(video) Ghimpu, după discuția cu Leancă: PLDM și PD să vină cu o ofertă până marți

La finalul întrevederii cu Iurie Leancă, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că așteaptă ca liderii PLDM și PD să vină până marți, 10 februarie, cu o ofertă în schimbul voturilor pentru viitorul guvern. 

„Noi nu avem condiții. Avem votul cetățenilor. Avem mandate. Ar trebui să ne revină patru ministere, cele care au fost stabilite prin consens la Aeroport. Noi nu ținem la Ministerul Transportului. Am zis: Poftim, luați Transportul și ne dați Ministerul Finanțelor sau Ministerul Economiei. Dar în privința procurorului general nu cedăm. Noi așteptăm să mai vorbim cu PLDM și PD. Să ne facă un pachet și noi o să discutăm”, a precizat Ghimpu.

(video) Ghimpu, după discuția cu Leancă: PLDM și PD să vină cu o ofertă până marți
(Foto: UNIMEDIA)

Deși a declarat că discuția cu Leancă a fost una „interesantă”, totuși, președintele liberalilor se arată pesimist în privința ajungerii la un consens cu liderii PLDM și PD. 

„Dacă noi două luni de zile nu am ajuns la înțelegere „până la...”. Eu cred că varianta cea mai bună este să conștientizăm cu toții unde putem ajunge. Cine o să ne trateze la modul serios?”, a subliniat Ghimpu.  

Președintele PL a menționat că nu a discutat cu Iurie Leancă despre componența viitorului Guvern: „Nu se votează Guvernul Leancă, dar se votează Guvernul PLDM-PD. Domnul Leancă nu ia decizii în privința cedării anumitor ministere. Noi trebuie să discutăm și cu PLDM și cu PD”.

UNIMEDIA amintește că până marți, Alianța Politică pentru o Moldovă Europeană (APME), care dispune deocamdată de doar 42 de voturi, trebuie să găsescă susținerea a încă 9 deputați. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub