(video) Filat: Nu m-am aşteptat să-l văd pe Voronin bătând toba în faţa Parlamentului

În debutul ședinței de ieri, 22 octombrie, a Parlamentului comuniștii au pichetat sediul Palatului Republicii înainte ca deputații să se reunească pentru a dezbate cea de-a doua moțiune de cenzură asupra activității Guvernului. Protestele organizate de PCRM au fost criticate de către liderii Coaliţiei de guvernare.

Liderul PD, Marian Lupu, a declarat că Vladimir Voronin nu mai controlează procesele din interiorul PCRM ca în trecut, iar președintele PLDM, Vlad Filat, i-a învinuit pe comunişti de sabotarea obiectivelor naţionale ale ţării. Declaraţiile liderilor au fost făcute în cadrul Ediţiei Speciale de la Publika TV, informează UNIMEDIA.

„Aceste acţiuni sunt îndreptate spre zădărnicirea summit-ului de la Vilnius, distragerea atenției, promovarea unei agende false pentru a distorsiona situaţia internă. Au vreo șansă? Sunt sigur că nu au nicio şansă, fiindcă miza este mult prea mare. Miza nu doar pentru un partid sau altul, miza pentru Moldova este mult prea mare. Aceste manifestări vin și din interiorul partidului. Văd în sala plenului Parlamentului că se întâmplă lucruri care nu erau evidente, există fisuri. Pot fi identificare mai multe grupuri în cadrul echipei PCRM. Aceste lucruri devin evidente. Sunt un grup de deputaţi foarte radicali, care înjură, folosesc un limbaj indecent, se iau la harţă, se iau la bătaie. Alții sunt mai echilibraţi. Voronin nu mai controlează şi nu mai dirijează procesele ca în trecut", a declarat Marian Lupu.

De asemenea, Vlad Filat a declarat că PCRM nu va rezista fizic anul viitor și că este un partid retrograd, care încearcă să perturbeze parcursul european al RM. 

Pub

„M-am aşteptat la multe, dar să îl văd pe Voronin bâtând toba în faţa Parlamentului nu m-am aşteptat. Care este obiectivul acestor manifestări? Să arate cuiva, nu neapărat din Republica Moldova, că sunt foarte activi și promovează anumite idei pe care le plac. Și pentru ca să își mențină partidul în tonus. Ei au înțeles că nu vor rezista fizic anul viitor. Cum să-i numeşti pe cei care luptă împotriva propriei ţări? Vorbesc nu doar de comunişti, dar şi de alţii. Rolul opoziţei nu este de a distruge obiectivele naţionale ale ţării sau de a bate tobe în faţa Parlamentului. Rolul opoziţiei este să fortifice acțiunile guvernării și să le îndrepte în interesul cetățeanului. Noi avem o situație diferită. Noi avem un partid comunist retrograd, care prin acțiunile sale încearcă să perturbeze parcursul european al Republici Moldova", a precizat liderul PLDM. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub