(video) Grupul Dodon se separă de neafiliați

Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Ceban nu mai fac parte din grupul deputaților neafiliați din Parlament. De azi înainte cei trei se vor autoidentifica drept deputați ai grupului socialiștilor, transmite UNIMEDIA.

De cealaltă parte, socialista Veronica Abramciuc a menționat că cei trei parlamentari nu au dreptul să se numească socialiști, ci cel mult deputați din „grupul Dodon”.

„Deputații Greceanîi Zinaida, Ceban Ion și Igor Dodon părăsesc fracțiunea deputaților neafiliați. Astfel, se poate constata că fracțiunea nu are cinci persoane și respectiv nu mai există o așa fracțiune. Noi considerăm că dacă o parte a fracțiunii a susținut Alianța nr.3 și au votat pentru acest Guvern, nu mai are rost să rămânem în acestă fracțiune. Începând de astăzi, acești trei deputați vor fi membri ai grupului parlamentar al socialiștilor”, a menționat deputatul Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor.

„Ei singuri nu au înțeles unde au plecat și ce fac. Ei nu au fost și nici nu sunt politicieni. Ei se reprezintă doar pe sint în Parlament, mai mult pe nimeni”, a comentat liderul PCRM, Vladimir Voronin. UNIMEDIA amintește că Vadim Mișin și Igor Dodon au anunțat crearea unei noi fracțiuni în ziua de 12 octombrie 2012. Din fracțiune, intitulată fracțiunea deputaților neafiliați uma să facă parte Vadim Mișin, Oleg Babenco, Tatiana Botnariuc, Ion Ceban, Zinaida Greceanîi, Igor Dodon și Veronica Abramciuc (7 deputați).

Însă, fracțiunea așa și nu a fost recunoscută de către Parlament, cei 7 deputați fiind identificați drept deputați neafiliați.

Citește aici comunicatul PSRM de astăzi. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub