(video) Fostele angajate de la MJ, deja membre de partid: În viața noastră a început rock and roll-ul

Fostele angajate ale Ministerului Justiției, Elena Grițco și Nina Cereteu, suspectate de instituție de coruptibilitate în cazul tentativei de înregistrare a partidului lui Renato Usatîi în luna iunie 2014, au organizat o conferință de presă azi, 19 august. 

Acestea au continuat criticile la adresa Ministerului Justiției, spunând că după ce au fost concediate, acestea sunt persecutate, fără a aduce probe în acest sens. La finalul conferinței, acestea au îmbrățișat retorica lui Renato Usatîi: „Puterea este în adevăr, iar adevărul va triumfa”. Totodată, cele două au anunțat că au intrat în partidul milionarului de la Fălești. 

(video) Fostele angajate de la MJ, deja membre de partid: În viața noastră a început rock and roll-ul
Nina Cereteu și Elena Grițco (Foto: privesc.eu)

Elena Grițco a menționat că după acest caz, „în viața lor a început rock n roll-ul”. „Nicidecum nu ne-am imaginat că se va ajunge la persecutări. Aici a început rock and rollul din viața noastră. La 16 iunie seara, după conferința de presă, am fost internată în reanimare, am stat în spital 10 zile. Am fost în permanență urmărită și persecutată”, a spus sursa, fără a intra în detalii. 

(video) Angajatele lui Efrim, „aliatele” lui Renato Usatîi

De cealaltă, Cereteu s-a arătat indignată că Ministerul Justiției nici nu a răspuns la demersul lor prin care au solicitat să fie dezmințită informația despre ele. „Noi nu vom lăsa totul așa, vom continua să luptăm. Deoarece interceptarea convorbirilor telefonice și urmărirle nu le-au dat nimic, ne-au fabricat peste noapte dosare penale. (...) Nu știm de ce oamenii cred că în Moldova toți se vând și se cumpără. Solicităm Ambasadelor monitorizarea și intervenirea în caz de necesitate. Noi contăm pe profesionalismul din Procuratura Generală în examinarea cazului dat. Sperăm ca va fi aplicată legea și nu comanda politică”, a menționat sursa.

Contact de UNIMEDIA, Serviciul de Presă al Procuraturii Generale a declarat că nu există un dosar deschis pe numele celor două foste angajate ale Ministerului Justiției. 

Pe final, cele două au anunțat că au intrat în partidul lui Usatîi, utilizând și retorica lozinca lui: „La final avem și un mesaj pentru toți cei care încearcă să ne constrângă: Puterea este în adevăr, iar adevărul va triumfa”.  

UNIMEDIA amintește că la 16 iunie 2014 două angajate ale Ministerului Justiției, Elena Grițco și Nina Cereteu îl acuzau Oleg Efrim că ar fi dat indicații să fie refuzată înregistrarea Partidului Nostru, prin redenumirea Partidului Popular Republican. În replică, Oleg Efrim a dispus concedierea celor două și a condamnat apariția unor funcționare publice alături de politicieni în conferință de presă. „Întreaga acțiune de astăzi, precum și declarațiile false, lipsite total dovezi și suport, denotă clar intenția de a exercita presiuni asupra Ministerului Justiției, prin șantaj, conflict de interese și coruptibilitate. Menționăm că în cazul acestor persoane au existat și anterior suspiciuni privind integritatea lor.  În același timp, precizăm că toate acțiunile și declarațiile efectuate pe marginea acestui subiect denotă elemente de coruptibilitate în activitatea persoanelor în cauză. În acest sens, Ministerul Justiției va înainta un demers către organele abilitate privind investigarea acțiunilor coruptibile și de conflict de interes a funcționarilor vizați”, se spunea atunci în declarație. Într-un final, partidul lui Renato Usatîi nu a fost înregistrat de Ministerul Justiției. 

Vedeți conferința de presă de azi organizată de Elena Grițco și Nina Cereteu:

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub