(video) Filat îi consideră extremiști pe enoriașii care au „asediat” Parlamentul

Enoriașii care „au asediat” Parlamentul săptămâna trecută sunt niște extremiști și nu reprezintă biserica ortodoxă din țara noastră. Cel puțin așa consideră președintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat. Politicianul a criticat dur modul în care s-a desfășurat protestul și, în special, că în cadrul acțiunii au fost implicați copii minori, relatează UNIMEDIA.

(video) Filat îi consideră extremiști pe enoriașii care au „asediat” Parlamentul
Vlad Filat, președintele PLDM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Noi toți suntem credincioși. Credem în Dumnezeu și mergem la biserică pentru a ne ruga. Eu categoric nu sunt de acord că acei oameni care au protestat în fața Parlamentului, având în vedere modul în care au făcut-o, reprezintă biserica noastră ortodoxă. Eu categoric nu cred că acești extremiști reprezintă credința noastră”, a declarat liderul PLDM.

În cadrul aceleași luări de cuvânt, liberal-democratul nu a ezitat să-i ia peste picior și pe reprezentanții opoziției, menționând că „de la secol la secol, comuniștii se transformă din atei în credincioși”.

Pub

Sursa video: privesc.eu

UNIMEDIA amintește că joia trecută, Parlamentul a fost „asediat” de creștini. Zeci de enoriași au blocat intrările în sediul Palatului Republicii, unde au loc ședințele plenare, și nu au permis nici măcar deputaților să Aceștia au protestat împotriva excluderii pedepsei contravenționale pentru propaganda homosexualității, pedofiliei și altor relații decât cele de familie. Comuniștii li s-au alăturat protestatarilor, iar manifestația a degenerat și s-a ales cu îmbrânceli între forțele de ordine și deputații din opoziție.

Până la urmă, deputații au operat modificări la Codul Contravențional și au modificat articolul care prevedea pedepse în asemenea cazuri. Deputații din coaliția majoritară au condamnat la unison dezordinile în masă care au avut loc în fața Palatului Republicii. Potrivit lor, aceste acțiuni urmăresc scopul de a destabiliza situația în țară înainte de Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub