârcă nu-și pierde speranța că Ion Sturza se va răzgândi și se va alinia în alegeri Partidului Liberal Reformator. Un apel în acest sens a fost făcut de către liderul PLR în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.
 
Liberal-reformatorul este sigur că ex-premierul ar putea aduce mai multe voturi pentru PLR și ar spori numărul de deputați pro-europeni din Parlament. În cadrul negocierilor cu Ion Sturza, formațiunea a mizat pe visul neîmplinit de la sfârșitul anilor '90, când a fost ratată șansa de accedere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană împreună cu țările baltice.

Președintele PLR accentuează că Ion Sturza a condus un Guvern democratic și reformator. „Deci, este eminamente un reformator. Tocmai de aceea l-am și invitat și am accentuat că acum este momentul. Dacă a avut careva reticențe, nesatisfacții că n-a împlinit visul cel mare atunci, noi oferim această posibilitate. PLR este un partid reformator prin excelență care promovează cursul european, care a demonstrat aceste capacități, în care el s-ar regăsi și doctrinar, și l-a nivel de conlucrare cu toți din echipă, care împărtășesc aceleași idei. Până în ultimul moment s-au dus aceste negocieri”, a menționat invitatul emisiunii.
 
Potrivit lui Hadârcă, Sturza și-a schimbat radical poziția după funerariile lui Dinu Patriciu, partenerul său de afacerile cu petrol.
 
„Asta nu înseamnă că noi nu-i purtăm respectul în continuare. Pur și simplu cred că dl Sturza prin aceasta a ratat șansa de a se relansa în politică într-un moment foarte propice, când chiar sunt puse la joc ideile și principiile pentru care a pledat dlui. Alegerea îi aparține. Poate încă nu e târziu, în ultimul ceas să se răzgândească”, a subliniat Hadârcă.
 
Acesta a dezvăluit că PLR a purtat negocieri nu doar cu Sturza. 
 
„Mulți au spus că doar locomotiva Sturza ar putea salva Partidul Liberal Reformator. Nu este adevărat. Noi am lucrat și asupra structurii, și asupra agendei, mobilizării simpatizanților, membrilor noștri, etc. Am construit un partid flexibil și eficient”, afirmă liderul PLR.
 
 
Anterior, Ion Surza și-a anunțat decizia finală. Fostul premier a declarat că nu intenționează să se implice în niciun fel în politică, nici în campania electorală, nici să accepte vreo funcție publică în Republica Moldova. Potrivit lui, revenirea în politica moldovenească ar însemna renunțarea la valorile și principiile de care se ghidează, ar însemna să închidă ochii la anumite lucruri, pe care nu le poate accepta.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -10 (20)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  speranta moare ultima impreuna cu cel care spera..
 • -9 (21)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Te astept sa vii...sa treci...cu inima curata...al casei prag. Toate il asteapta, dar...el nu va veni. Caci nu e cel alta data
 • +4 (8)
  Domnule Hadârcă, hotărăște-te cu cine vrei ... cu Leancă sau cu Sturza? Nu de alta, dar pari așa de jalnic în fața unor oameni patetici ca aceștia doi. Leancă n-o să te bage în seamă că are altele mai importante acum, dar Sturza o să invoce iar "principiile și valorile" sale care-l țin departe de politica moldovenească (dar nu și în a-și exprima păreri legate de ea). Așa că domnule Hadârcă, de la domnul Sturza să nu te aștepți mai mult decât niște comentarii gen "bla bla bla".
 • +5 (9)
  vrabia malai viseaza... si la urmaurmei, cred ca dispare onoarea acestui partid (dar poate nici nu au avut-o).
 • +6 (6)
  Este o indemnare la actiune, pacat ca nu exista receptivitate. Dar nu te poti astepta de la o persoana ca Sturza sa revina in politica dupa ce a plecat atit de rau din ea 15 ani in urma. Ar fi bine sa nu se mai expuna cu parerea asupra evenimentelor de aici odata ce s-a dat cu fondul la gard. Sa se ocupe de afacerile lui, inclusiv cele recent primite in calitate de plata pentru inactiune.
 • +3 (5)
  Dom.(G)Hadirca,si-a tras teapa! atunci cind parase-i corabia lui M.Ghimpu.Chiar nici "komisara"Gutu nu a fost de folos.
  Iubesc tradarea,nu iubesc tradatorii!
 • +2 (4)
  Referitor la ex-prim Stur(d)za:-o dadea in bara cu "macro" si "micro"economia!
  In rest,omul a inteles ca nu este binevenit in mocirla politicei de pe "Bik"!
  Un sfat pentru fost secretar de partid la US:-invita-l pe Ionita,ca te poate ajuta,sa prostesti lumea cu inflorire economica moldoveneasca.In rest, ce ai semanat,aceia culegi!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA