ora: 14:07, 25 apr 2013 8562
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Ghimpu: „Demiterea lui Lupu va duce la alegeri anticipate”


Video se incarcă ...
(video) Ghimpu: „Demiterea lui Lupu va duce la alegeri anticipate”
Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
„Demiterea lui Marian Lupu din funcția de președinte al Parlamentului va duce cu certitudine la alegeri parlamentare anticipate”. De această părere este Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, relatează UNIMEDIA.

„Dacă este eliberat dl Lupu, PCRM nu va vota pentru alt președinte de Parlament. Este clar, deoarece ei vor alegeri anticipate. Doamna Palihovici nu poate convoca ședințe, conduce ședințe și semna legile semnate de Parlament. Dacă timp de trei luni de zile Parlamentul nu va activa, nu va adopta nicio hotărâre, nicio lege, președintele este obligat să dizolve Parlamentul. Asta înseamnă alegeri anticipate”, subliniază Ghimpu.

Liderul PL consideră că tentativa de demitere a lui Lupu este o răzbunare a PLDM-ului. „Există legea bumerangului. Tot în capul lor o să cadă, așa cum au căzut până acum toate. Vreau să atrag atenția colegilor din PLDM: Gândiți-vă foarte bine. Cum o să mergeți voi în alegeri anticipate când toată lumea deja știe că această criză este pornită de Vlad Filat. Nu în zadar, în sondaje, de la 32% PLDM-ul a ajuns la 12%. Le dau sfat, să se împace și să se potolească”, a mai spus sursa.

Articolul 15. Atribuţiile vicepreşedinţilor Parlamentului:
(1) Prim-vicepreşedintele şi vicepreşedinţii Parlamentului coordonează activitatea unor comisii permanente, asigură colaborarea cu alte autorităţi publice şi exercitarea controlului parlamentar. Delimitarea acestor atribuţii se efectuează prin hotărîre a Biroului permanent.
(2) Prim-vicepreşedintele şi vicepreşedinţii Parlamentului îndeplinesc, în modul stabilit de Preşedinte, atribuţiile Preşedintelui, delegate de acesta, la solicitarea sau în absenţa lui, inclusiv semnează legile şi hotărîrile adoptate de Parlament.

Liberal-democrații susțin că vicepreședintele Parlamentului preia o parte din atribuțiile speakerului și poate convoca ședințele Legislativului și după demisia lui Marian Lupu. Deputatul PLDM, Tudor Deliu, a precizat că probleme ar putea interveni în cadrul stabilirii ordinii de zi a Parlamentului, în cadrul Biroului Permanent. Însă, Deliu spune că în cadrul ședințelor de azi și mâine ale Parlamentului pot fi introduse modificări în cadrul Regulamentului Parlamentului, în care să fie delegate mai multe diin împuternicirile și atribuțiile speakerului, vicepreședintelui, în caz de demisie. 

Probleme apar pentru că aceste modificările în regulament pot fi operate doar cu votul a 51 de deputați. Comuniștii nu vor susține pentru că ei își doresc dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

  Anterior, în ziua când a fost votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, Vlad Filat a declarat că se va ajunge la alegeri anticipate. În replică, Mihai Ghimpu a declarat că demisia Cabinetului de Miniștri nu are cum să ducă la alegeri anticipate.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +8 (16)
  Exact asa se va intampla,dupa pofta comunistilor!
  • +14 (16)
   deja nu mai este cale intoarsa... alegeri anticipate e unica sansa. trebuie sa se curete Parlamentul de mafie, altfel nu se mai poate!
   • +4 (6)
    Posibil sa fie solutia de compromis,deranjant este ca se caleaza pe alta dorinta decat a noastra,in speta,comunisti si Rusia!
    • +4 (8)
     Ei mai duca-se Ghimpu undeva...
     Demiterea guvernului - e foaie verde DAR demiterea bulbucilor va aduce la anticipate.
     ---
     Cam greu e cu logica.
     • +4 (4)
      UNIREA, VREM UNIREA :) LASATII SA SE DEMINTA...
      • +1 (1)
       Dar TU, Ghimpule, nu te-ai gindti atunci cind in ai turnat benzina in focult care s-a aprins din AIE?!
       TU, cel care vrei sa pari cinstit, te-ai lasat vindut papusarului ca acum sa te injosesti in cel mai urit mod posibil in fata cetatenilor. Ai tradat interesele cetatenilor, insa nu si buzunarul tau personal.
       • +2 (2)
        Ghimpu si-a numit niste ministri care erau gata la orice doar ca sa-i duca bani lunar, alt de Salari(ambii), alt de Marinuta(care s-a dovedit a fi putin mai destept). Si in genere, vad ca PL s-a transformat intr-o adunatura de degradati, dupa descrierea lui Ghimpu am impresia ca nu e format din politicieni, ci din agricultori, "colhoznici", oameni care nici idee de politica nu au.
        • +2 (2)
         Cum sa apere interesele cetatenilor membrii Partidului Liberal, pe cind sint niste incompetenti? In frunte cu Ghimpu nu le va reusi niciodata nimic.
  • 0 (10)
   Deliu ca intotdeauna ,totul croieste dupa bunul plac ,legi regulammente ,mare expert ...
 • -3 (23)
  Filat - inapoi tzelka nu te faci.
  Alegeri anticipate. Votam comunistii, TOATA componenta AIE intra la dubala, Moldova in Uniunea Vamala, noi ne rusificam pana la capat. Asta multumita celor din AIE!
 • +14 (18)
  si totusi domnule Ghimpu, mai bine alegeri anticipate, sa mai scada nasul la unele partide
 • +8 (20)
  Păi pentru aceasta ai luptat domnule Ghimpu. Din clipa,cînd ai făcut pact cu Plohotniuc,trădînd interesele oamenilor,ai ajuns acum la finiș. Domne ferește să avem și în viitoarele parlamente politicieni ca Ghimpu.
  • +4 (6)
   cred ca il vrei pe cel cu ochii bulbucati... de betie politica, dondon
 • +14 (14)
  Sa fie alegeri anticipate. S-au saturat toti de bordelul din Parlament. Se rafuiesc unii cu altii, se batjocoresc, se ameninta, in timp ce nivelul de trai al cetatenilor scade vertiginos.
 • +8 (22)
  Si tot ra**** acesta l-ai facut tu, Ghimpu, pentru ca dorinta de a te rafui cu Filat din motive de invidie si jelosie este mult prea mare deacit dorinta de a face ceia ce ai promis in fata alegatorilor!!!
  E tare rau cind un om bolnav psihic este ales la conducere!!
  • -3 (15)
   Toate acestea le-a provocat chistoc, cand l-a demis pe plahoi. Acum ca nu a reusit sa faca republica verde, incearca sa arda toate puntile. Nu uita ca tocmai filat a facut prima mscare si a facut-o prost, fara sa ia in calcul consecintele.
  • -4 (16)
   tot rahatul asta la facut filat, el a inceput, el si sufera consecintele, a cumparat jumate din partidul PL, lasa sa vada si el pe pielea lui cum e sa te bagi in farfuria altuia. Si-a cerut si scuze de la plahotniuc, totul a fost super, bravo filat, se vede cit esti de destept
  • -1 (7)
   Mai, PROSTIMEA lui Filat,pro Comunista, voi chiar va-ti pierdut mintile cu totul? Voi aduce-ti mafia in guvern, iar acum cand Filea deschide drumul Comunistilor la putere, voi imbratisati cu caldura aceasta decizie.Oare acesta este motoul vostru de a aduce Comii la putere din nou?
   Doar frica revenirii la putere a Comunistilor a si fost motivul de "reformare" a lui Hadirca si ceilalti tradatori, iar acum voteaza cu ambele mani impreuna cu Comii?
   Oare acest lucru nu demonstreaza ca Filat este dusmanul cel mai mare a R.M. iar Hadirca si ceilalti tradatori nu sunt altceva decat niste executanti?
   Acum PLDM isi pierde si mai mult din imaginea si asa sifonata datorita lui Filea.
   Nu stiu cum face-ti voi, dar de fiecare data reusiti sa stabiliti un nou record la capotolul prostie.


   Sunt cetățean activ
 • +8 (20)
  Iată cum îşi apără stăpînul. Da demiterea Guvernului nu ducea la alegeri anticipate? Cea mai mare scîrbă în haita asta este Ghimpu.
 • +5 (9)
  Si care-i problema???????
  • -3 (9)
   pentru un harbuz rosu ca tine nu este nici o problema...

   Sunt cetățean activ
   • +2 (4)
    Sigur:):) Un PL-ist este OBLIGAT sa insulte!!! Probabil acest lucru este scris si in statutul partidului vostru...
    • -1 (3)
     Sigur:):) Un PLDM-ist este OBLIGAT sa tradeze/fure/distruga tara etc.!!! Probabil acest lucru este scris si in statutul partidului vostru...

     Sunt cetățean activ
 • +4 (14)
  Гимпа мужественно защищает однопартийца Лупу до последней заправки ;)
  • +3 (9)
   Pana la urma se vor impaca, vor gasi "un consens", vor face "cedari". Nu vor lasa ei cu una cu doua "treuca magica", pentru care au irosit atata banet, resurse umane, palavrageala degeaba. Nu-si vor lasa pe drumuri turma de neamuri, de lachei si sponsori. Pentru putere si bani astia ne tradeaza, anulandu-si toate promisiunile . Hoti si demagogi.
 • +8 (16)
  Ghimpu se teme ca nu va mai ajunge in Parlament. Poate asa-i mai bine? :)
 • +10 (18)
  Ghimpu da sfaturi PLDM. Singur se teme de alegeri anticipate ca PL o sa piarda !!!
 • 0 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +9 (17)
  Sa mori de ras,tot Ghimpu!!
  Nu se poate ceva "ntelect"?
 • +8 (10)
  schizofrenicule tu ai vrut alegeri anticipate! De ce plangi de mila lupului, ploha te-a rugat? Cum adica demiterea guvernului aie nu duce la alegeri?! Mincinosule, esti o scarba, rusine, nu mai pomeni de fratele tau, nu esti demn dementule! Tu vrei Unire cu rusia!
 • +5 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (6)
  Ţara trebuie să scape de lupu, plohotniuc, ghimpler şi să revină în albia constituţională, în albia legală. Ajunge atîta dezmăţ creat de plohotniuc cu lupu şi robul lor ghimpler.
  • +5 (5)
   "Ţara trebuie să scape de lupu, plohotniuc, ghimpler", de Voronin, Filat, Garbuz, Tuleantev, Misin, Dodon, Godea, Selin, Pavlicenco:)
 • -4 (10)
  Ghimpulalau,nu vrei sa faci miniet?.....
 • -1 (11)
  Ghimpulica sa maninci o pulicica.............
  • 0 (6)
   ti-i de-ajuns tie ca stai cu una mare in gura, hahaha! ba mai mult. te-ai autointitulat "klitor". nu degeaba Filat, saracul, a falimentat cu voi clone proaste gen; klitor, lindic...hahaha! ati dus partidul la rapa...
   • -3 (5)
    Comentariul a fost șters de redacție.
 • -4 (12)
  Mai, PROSTIMEA lui Filat,pro Comunista, voi chiar va-ti pierdut mintile cu totul? Voi aduce-ti mafia in guvern, iar acum cand Filea deschide drumul Comunistilor la putere, voi imbratisati cu caldura aceasta decizie.Oare acesta este motoul vostru de a aduce Comii la putere din nou?
  Doar frica revenirii la putere a Comunistilor a si fost motivul de "reformare" a lui Hadirca si ceilalti tradatori, iar acum voteaza cu ambele mani impreuna cu Comii?
  Oare acest lucru nu demonstreaza ca Filat este dusmanul cel mai mare a R.M. iar Hadirca si ceilalti tradatori nu sunt altceva decat niste executanti?
  Acum PLDM isi pierde si mai mult din imaginea si asa sifonata datorita lui Filea.
  Nu stiu cum face-ti voi, dar de fiecare data reusiti sa stabiliti un nou record la capotolul prostie.
  Ghimpu este singura persoana care se lupta pentru binele acestei tari si poporul vede acest lucru asa ca in caz de alegeri Ghimpu va capata cele mai multe voturi.

  Sunt cetățean activ
  • +2 (4)
   Ghimpu va ajunge la gunoi.....pentru că a contrinbuit la acapararea statului de către un bandit supus grupării criminale din Moscova "solnţevscaia"
   Cel puţin pe vremea comuniţtilor nu se petreceau aşa potlogării ca pe aceste vremuri ale lui Plahoptniuc-Ghimpu. Numai hotărîrea CC cît face, nemaivorbind de demiterea Guvernului Filat în baza unor suspeciuni şi dosare fără careva dovezi. Halal de aşa gunoi ca Ghimpu.
   • 0 (2)
    PROSIMEA lui Filat, chiar nu va inteleg, atunci cand era sa se formeze o alianta Filea-Ploha, toti exclamati ca este foarte bine si ca Ploha e proeuropean, acum cand Filea face o alianta cu Comii, voi spunet-i ca asa e mai bine si ca Ploha e rau.
    Voi va schimbati parerile ca si liderul vostru Filea, chiar nu va puteti hotara odata cu care mafiot sa face-ti alianta, cu Ploha sau cu Voronin?
    Voua nu va este de ajuns ca Filea si-a compromis partidul, mai vreti sa compromita si tara aceasta?

    Sunt cetățean activ
 • +2 (10)
  Mai bine Pcrm la guvernare decit sa fim prostiti de Plohatniuk si marionetele lui ca Ghimpu Gondon ,Tanase s.a
  • 0 (8)
   mai da ce repede s-a inrosit harbuzul...

   Sunt cetățean activ
 • +2 (8)
  deja cind il vad pe acest tip malefic Ghimpu, fata lui mi se asociaza cu un babuin
 • +3 (5)
  Nu cred ca se va ajunge la alegeri anticipate....
  http://www.inprofunzime.md/stiri/politic/noi-intelegeri-plahotniuc-la-sediul-pldm-democratul-s-a-intalnit.html?
 • +2 (8)
  Imi pare ca dl Ghimpu s-a inglodat total. El fiind pionul lui Plahotniuc a contribuit DIRECT la aceasta situatie si acum se jeluie? Rusinica dle presedinte. Imi pare rau de voturile date PL-ului.. Mii rusine sa ma uit in fata oamenilor pe care i-am convins toti acesti ani sa voteze PL. Nu-l voi vota pe Voronin, Filat, Plohatniuc niciodata, dar nici votul unui tradator nu-l voi da!!!!!
 • -1 (9)
  PROSIMEA lui Filat, chiar nu va inteleg, atunci cand era sa se formeze o alianta Filea-Ploha, toti exclamati ca este foarte bine si ca Ploha e proeuropean, acum cand Filea face o alianta cu Comii, voi spunet-i ca asa e mai bine si ca Ploha e rau.
  Voi va schimbati parerile ca si liderul vostru Filea, chiar nu va puteti hotara odata cu care mafiot sa face-ti alianta, cu Ploha sau cu Voronin?
  Voua nu va este de ajuns ca Filea si-a compromis partidul, mai vreti sa compromita si tara aceasta?

  Sunt cetățean activ
 • +4 (8)
  trebuia sa te gindesti la asta cind ai votat demisia lui Filat ... :)
  • -2 (8)
   tu de unde vii?
   chiar nu stii nimic ce se intampla in tara asta?
   Demisia lui Filea al tau au votat-o Comii si PD-ul, PL-ul nu a votat.
   Informeazat-e inainte de a-ti da cu parerea.

   Sunt cetățean activ
   • +1 (5)
    alexbio: de votat nu a votat, da oare nu el de dimineata pina seara arunca cu murdarie in Filat?
    • -3 (7)
     cine a destramat alianta? Ghimpu sau Filat?
     cine s-a compromis cu BEM, trafic de influenta, contrabanda?

     Sunt cetățean activ
     • +1 (5)
      hai vezi ca te compromiti singur ...
      • -1 (3)
       Filat s-a compromis, nu eu.

       Sunt cetățean activ
     • +2 (4)
      Care contrabanda si cine avea interes la BEM? Sau vorbele goale a lui Ghimpu merg ca dovezi ireprosabile de acum?
     • +1 (3)
      Alianţa au compromis-o toţi în egală măsură. BEM a fost furat pînă la Filat şi sub ochiul vigilent al guvernatorului BNM, funcţie revenită PL-ului dar cedată PD-ului.(Oare pentru ce? cît? s.a.m.d.)
      Contrabanda încă nu s-a demonstrat nici un caz, iar TIR-urile reţinute cu ţigări demonstrează contrariu- că se luptă cu contrabanda.
      Lumea mai desluşeşte cîte ceva în ziua de azi.
      • -1 (3)
       din pacate tu nu deslusesti.

       Sunt cetățean activ
 • +3 (7)
  care PL? PL nu exista de prin decembrie?
  • -2 (6)
   chiar nu stiu de unde te informezi tu...

   Sunt cetățean activ
 • +2 (6)
  chiar esti atit de naiv sa crezi ca PL sa opus/indecis demiterii lui Filat ?
 • -1 (5)
  una sa fii de acord cu demiterea lui si alta e sa votezi, fa o diferenta. tu ai afirmat ca a si votat, si nu este corect.

  Sunt cetățean activ
  • 0 (4)
   mesaj adresat catre SGM

   Sunt cetățean activ
 • +2 (4)
  Care contrabanda?
  • +2 (2)
   Contrabanda cu demagogi, profitori, hoti, delapidatori de bani publici, transfugi "politici", oligarhi.
 • +1 (3)
  daca te legi de exprimare, ai grija ca ai comis o multime de greseli gramaticale ... si gindeste mai in "profunzime" ...
  • +1 (3)
   alexbio, gestul cu n-a votat de facto, e facut pentru cei ca tine , care inghit tot ce zboara ...
   • -2 (4)
    da, ai dreptate, mai bine ca Filea care nu se poate hotara pana la urma daca Ploha e mafiot sau nu, cand arunca cu noroi, cand il spala cu apa, iar acum din harbuz verde se face in rosu.
    Ghimpu intotdeauna a avut o gandire consecventa si nu s-a compromis vreodata.

    Sunt cetățean activ
  • -1 (3)
   in primul rand eu nu m-am legat de greseli gramaticale ci de informatia pe care o transmiti, iar in al doilea rand, arata-mi unde gresesc.

   Sunt cetățean activ
 • +5 (7)
  Gata Ghimpule cuvintul si parerea ta nu mai are valoare, pe tine nu te asculta partidul din 12 persoane dar tu vrei poporul sa te urmeze !!!
  • +4 (4)
   La să are 4 supuşi în Parlament care-l ascultă, şi un nepoţel ascultător la primărie. Atît ia mai rămas deaceia se teme că nu mai pupă Parlamentul.
   • 0 (2)
    de ce oare toti urati adevarul spus de Ghimpu? sa inteleg ca tii cu tradatorii de Hadirca?

    Sunt cetățean activ
    • 0 (2)
     se vede clar cine se leaga de functii, iar Ghimpu a demonstrat nu o singura data ca nu tine la functii, asa cum o fac cei pe care-i sustii.

     Sunt cetățean activ
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (1)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (1)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +5 (7)
  De aici se vede ca Ghimpu este legat direct cu Plahotron, cind l-au demis pe Filat asta nu ducea la alegeri anticipate, dar cind s-al demita pe Lupu gata anticipate. Si normal ca anticipate si tot voi sinteti vinovati ca nu puteti imparti posturile deja, ca la altceva nu va ginditi, de v-ati gindi la noi tot asa demult eram in Europa, daca asta ati avut vreodata ca scop dar cam imi vine greu a crede.
  • +4 (6)
   Si inca lumea nu se teme de anticipate ca voi, dar le doreste, pentru ca noi nu mai avem ce pierde, am pierdut tot chiar si increderea in voi !!!
  • 0 (2)
   PROSIMEA lui Filat, chiar nu va inteleg, atunci cand era sa se formeze o alianta Filea-Ploha, toti exclamati ca este foarte bine si ca Ploha e proeuropean, acum cand Filea face o alianta cu Comii, voi spunet-i ca asa e mai bine si ca Ploha e rau.
   Voi va schimbati parerile ca si liderul vostru Filea, chiar nu va puteti hotara odata cu care mafiot sa face-ti alianta, cu Ploha sau cu Voronin?
   Voua nu va este de ajuns ca Filea si-a compromis partidul, mai vreti sa compromita si tara aceasta?

   Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Tineretul cu sânge i-au adus la putere, iar ei se șterg la fund cu toate celea
 • +1 (1)
  Of, Doamne! Cind va ma dispare de pe scena politica acest Ghimpu! face un joc pentru Plohotniuc, si intelege valetul acest lucru... Alta e, face jocul comunistilor si Moscovei... Oare nu intelege aceasta? Si inzadar se ascunde dupa chestii care tin de unire, romani, limba romana si altele... e un fariseu si bufon adevarat... un adevarart Jirinovschii in politica moldoveneasca...
 • 0 (0)
  Domnilor de la UNIMEDIA, Faceti niste greseli de expeimare in limba romana care schimba sensul logic al comunicarii. Iata :"Liberal-democrații susțin că vicepreședintele Parlamentului preia o parte din atribuțiile speakerului și poate convoca ședințele Legislativului și după demisia lui Marian Lupu" Corect , pt a nu se modifica sensul comunicarii, este : "dupa demiterea lui Marian..,".Folosind astfel substantivul se intelege ca Marian Lupu si-ar fi dat demisia. In realitate el a fost demis(de altii , nu prin vointa lui proprie) Mai sunt si alte greseli de acest fel in text. Revedeti=le si corectati-le.Ca organ de presa nu se poate sa raspanditi greseli de limba si comunicare, Nu va citesc doar cei care s-au deprins cu ele.Va rugam insistent sa folositi limba romana literara corect. Daca tot o folositi. Aproape ca nu exista articol in presa voastra sa nu intalnesc greseli de limba. Terminati odata , domnilor, si invatati limba romana ca lumea. E jenant sa o tot spunem.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA