Citește toate știrile la acest subiect

(video) Filat susține că este gata să analizeze propunerea lui Plahotniuc

Inițiativa legislativă înaintată de Vlad Plahotniuc, prin care se propune ca procurorul general, președintele Curții de Conturi și președintele Comisiei Electorale Centrale să fie numiți de opoziție, urmează să fie analizată. Cel puțin asta a promis președintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, în urma ședinței Consiliului Alianței, relatează UNIMEDIA.

Totuși, liderul liberal-democraților a menționat că institituțiile vizate în inițiativă nu trebuie să aparțină vreunui partid, fie acesta la guvernare sau în opoziție. „Urmează să discutăm, să analizăm și să luăm o decizie care va fi exprimată prin votul din Parlament”, a punctat Filat.

Filat nu dorește ca această inițiativă să repete cazul lui Ion Muruinanu, când acesta a fost demis ilegal de Parlament din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție și apoi reîntors în funcție în baza deciziei Curții Constituționale.

Acesta a reiterat că, în perioada ce urmează, opinia publică va asista la inițierea diferitor dosare, declarații și inițiative care vor avea drept scop sustragerea atenției de la problemele care trebuie rezolvate.

Liberal-democratul a specificat că în cadrul AIE nu s-a ajuns la un numitor comun în privința demiterii lui Zubco. În context, Vlad Filat a precizat că PLDM va insista în continuare asupra necesității demiterii procurorului general: „Zubco trebuie să demisioneze, așa ar face un om care are demnitate”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub