(video) Ghimpu: Acordul AIE rămâne valabil! Filat și Plahotniuc trebuie să se retragă din politică

Partidul Liberal nu denunță Acordul de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană și îl consideră în continuare valabil și cu depline puteri.

Declarația a fost făcută în urmă cu câteva clipe de către președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul unui briefing de presă, transmite UNIMEDIA.

Liberalii intenționează să lupte pentru păstrarea Alianței pentru Integrare Europeană pentru că aceasta este unica șansă pentru ca Republica Moldova să meargă mai departe, să-și continue parcursul european. „Alianța este șansa noastră istorică. Noi riscăm să declanșăm alegeri parlamentare anticipate și să aruncăm în aer semnarea Acordului de la Vilnius. Asta ar însemna să aruncăm cu 50 de ani înapoi Republica Moldova”, declară președintele PL.

Ghimpu afirmă că lupta se dă între controlul statului de către un „păpușar” sau de către un „contrabandist”. „PL consideră că ambii trebuie să plece din politică, Nu trebuie să ne pună pe noi în situația să alegem între Acordul AIE și ei doi. Să plece ambii din politică dacă ei nu înțeleg rolul pe care le-au încredințat cetățenii. (...) Cei mai important: doi mafioți sau Acordul cu Uniunea Europeană? Am eu de unde alege? Sau cetățenii au de ales?Doamne, de ce ai dat pe pământ și astfel de oameni, meschini, fără inimă și cu interes numai pentru bani?”, a precizat liderul PL.

„PL dorește o bună guvernare colectivă a Alianței, bazată pe principiul consensualității și nu a absolutismului și al autoritarismului. O Alianță de guvernare fără corupție, fără contrabandă, fără hoții din banii publici”, a menționat sursa citată.

Liberalul i-a solicitat prim-ministrului să-și retragă declarațiile, pe care le consideră imature sub aspect politic.

„Straniu este că denunți Acordul, dar rămâi prim-ministru. Unde ați văzut voi Guvern și prim-ministru fără de susținrea majorității parlamentare?”, întreabă Ghimpu.

Totodată, în opinia formațiunii conduse de Ghimpu, PLDM și PD trebuie să pună capăt războiului politc al declarațiilor și să nu escaladeze criza din Alianță, care riscă să conducă la alegeri anticipate, și să pună pe prim plan nu interesele personale, dar cel al cetățenilor și viitorul Republicii Moldova.

PL apreciază inițiativa președintelui Timofti de a se reuni cu fiecare partid în parte, dar consideră că întrevederile bilaterale sunt mai puțin productive și optează pentru reuniunea tuturor partidelor din AIE.

„Dacă cineva crede că va putea șantaja PL, indiferent, un Vlăduț sau altul, greșește amarnic. Noi vrem colaborare, respect unul față de altul, vrem dialog și consens, pentru că numai așa poate să existe evoluție”, afirmă Mihai Ghimpu.


Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub