(video) Formuzal: Lupu trebuie să-și dea demisia!

Partidul Democrat vrea să lipsească UTA Găgăuzia de sprijin financiar internațional. Democrații vor să aducă în frunte autonomiei o persoană care i-ar putea asigura cu voturi la următoarele alegeri parlamentare. Liderul democrat, Marian Lupu, trebuie să demisioneze din funcția de președinte al Partidului Democrat și membru al parlamentului. Declarații în acest sens au fost făcute de bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, în cadrul unui briefing de presă, informează UNIMEDIA.

(video) Formuzal: Lupu trebuie să-și dea demisia!
Mihail Formuzal, bașcanul Găgăuziei (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Trebuie să recunosc că politica noastră nu a fost pe gustul unor politicieni din guvernarea Republicii Moldova. Nu au putut să lase interesele personale în favoarea intereselor autonomiei. Pe lângă poziția unionistă a deputaților liberali, printre persoanele care sunt împotriva politicii promovate pe teritoriul Găgăuziei se află și Partidul Democrat. Pot aduce sute de exemple în care democrații au folosit puterea pentru a bloca sursele financiare internaționale preconizate pentru Găgăuzia. Astfel, provocând un șir de nemulțumiri, cât și destabilizarea situației politice din regiune”, a precizat Formuzal.

Totodată, acesta a menționat: „Scopul acestor acțiuni este de a aduce în fruntea Găgăuziei un om „ascultător”, care va trebui să adune voturi pentru viitoarele alegeri parlamentare. Totodată, PD vrea să lipsească populația autonomiei de sprijin financiar internațional”, a mai spus acesta.

Pub

În cadrul conferinței, Formuzal a adus acuzații la adresa liderului PD, Marian Lupu. „Ați obligat bătrânii din Comrat să participe la miting, printre aceștia s-au numărat și pacienți ai Spitalului de psihiatrie. În loc să susțineți și să ajutați bătrânii, îi amenințați și îi obligați să participe în cadrul mitingurilor organizate de voi. La următoarele alegeri parlamentare, nu veți primi voturi din partea populației din Găgăuzia, ci urechile măgarului mort („Ваша партия получит от гагаузского народа не голоса, а уши от мертвого осла”), a spus sursa.

Solicitat de UNIMEDIA, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a refuzat să comenteze declarațiile bașcanului, fără consultarea prealabilă cu ceilalți membri ai formațiunii.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub