ora: 07:32, 05 iun 2014 3121
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Filat: Vizitele prea dese ale lui Formuzal la Moscova duc la tensionarea situației în Găgăuzia


Video se incarcă ...
(video) Filat: Vizitele prea dese ale lui Formuzal la Moscova duc la tensionarea situației în Găgăuzia
Vlad Filat, președintele PLDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Vizitele prea dese la Moscova, efectuate de bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal, dar și de deputați din Adunarea Populară, duc la tensionarea situației în autonomie și la acțiuni care nu au nimic în comun cu interesele Republicii Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, și au fost făcute în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UIMEDIA. 

„Eu regret foarte mult acest lucru pentru că anumite personaje politice din Găgăuzia aveau acest element de responsabilitate. Aceste plimbări foarte dese la Moscova se finalizează cu anumite acțiuni la Comrat. Aceste acțiuni nu au nimic în comun cu interesele Republicii Moldova”, a spus Filat cu referire la conducătorul autonomiei, dar și la unii aleși locali din Adunarea Populară.
 
Potrivit lui, „interesul personal, îngust” prevalează asupra intereselor Republicii Moldova. „Ceea ce se întâmplă la Comrat, nu de ieri se întâmplă asta, nu pot poate fi scos din contextul general. Își doresc încetinirea, dacă nu chiar stoparea procesului de integrare europeană. Foarte mulți colegi din Comrat erau anterior pro-europeni, munceau foarte mult împreună cu noi, ca să atragem fonduri europene, să atragem drumuri, să reconstruim spitale, etc”, a menționat liderul PLDM.
 
Politicianul a comentat și încăierarea de ieri din ședința Adunării Populare. „În acest caz s-a ajuns prea departe. Instituțiile statului trebuie să intervină și cei care au fost implicați, indiferent de nume, trebuie să răspundă în fața legii”, a conchis acesta.

UNIMEDIA precizează că aleșii locali din Găgăuzia s-au luat la harță în cadrul ședinței Adunării Populare. Mai mulți deputați locali au cerut demisia organului executiv. Fostul șef al raionului Vulcănești, Serghei Cernev a sărit peste masă și l-a lovit pe Dmitri Konstantinov. În același moment, alți deputați au scos jurnaliștii din sală și le-au interzis să filmeze.

Potrivit martorilor oculari, Serghei Cernev l-a lovit în față pe speakerul Dmitri Konstantinov și cu piciorul pe bașcanul Găgăuziei. Cernev a fost transportat la sectorul de poliție.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (4)
  Formuzala doreste destabilizarea situatie create in RM in special regiunea Gagauza.Formuzala este platit de rusi ca sa joace confor regulilor lor .Nu trebuie sa lasam teritoriul Gagauz sa fie o adoua transistrie
  • -1 (3)
   Inca un lingau dea Rusie care vrea sa tensioneze si mai tare situatia din Gagauzia si din aproprierea ei .Rusia sea cumparat citeva partide politice pentru a putea destabiliza sitatia politica din intreaga tara .Este nevoie de oprit toate aceste manifestari din partea Rusiei
   • 0 (4)
    Formuzal impreuna cu Dodon, Usatii,Tckaciuk si alti actori politici,sunt persoanele prin care Moscova incearca sa destabilizeze situatia de la noi din tara .Ei sunt finantati direct din Moscova,toate actiunile lor sunt indreptate inspre a face haus in tara,in dezinformareacetatenilor,cu scopul final de a ne abate de la parcursul european al tarii.Asemenea persoane trebuie stopate,si deportate,pentru ca ei ne doresc raul,doresc sa dezmembreze tara.
  • -1 (3)
   Teritoriul Gagauza este in minele noastre ,trebue de pus conditii,vizita sa aiba loc numai cind este necesar,trebue de rezolvat ceva,dar nu de foe verde,pu a convinge cetatenii impotriva noastra.doar asa vom putea salva acest teritoriu

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA