(video) Ghimpu vrea ca războiul dintre Filat și Plahotniuc să fie încheiat: „Dacă nu, cei doi Vlăduți să-și dea demisia”

Președintele PL, Mihai Ghimpu, le cere colegilor din PLDM și PD, în special lui Vlad Filat și Vlad Plahotniuc, să încheie războiul dintre ei. În caz contrar, liberalul spune că cei doi vor fi nevoiți să-și depună demisia, relatează UNIMEDIA.

„Ori se încetează războiul și reglările de conturi, ori își dau demisia. Și un Vlăduț și altul. Atunci când s-a creat AIE2 se știa cine era Plahotniuc, Filat, Lupu și Ghimpu. Era cunoscut că PD poartă dialog cu PCRM. Atunci nu s-a pus întrebarea să fie Alianța fără Plahotniuc. Nici Plahotniuc, nici Filat nu este vaca sacră”, a declarat liderul PL, în cadrul unei conferințe de presă.

Liberalul a îndepărtat perspectiva unor noi alegeri. „Alegerile o să ne cosească. Să-și pună pofta în cui acela care dorește alegeri anticipate. Nu este el care decide. În trei am format Alianța, în trei o să luăm această decizie. Eu nu pot spune tot, că am nevoie de Alianță. Să-și pregătească pesmeți. Nu se termină tot la Alianța asta”, a adăugat Ghimpu.

Potrivit lui, un nou scrutin electoral ar îndepărta perspectivele europene ale Republicii Moldova. „Alegerile anticipate în anul când trebuie să semnăm cele trei acorduri: de Asociere cu Uniunea Europeană, de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător și cel Comprehensiv, înseamnă tiu-tiu acorduri”, consideră liderul PL.

Mihai Ghimpu se întreabă de ce la Guvern este liniște și pace, dar în Parlament este război. „De ce? Doar sunt aceleași partide AIE și acolo. Nu aș spune că Guvernul este condus autoritar, dar în Parlament este anarhie”, afirmă sursa citată.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub