(video, foto) Cel mai lung tricolor românesc a fost desfășurat la Chișinău

Astăzi, 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost desfăşurat cel mai lung tricolor românesc. Evenimentul s-a desfăşurat începând cu ora 12.30, transmite UNIMEDIA.

Tricolorul de 1500 m² și s-a desfășurat pe toată lungimea Pieței Marii Adunăti Naționale. În acţiune au fost implicaţi circa 300 de voluntari.

Potrivit reprezentanții Platformei Civice „Acțiunea 2012” din Chișinău, steagul tricolor este de patru ori mai mare decât cel desfășurat în PMAN pe 13 decembrie 1991.Concomitent acestei acțiuni, mai multe evenimente vor fi organizate în alte localități din țară. Tradiţionalul marş al unioniştilor nu va avea loc de sărbătoarea Marii Uniri de anul acesta.

UNIMEDIA precizează astăzi se împlinesc 94 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918, când Adunarea Naţională de la Alba-Iulia a consfinţit unirea românilor din Transilvania şi întreg Banatul (cuprins între râurile Tisa, Mureş şi Dunăre) cu România.

Acum trei ani, la iniţiativa Forului Democrat al Românilor din Moldova, ziua de 1 Decembrie, care este Zi Naţională a României, a fost declarată şi Zi Naţională a Românilor de Pretutindeni.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub