ora: 19:06, 04 feb 2015 9112

(video) Ghimpu, după discuția cu Leancă: PLDM și PD să vină cu o ofertă până marți


(video) Ghimpu, după discuția cu Leancă: PLDM și PD să vină cu o ofertă până marți
Foto: UNIMEDIA

La finalul întrevederii cu Iurie Leancă, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că așteaptă ca liderii PLDM și PD să vină până marți, 10 februarie, cu o ofertă în schimbul voturilor pentru viitorul guvern. 

„Noi nu avem condiții. Avem votul cetățenilor. Avem mandate. Ar trebui să ne revină patru ministere, cele care au fost stabilite prin consens la Aeroport. Noi nu ținem la Ministerul Transportului. Am zis: Poftim, luați Transportul și ne dați Ministerul Finanțelor sau Ministerul Economiei. Dar în privința procurorului general nu cedăm. Noi așteptăm să mai vorbim cu PLDM și PD. Să ne facă un pachet și noi o să discutăm”, a precizat Ghimpu.

Deși a declarat că discuția cu Leancă a fost una „interesantă”, totuși, președintele liberalilor se arată pesimist în privința ajungerii la un consens cu liderii PLDM și PD. 

„Dacă noi două luni de zile nu am ajuns la înțelegere „până la...”. Eu cred că varianta cea mai bună este să conștientizăm cu toții unde putem ajunge. Cine o să ne trateze la modul serios?”, a subliniat Ghimpu.  

Președintele PL a menționat că nu a discutat cu Iurie Leancă despre componența viitorului Guvern: „Nu se votează Guvernul Leancă, dar se votează Guvernul PLDM-PD. Domnul Leancă nu ia decizii în privința cedării anumitor ministere. Noi trebuie să discutăm și cu PLDM și cu PD”.

UNIMEDIA amintește că până marți, Alianța Politică pentru o Moldovă Europeană (APME), care dispune deocamdată de doar 42 de voturi, trebuie să găsescă susținerea a încă 9 deputați. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +16 (74)
  Ii clar cu Ghimpu - nu vrea sa renunte la ambitiile sale napoleonice si gata. Ma rog, treaba sa, Dumnezeu cu dinsul.
  Eu voi sustine PL la alegeril locale doar in cazul daca acesta in locul lui Chirtoaca vor inainta un candidat la functia de primar al Chisinau de prin Germania. Atunci da, sunt de acord. Asa insa nici sa-i vad in ochi pe liberalii acestea.

  Sunt cetățean activ
  • +18 (74)
   Ghimpu cum spunea o poezie bine invatata asa o recita si mai departe. Este clar ca bnu are nici un interes sa sustina cursul european si modernizarea tarii mai departe. El acum este cointeresat sa faca campanie electorala locala si o face victimizindu-se. Ce nu face el pentru nepot.
   • +16 (70)
    El in asa fel provoaca alegeri anticipate, iar in caz de anticipate ne trezim cu separatistul dodon la guvernare. Eu cred ca asa scenarii nu sunt pe placul nimanui.

    Sunt cetățean activ
    • +14 (68)
     Cel mai important acum este ca Ghimpu cu joaca lui sa nu ni-l aduca pe alde Dodon la conducere. Atunci asrta in general ar fi catastrofa. Din acest motiv ar fi bine ca sa se lase de glume si sa sustina cursul prestabilit de cetateni la alegeri.
     • +16 (66)
      In general liberalii acestea abia daca au trecut pragul electoral dar parca se socot buricul pamintului.
      Si se mai socot asa de responsabili.
      Lasati-o bre, cu tot europenismul vostru, stimati liberali, ca nu exista nimic sfint in voi.
      Nu sunteti capabili de reforme si asta a demonstrat-o exponentul vostru de la primaria Chisinaului.
      In opt ani de zile nu a facut nimic ca Chisinaul sa prospere.

      Sunt cetățean activ
      • -22 (62)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Atita timp cit la putere vor fi cei din PD, sunt increzut in ceia ca Republica Moldova isi va pastra statalitatea si va continua cursul european. Si sper din tot sufletul, ca se va gasi limba comuna pentru investirea Guvernului.
       • +16 (68)
        La modul serios, Chisinaul are nevoie de un primar europeana. Cel mai bine daca ar fi adus din Germania.
        Si tot ar fi bine daca si directorii de institutii municipale ar fi europeni.
        Cel mai bine daca la Intreprinderea Municipala ar veni vreun european xsa o administreze.
        Apropo de Ministerul Transporturilor. Era Salaru la acesta minister, exponentul liberalilor. Cica el s-a apucat sa faca reforme la Calea Ferata Moldovei. Cica a luat trenurile vechi, sovietice si le-a dus in Romania sa le renoveze.
        Dupa renovare, trenurile pe dinafara aratau destul de simpatice, doar ca odata puse pe cursa Chisinau-Ocnita, unul din trenuri "intr-atit de bine a fost renovat" ca a luat foc. Bine macar ca accidentul s-a produs fara jertfe umane.

        Sunt cetățean activ
        • +16 (46)
         Da asa trebuie. Noi moldovenii suntem niște prosti handicapați și aduceți din România nu doar miniștri sau procurori dar aduceți tot ce e cu funcție și noi sa le fim slugi. Ghimpu e patriot? Se pisa pe el de popor, din start ne comlbsidera niște handicapați incapabili sa ne gestionam
       • -18 (68)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        JOS MAFIA LUI PLAHA ȘI ȘOR!!!!!!!!!
        LUPA ȘI FILEA CAZAȚI LA PRUNCUL.
       • -31 (47)
        Comentariul a fost șters de redacție.
    • +17 (71)
     Pl-ul i s-a oferit Ministerul Justitiei, un minister cu pirghii destul de serioase pentru a reforma justitia din tara. El insa nu stiu din ce motive a refuzat aceasta oferta. Inseamna ca omul nu este cinstiti cind vorbeste.

     Sunt cetățean activ
   • +17 (71)
    Ghimpu se auto-contrazice. Mai intai declara ca „Noi nu avem condiții", dupa care zice ca PL vrea un nou Acord al aliantei, "ne dați Ministerul Finanțelor sau Ministerul Economiei", ca ei incolo, ei incoace. Asta cum?
    • -25 (45)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     O observație foarte buna. De ce pupincuriștii dau negative la cele mai bune posturi? Stau oameni plătiți pe unimedia.info care asta fac? Tot ce e bun se marchează ca spam
     • -38 (46)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Sa stii baiete ca e pe invers: pupincuristii sant cei care te-au facut sa gandesti cum gandesti. Dar mai degraba esti si tu unul din ei. Si ceea ce zici tu ca e "bun" in realitate e rahat curat, pe care tu si alde tine il consuma zilnic si ti-ar place sa-i vezi si pe alti facand la fel.
      • +1 (5)
       Unimedia, sa stiti ca minusurile acestea aparute cu galeata in cinci minute va compromite nu doar sistemul de ratting ci si credibilitatea voastra ca sursa de informare.
       • -2 (2)
        Comentariul a fost șters de redacție.
   • -14 (68)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    bai voi chiar ati inebunit cu totii ? cum adica Ghimpu nu vrea sa renunte la ambitii . Eu ca si votant al PL nu sunt de acord ca numarul de ministere care ii revin PL sa fie impartite si dirijate de catre indivizi de verzi si albastri . Nu vreau , nu sunt de acord . Ce nu intelegeti ? Pl a fost votat pentru niste obiective , pentru niste principii , daca nu se reuseste sa se ajunga la un compromis , sa guverneze ei singuri , dar sa nu cerseasca votul PL . Cred ca ati inteles , si va rog nu mai vorbiti aiureli . Vreti sa fim europeni , sa actionam ca si europenii , daca nu , duceti-va dracului de tradatori nesistiti.
    • -32 (50)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Wwwweeeiiii da sa duca draku toti politicieni cari se lauda ca vor cu UE dar fac ce vor......vrem toti un procuror din afara tari.....care sa aresteze toti porci politici care fura Moldova......Vrem fapte nu vorb
    • -36 (44)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Ești votant sau ești plătit sa scrii aici comentarii,?
     • -38 (46)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      in regula , in comparatie cu tine ca faci bani din a culege capsuni in spania , eu stiu sa muncesc , pentru ca am studiile si pregatirea necesara pentru a nu fi dependent de banii hotilor , de aia si gandesc liber . Asta e frumusetea , sa poti gandi liber . Voi nu aveti de unde sa cunoasteti acest lucru , pentru ca toata viata ati fost sclavii minciunii si aa prostiei . Sustinand PL aveti sansa sa va eliberati .
  • -35 (69)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Si apropo, partidul cu cele mai mici mandate nu trebuie sa puna conditii. Ghimpu cu asa comportament o sa ajunga la gunoiestea istoriei, alaturi de Dodon.

   Sunt cetățean activ
   • -18 (64)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    daca asa gandesti atunci guverneaza fara voturile PL .Poti ? Nu sau cu voturile comunistilor . E timpul sa invatati ceva din democratia care pretindeti ca o doriti . O guvernare in coalitie presupune un aport a fiecarui partid in functie de numarul de voturi . Ce nu e clar aici ? Voi vreti sa guvernati dupa metodele de raket ? Asa doriti ? Atunci pa , nu ne putem asocia cu voi . Mai asteptam un pic , poate va curata la fel cum se curata clasa politica si in RO . Abia astept .
    • -37 (47)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Vrem arestari nu vorbe si promisiuni...dupa cum nu avem nici un arestat paare ca Moldova este o tara foarte corekta...dar tot prost traim...shi asta arata cit de mult se fura.......
  • -41 (41)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Prost te-a facut mata.
  • +14 (28)
   Ghimpu si acuma vine cu aere ca sa vina PLDM si PD cu propuneri pina marti ca parca PL ester buricu pamintului trebuie sa vina cineva la ei dar ei sa nu fac nimic,asa a fost si la negocieri PL fara nici o responsabilitate si seriozitate.
  • +1 (3)
   Stand drept si gandind stramb, mi-a venit o idee, ce-ar fi daca s-ar uni macar politicienii din Moldova cu Departamentul National Anticoruptie de la Bucuresti. Oare ce ar iesi?
 • -43 (73)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ghimpu s-a deprins sa puna conditii. Il intereseaza functiile. Vrea 4 ministere, dintre care unul sa fie or Ministerul Economiei or Ministerul Finantelor.
  Iata interesele liberalilor!
  • -36 (48)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Weeeeeeiiii dar dupa numarul de voturi primite are drept sa primeasca 4 ministere.....deci cum vi tu sa spui ca cere Ghimpu?????...Mosu aista nebun numi place...dar are dreptate sa primeasca ce i se cuvne......dar nu cumva vrei sa dea voturile PL degeaba la restul tribuui de porci politici!!!!!
 • -17 (67)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ia sa vedem acum mirsovenia celor din PD si PLDM.Sa vedem sunt ei cu adevarat pentru popor si Moldova in UE,sau lor lii in cot de aceasta Tara,daca aceasta actiune cu inaintarea lui leanca ca Premier este un bluf,si mai degraba seamana cu o batae de joc fata de popor,fata de LEANCA,fata de PL.
 • -20 (62)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Daca am avea o justitie corecta, procurorul - neafiliat sau strain, Filea, Ploha si altii ar sta la Pruncul, n-am avea probleme cu bancile, poate si cu ratele de schimb, cu majorarea preturilor etc. Asa ca Ghimpu are dreptate, dar numai sa nu intre si el la treuca, s-o dea sa se hraneasca si poporul acestei tari!
  • -26 (58)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Sunt de acord ca Ghimpu are dreptate,cu precizarea ca are dreptate in vorbele spuse acum si cerintele de ultima ora(4 ministere+procuror strain),caci din faptele sale si ale colegilor sai din PL de pe vremea cand erau la guvernare reiese altceva...
 • -43 (61)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Sa ignori realitatea e o prostie, dnule Ghimpu.
  Hai sa abstractionam nitel:
  Avem 55 de oameni cu interese diferite dar de care depinde viitorul acestei prapadite tari si care pretind ca vor in Europa.
  Doar 5 din ei vor binele tarii cu adevarat si nici unul din ei nu e lider de partid.
  Unul din ei a venit la tine si te roaga sa-l sustii in a face un pas micut in directia corecta si sa evite saltul comun in prapastie.
  Si ce face Domnia ta? :)
  Give no shit! Da?
  Dodon va trebuie in cap, poate prindeti la minte.
 • -23 (61)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  hello UNIMEDIA !!!!
  Exista deja un comunicat al Presedintelui Klaus Iohannis in urma intrevederii cu I. Renita la Bucuresti. Nu va intereseaza ce zice? Nici pe voi , nici publicul ? ol tineti asa pentru voi numai? pentru ca sunt sigur ca aveti cunostinta de el. A aparut deja de mai bine de o ora.
 • -21 (63)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  LIBERALII IN FRUNTE CU DL GHIMPU,NU CEDATI UN PETIC DE TEREN;NU VA UITATI CE SCRIU FIECARE CETATEAN CE NU CUNOASTE APSOLUT NIMICA CE SA-U FACUT SI CE SE VOR FACE CU ACESTE PARTIDE IN ALIANTA:pldm si pdm.NU CEDATI,AJUNGE ATITA HOTIE!!!!!

  Sunt cetățean activ
 • -22 (62)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  RM- molotov,are nevoe de procuror-general propus de UE,daca nu,atunci ministrii si prim-ministru vor fi sub talpa pdm-ploha-lupu-diacov...PL-o scintee de lumina si adevar in RM-molotov...
 • -36 (46)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Comentăm? Comentăm. Comentăm, comentăm, comentăm. Comentăm? Comentăm.
 • -34 (48)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Aducerea unui procuror european - este speranta întregului popor.Inpotriva sunt doar hotii,coruptii,care se tem de raspundere. Il intreb pe Filat si Plahotniuc,ce e mai presus pentru voi,sa stati citiva ani la puscarie in celule europene,sau viitorul european al tarii noastre ? Iata am sa vad ce patrioti sunteti,cum o sa procedati.
 • -44 (46)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Si cum vezi tu ca acest lucru sa se intample, omule?
  Te rog, fa lumina caci nu vad.
 • -35 (49)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Filat si Plahotniuc accepta aducerea unui procuror European si formarea unei majoritati parlamentare cu Partidul Liberal.Apoi cind procurorul va incepe a activa, le deschide dosare penale.Procesul de judecata va fi monitorizat de experti europeni.Filat si Plahotniuc vor sta citiva ani la puscarie in celule europene. In schimb republica Moldova va continua cursul European cu reforme sigure si persspectiva aderarii la UE.Daca Filat si Plahotniuc vor respinge aceasta varianta,vor pune bunastarea lor mai presus decit interesul tarii,aderarea la UE poate fi ratata pentru intodeauna.
 • -38 (44)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  7 ani au treubit romanilor ca sa se inceapa curatarea,dar la noi se vrea cu un singur om sa se rastoarna toate in timp ce ploh toate neamurile le-a scos peste noi.cetatenii au votat sa intram in UE.Fiecare partid sa arate eficienta la ministerele protejate -electorala a trecut
 • -37 (45)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  asa Ghimpu din start trebuia de la prima alianta de pus piciorul in prag si nu de cedat in fata pupcuristilor de la kremlin - pd si pldm NICIODATA nu au dorit si nu doresc in UE, nu doresc schimbari,le place asa rahat,fiindca schimbarile asta inseamna partidele pd,pldm,pcrm,psrm la duba, averi sechestrate, afaceri de familii inchise si tot in acest gen; NU CEDATI,jos mafia,alegeri anticipate si scapam de javrele de pd,pldm,psrm,pcrm
  • +3 (9)
   Unimedia,cum apar la mesage din cer senin de o data minus -40??
   Bataie de joc pe portalul de stiri N.1
   • +4 (6)
    S-a schimbat proprietarul site-ului, dar năravul e vechi.
    Filea le taie oule dacă nu ne cenzurează.
    Așa ei văd democrația și integrarea în UE.
    Uneori mă întreb dacă am făcut corect pe 7 apr. cânt am schimbat comuniștii cu alți ccți.
   • -4 (6)
    Sustin plingerea data. Draga Unimedia, publicul din Moldova inca nu a ajuns la maturitatea necesara sa participe activ si corect la comentarii si discutii referitor la o stire. Astfel, 10% cititori isi exprima parerea, altii 90% "tupo" pun minusuri. Atunci ce rost are sa scrie omul parerea daca peste 3 minute aceasta dispare? O demotivare totala de a lasa pe acest site vreo inscriere. Dvoastra oricum cenzurati si stergeti mesajele care intradevar nu corespund normelor civilizate. celelalte, lasa-le sa fie minusate dar nu le inchideti ca spam. Este un PUNCT DE VEDERE! Din 40 comentarii lasate mai sus, 30 sunt marcate ca spam. Nu este normal!
   • -3 (3)
    Cele cu plus 40 in dreptul comentariilor pro-PL arata bine,nu?
 • -39 (43)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Lasa prostiile si ambitiile, Dle Ghimpu! Cedeaza totul pentru a salva Cursul European.
  Oamenii vor intelege corect sacrificiile voastre, ale PL.
  Despre aceasta va roaga si Presedintele Romaniei Claus Iohannis.
  Ny asteptati cedari de la Lupu si Plahotniuc - nu vor face-o - ei vor sa torpedeze acest curs in favoarea Imperiului putinist.
 • +2 (2)
  noi fara mari trimbite de a cosi pe cineva tre sa mergem urgent cu toate gunoaele sub legislatia UE sub adapost anume cu aceste 3 partide adica votul poporului,vrem fonduri europene pentru modernizarea tarii .Toate asa zisele negocieri sunt reimpartiri si sabotarea votului electoral
 • +3 (3)
  POATE O SA AVEM NOI PROCUROR GENERAL DE ASTA CARE VRE GHIMPU. CEL MAI MULT VREAU SA VAD CE O SA ZICA EL CIND O SA FIE INTREBAT DE CE SALARU A DAT 12 MILIOANE DE EURO PENTRU 5 TRENURI CARE RUGINESC ACUMA? DE CE DRUMURILE FACUTE DIN BANI EUROPENI, CARE AU COSTAT ZECI DE MILIOANE DE EURO, ACUMA SE DARIMA? DE CE UN STILP CUMPARAT DE CHIRTOACA COSTA 85 MII DE LEI? DE CE LA HIDROMETEO AU CUMPARAT UTILAJE DE MILIOANE DE DOLARI CARE NU TREBUIE LA NIMENI? DE CE MOLDOVANU, CUMNATU LUI, FURA DIN SPITALELE DIN CHISINAU DE NU MAI INCAPE IN EL? DE CE PAVAJUL DE PE STRADA PIETONALA SE PRABUSESTE? DE CE TREBUIE SA PLATIM PENTRU APA PE CARE NU AM CONSUMAT-O? DE CE TREBUIE SA AVEM O CAPITALA CARE INCEPE SA SEMENE CU UN SAT (CU BUTICURI DE TIGARI LA FIECARE COLT, CARE APARTIN TOT LA UN PLst, CU VINZATORI NEAUTORIZATI LA FIECARE COLT DE STRADA, ETC). O SA VINA ODATA ZIUA CIND ACESTI GHIMPU (CARE SE DECLARA MARE ROMAN, DA NU FACE NICI 2 BANI), CHIRTOACA, MOLDOVANU, BREGA O SA RASPUNDA PENTRU ASTA??????
 • 0 (0)
  Deci, Filat cu Lupu îi propun lui Ghimpu ,,General,,dar cu mătura in mîna .Sau sai din avion dar fără parasută. Pe cine gasiti voi de prosti? Așa ține-o Ghimpu,noi suntem cu Ștefan Cel Mare , nu cu mancurții.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA