ora: 15:28, 06 mar 2013 8066
Autor: Redactia UNIMEDIA

(video) Filat crede că Plahotniuc i-ar pregăti dosare


Video se incarcă ...
(video) Filat crede că Plahotniuc i-ar pregăti dosare
Vlad Filat, premier
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Premierul aflat în demisie, Vlad Filat, crede că oponentul său politic Vlad Plahotniuc i-ar pregăti dosare penale. A sugerat-o chiar el în seara trecută, după ședința Guvernului, notează UNIMEDIA.

„Eu nu exclud scenarii care arată în perspectivă tentativa de uzurpare a puterii de stat. Spre exemplu: intentarea unui dosar penal pe numele primului ministru. Pentru ca ulterior, în baza acestei proceduri, să fie suspendat din funcție. Eu înțeleg că imaginiția și scopurile, pe alocuri cu abordare diabolică, este specifică pentru anumite persoane și formațiuni politice. Însă, vreau să vă spun că noi vom veghea foarte strict asupra acestei situații. Vom sensibiliza comunitatea națională, dar și cea internațională vizavi de procesele care au loc în R. Moldova”, a spus sursa. 

UNIMEDIA amintește că, pe 5 martie, Guvernul Filat 2 a fost demis cu voturile majorității deputaților. Pentru moțiunea de cenzură au votat fracțiunile PD, PCRM și deputații neafiliați, în total - 54 de legislatori. S-au exprimat împotriva moțiunii de cenzură deputații din PLDM și PL, grupul de neafiliați condus de Vadim Mișin. Lupu a spus că vina pentru demiterea Guvernului o poartă Vlad Filat, în timp ce ultimul a spus că motivul care stă la baza votului PCRM-PD este lichidarea funcției lui Vlad Plahotniuc din Parlament.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (3)
  Pentru misiuni și sarcini mai operative există și persoane de legătură. Deseori această persoană este chiar subalternul lui Chetraru - Bogdan Zumbreanu, finul lui Plahotniuc și pe care Plahotniuc personal l-a promovat în carieră în CNA pentru “isprăvile și devotamentul” acestuia în “atacurile asupra businessului“ ale lui Plahotniuc. Zumbreanu de asemenea este și finul lui Minjinschi, fostul șef al CNA.
  • +1 (3)
   CNA este instrumentul principal al lui Plahotniuc de atac și acaparare a businessului, așa acest așa-numit “businessman Plahotniuc” a furat multe afaceri și s-a împroprietărit cu averi fabuloase (hoteluri, bănci, televiziuni, imobile), așa continuă și astăzi. Iată de unde sunt acele bogății, de care Plahotniuc se lăuda la propriile canale de televiziune (de exemplu, “Prime” sau “TVR1/2 Plus”), tot așa furate anterior de la proprietarii legali, de asemenea prin implicarea CNA.
   • +2 (4)
    Mda...Plahotniuc este in stare de asta, presiuni, amenintari, sint in stilul lui Plahotniuc!
    • +1 (3)
     CNA i se subordoneaza lui Plahotniuc! Acum nu vi se pare straniu ca majoritatea ministrilor acuzati de CNA sint membri PLDM?
     • +1 (3)
      1. Cum explică PG, că în 2009 majoritatea dosarelor penale contra liderilor politici afiliați AIE, au fost clasate. Concomitent, au fost deschise dosare contra oponenților politici: Viorel și Victor Țopa, S.Mocanu, Iu.Roșca, S.Corobceanu, primarul de Basarabeasca, etc?
      2. De ce s-a blocat ancheta evenimentelor din 7 aprilie?
      3. Ce-i cu atacul raider din 2010 -2011, în urma căruia au fost extrase în jur de 100 mln euro? Cine-s raiderii? Cine a fost penalizat? Care din acționari și-a redobîndit acțiunile, cu excepția celor din MAIB? De ce pe acest caz cu rezonanță internațională, CNA și PG păstrează pînă azi tăcerea? Amintim că anchetarea conexiunii dintre atacul raider și păpușar a fost solicitată de prestigioasa organizație Transparency International.
      • +2 (4)
       Domnule Filat, personal va rog, nu va lasati speriat de actiunile lui Plahotniuc. El este un personaj de care trebuie cit mai rapid sa scapam. Este un stop in dezvoltarea Republicii Moldova!
       • +1 (3)
        Plahotniuc are o multime de crime la spatele sau, o jertfa recenta de-a dumnealui este Banca de Economii. Schema de falimentare este simpla, toate firmele prietenilor, firmele sale, au fost nevoite sa-si schimbe conturile de la Banca de Economii, la VictoriaBank, care ii apartine dumnealui.
        Iata lista firmelor:
        1. CALEA FERATĂ DIN MOLDOVA Î.S.
        2. TUTUN-CTC S.A.
        3. UZINA DE TRACTOARE TRACOM S.A.
        4. AROMA S.A.
        5. RĂUT S.A.
        6. CET NR.2 DIN CHIȘINĂU S.A.
        7. MOLDPRES Î.S.
        8. IMSP I.C.S.D.O.S. MAMEI ȘI COPILULUI
        9. IMSP SPITALUL CLINIC MUNICIPAL NR.1
        10. IMSP SZAMU CENTRU
        11. RETELELE ELECTRICE DE DISTRIBUTIE NORD S.A.
        12. Î.S. PORTUL FLUVIAL UNGHENI
        13. S.A. CONSTRUCTORUL
        14. S.A. UNPRODLACT
        15. FERTILITATEA-VULCANESTI S.A.
        16. S.R.L. STEFAN-VODA GAZ
        17. CUPCINI-CRISTAL P-U PROD.ZAHARULUI S.A.
        18. FABRICA DE CONSERVE SIN GLODENI S.A.
        19. S.A. CEREALE CIM
        20. AGAT S.A.
        21. CHISINAU-GAZ S.R.L.
        22. MOLDOVAGAZ S.A.
        23. BAS-ELIT-VIN S.R.L.
        24. EDILITATE S.A.
        • +1 (3)
         25. UZINA TURNATORIE ARALIT S.A.
         26. METALFEROS S.A.
         27. COMBINATUL DE PRODUSE CEREALIERE DIN CHISINAU S.A.
         28. S.C. GARA NORD S.A.
         29. ADMIN. DE STAT A TRANS.AUTO SI NAVAL
         30. AGENTIA MUNICIPALA DE IPOTECA DIN CHISINAU
         31. APA-CANAL CHISINAU S.A.
         32. ARMO-BETON S.A.
         33. ELECTROCON S.A.
         34. ENERGOCOM S.A.
         35. EXDRUPO I.M.
         36. FINTEHINFORM I.S.
         37. I.M. “APA CANAL”
         38. I.M. APA SI SALUBRIZARE
         39. I.M. MOLDINTERGAZ SRL
         40. I.M. RETELE TERMICE BALTI
         41. INFOCOM INTREPRINDEREA MUNICIPALA
         42. INTEHAGRO I.S.
         43. I.S. COMBINATUL DE PRODUSE ALIMENTARE DIN BALTI
         44. I.S. COMBINATUL DE VINURI DE CALITATE MILESTII MICI
         45. I.S. COMPANIA AERIANA AIR MOLDOVA
         46. I.S. FISCSERVINFORM
         47. I.S. MOLDTRANSELECTRO
         48. I.S. PORTUL FLUVIAL
         49. I.S. MOLDELECTRICA
         50. MOLDTELECOM S.A.
         51. NODUL HIDROENERGETIC COSTESTI I.S.
         52. RED NORD-VEST S.A.
         53. REGIA TRANSPORT ELECTRIC I.M.
         54. S.R.L. “CAHUL GAZ”
         • +2 (4)
          Cetatenii au inteles demult! Iar consecintele se vor vedea la alegeri! PD si PL vor scadea FOARTE MULT!
          • 0 (2)
           De cînd a devenit persoană publică, imaginea lui Vlad Plahotniuc nu numai că nu a devenit mai agreabilă, mai „curată”, ci, dimpotrivă, a căpătat trăsături hidoase, monstruoase, înspăimîntătoare.
           Numele său este unul din cele mai des pomenite în presă şi în reţelele „de socializare”, atunci cînd vine vorba despre corupţie, preluări ostile, fraude, abuzuri etc.
          • +1 (3)
           Adevar vorbesti, gind, intr-adevar vom vedea la urmatoarele alegeri cum va scadea PD si PL, doar daca Plahotniuc nu va cumpara din nou voturile cetatenilor! Rusine!
           Nu mai am incredere in PD si PL, sint conduse ambele de Plahotniuc! Iar Plahotniuc este inamicul nostru!
          • +1 (3)
           Plahotniuc este prima persoana in stat care trebuie lichidata! Cum il putem noi suporta, oare are el omenia sa deschida dosare ministrilor cind el insasi este cu 2 identitati??? Vlad Plahotniuc si Vlad Ulinici! Alias Benzincik.
          • +1 (3)
           Demisia guvernului, referendumul contra lui D.Chirtoacă, amenințarea de către Ghimpu cu demisia lui N.Timofti, amenințarea cu demisia bașcanului UTAG M.Formuzal de către PDM, și amenințările lansate la Publika TV precum că Filat ar urma destinul Iuliei Timoșenco dacă nu va veni cu plocon la Păpușar, ne demonstrează cu lux de amănunte că asistăm la o tentativă de uzurpare totală a puterii de stat de către păpușar, care la moment, deja se visează președinte. Astfel, întreaga putere în Republica Moldova va trece la cheremul oligarhului, alunecînd definitiv în sectorul tenebru.
          • 0 (2)
           VLAD FILAT ESTE SINGURA PERSOANA CARE NE POATE SCOATE DIN SITUATIA DIFICILA CREATA DE ACESTI DEGRADATI, NUMITI COLEGI DE ALIANTA.
           SPER CA VA FI NUMIT IN FUNCTIE DE PRIM-MINISTRU SI AR CONTINUA PROCESUL DE INTEGRARE EUROPEANA SI MULTE ALTE LUCRURI CARE LE POATE DUCE LA BUN SFIRSIT. MULT SUCCES, DOMNULE FILAT!
         • +1 (3)
          Odată cu intrarea lui Plahotniuc în politică, în Republica Moldova s-a creat o situaţie în care interesele private şi puterea grupurilor de interese financiare, mediatice şi altele golesc democraţia de sensul şi de substanţa ei. E un fenomen care se catologhează ca fiind o lovitură de forţă împotriva democraţiei pentru a transforma scrutinul într-o farsă şi a asigura ca esenţa puterii să emane de fapt nu de la electorat, ci din tenebrele unor cercuri obscure de antreprenori.
          • -1 (3)
           Bravo Guvernului Filat .
           Cel mai eficient del mai competent guvern din istoria RM.
      • 0 (2)
       In ultimele săptămîni, păpușarul și marionetele pe care le controlează, au demarat mai multe acțiuni și atacuri banditești contra statului Republica Moldova. Scopul acestora consta în sustragerea atenției de la omorul din Pădure Domnească, amenințarea directă a lui Filat, intimidarea echipei PLDM și a deputatilor opoziției, ca aceștia să renunte la lupta cu mafia politică.
       • 0 (2)
        În acest scop, au fost întreprinse o serie de acțiuni criminale și atacuri banditești:
        Dosar penal contra lui A.Usatîi, ministru PLDM
        Dosar penal contra lui V.Negruță, ministrul finanțelor PLDM
        Isteria mediatică privind falimentarea BEM. Scopul consta în aruncarea vinei pentru falimentarea băncii de pe Păpușar pe premier, prăbușirea întregului sistem bancar și crearea haosului în economie, care mai apoi să fie atribuit premierului.
        • 0 (2)
         Arestarea la 5 februarie a Vicepreședintelui „Adjuta-Cives”, Alexandr Procop. Acesta l-a acuzat pe păpușar că ar deține o armată personală din 600 de oameni. Arestul s-a produs în cîteva zile după lansarea acuzațiilor. Astăzi, acesta este hărțuit de Procuratură, impus să se dezică de proprile acuzații. Anterior, prin acelaș calvar au trecut Țurcanu, Proidisvet (Banca Victoria) și mulți alții.
         • 0 (2)
          Amenințarea la 15 februarie cu dosar penal contra lui Recean, care a confirmat, că Interpolul l-a monitorizat pe păpușar în 2007-2012, acesta fiind implicat în spălări de bani alături de gruparea mafiotă Solnțevscaia.
          Descinderea la Guvern, înainte de ședința parlamentului privind demisia lui Plahotniuc, a forțelor speciale CNA, și la FISC (controlat de PLDM) unde mai mulți colaboratori au fost puși la perete, cu spargerea safeurilor instituției și amenințarea cu forța fizică.
          • 0 (2)
           Reținerea șefului fiscului, Nicolae Vicol, după ce acesta a depistat fraude record la întreprinderea Metal Feros, întreprinderi din telecomunicații, etc. Amintim că în vara lui 2012, Ion Butmalai declara că PG a retras mai multe dosare penale de la MAI, privind fraude de sute mln lei la unele firme afiliate păpușarului, gen Casa Media, Global Systems Group, Metal Feros, Moldtelecom, etc. Mai apoi, dosarele au fost închise în safeul Procuraturii Generale.
          • 0 (2)
           Atunci cînd CNA ia cu asalt Guvernul, punîndu-i pe toți la perete ca pe niște criminali, avem de a face cu o acțiune care egalează cu uzurparea puterii în stat, cu depășirea atribuțiilor de serviciu, utilizarea puterii în scopuri personale, contrar voinței poporului.
   • +3 (3)
    Nu poate Mafiotul №1 , monitorizat și de Interpol, să fie Luptătorul №1 cu mafia! Alunecăm astfel în ridicol, riscăm să devenim o mostră a absurdului politic și juridic. La fel de suspicios pare și activismul exagerat al PG și CNA, distribuite prin algoritm politic democraților, care după ce 3 ani de zile au luptat cu cine vreți (opoziția, businessul, oponenții politici), numai nu cu mafia și bandiții de la guvernare, brusc, au schimbat macazul, «s-au iluminat» și pătrunși de spiritul valorilor europene, au dat start «luptei cu corupția». Interesant este și faptul, că dacă pînă acum «bandiții» erau doar în rîndurile opoziției, de această dată, «indivizii corupți» sunt depistați doar în rîndurile PLDM. Activismul PG și a CNA, a coincis în mod miraculos cu lupta premierului contra structurulor tenebre din economie și guvernare.
    • +2 (2)
     Cum explică PG, că în 2009 majoritatea dosarelor penale contra liderilor politici afiliați AIE, au fost clasate. Concomitent, au fost deschise dosare contra oponenților politici: Viorel și Victor Țopa, S.Mocanu, Iu.Roșca, S.Corobceanu, primarul de Basarabeasca, etc?
     • +2 (2)
      Ce-i cu atacul raider din 2010 -2011, în urma căruia au fost extrase în jur de 100 mln euro? Cine-s raiderii? Cine a fost penalizat? Care din acționari și-a redobîndit acțiunile, cu excepția celor din MAIB? De ce pe acest caz cu rezonanță internațională, CNA și PG păstrează pînă azi tăcerea? Amintim că anchetarea conexiunii dintre atacul raider și păpușar a fost solicitată de prestigioasa organizație Transparency International.
  • +1 (1)
   Ceva nu inteleg: Zumbreanu are doi nanasi?
  • 0 (2)
   Oai, da clarificati-va odata , a cui fin este d. Zumbreanu , al lui Ploh.. sau a lui Minjinschi, ca apucati, ca si SEFU vostru, prajina de coada.
 • +1 (1)
  ...dap- se-i crezut, ca-i prost?!!
 • -1 (5)
  oameni buni, trebuie de facut un pic de curatenie generala.. ar fi bine sa facem alegeri anticipate.. stim ca filat si amicul lui timofti maninca la fasole ca ele nu sint neaparate.. daca asa PDLM u e increzut, ca lumea ii sustine dc se tem de alegeri?? in privinta dosarelor e si asa clar.. interceptarile totu a demonstrat.. si fara dosare
 • +1 (7)
  e clar ca plohotniuc e bandit mare, dar filat e inca mai mare si e inca vandut la rusi. Au sa ne tina in scandaluri si batalii politice mereu. Nu intelegeti ca asta-i o tactica sa ne tina pe loc ???
 • 0 (4)
  Mai grisa de la larga,poate te mai obtii de la astfel de declaratii:Cum e cu" FILAT e vindut la Rusi"...?
  Si de ce rusii nu au intervenit eri sa-l apare pe FILAT,fiindca au nevoe de omul lor in guvern pentru a distruge mersul R Modova in UE..?
 • +1 (3)
  pai filat ce crede ..ca il iarta plahotniuc in nici un caz ..il va sapa asa cum la sapat si filat pe plahotniuc
 • +1 (3)

  Plahotniuc, Filat.. Filat, Plahotniuc..
  'maaare' diferenta dintre acesti doi.
  foarte straniu privesc oamenii care spun "vai ce Guvern bun a cazut" sau "Filat e cel mai bun ministru".
  se vede dupa 'progresele' pe care Moldova le-a inregistrat in timpul acestui Guvern. se vand toti in stanga si in dreapta pentru suma potrivita.
  la alegerile anticipate nici din AIE nu ai pentru cine vota, nici la PCRM nu ne-am intoarce. nu avem un Vlad Tepes deocamdata.
  • +1 (1)
   bbosap sa stii ca nu esti unicul care gindesti astfel
 • +1 (1)
  cine a spus a spus drept ca lupu parul sil schimba dar naravul ba asa si cu LUPU el este o persoana trimisa in cadrul AIE pentru a spiona si pe urma sai raporteze ,,tovarasului voronin,,totul el cum a fost comunist asa si a ramas
 • 0 (0)
  Pana la alegeri/ alegeri anticipate - vor iesi multe detalii despre Plahotniu, Filat etc...
  Ce despre Filat - cresterea saraciei, si miliardelor de datorii pe fonul cresterii miliardelor din contul lui Filat, doar asta ar trebui sai puna punct carierei politice si intrebat pe ce resurse a facut miliardele - neavand business pe teritoriul R. Moldova.
  Si sunt inca multe semne de intrebare: TVA agricultorilor, nr. 1 a drumurilor cele mai proaste, inchiderea scolilor si spitalelor pentru efecientizare - ca apoi sa i li se taie bugetul si mai mult decat pana la reforma - datorita gaurii de 1 milrd lei in bugetul - care a fost votat tot de Filat.
  • 0 (0)

   bine spui vdk.
   naivi si orbi a fost, naivi si orbi va ramane poporul nostru inca cateva decenii cel putin.
   nu stiu ce trebuie sa fie in tara pentru a se schimba ceva.
   ne trebuie cat mai multi patrioti adevarati carora le pasa cu adevarat - cum erau bunaoara Ghenadie si Oleg Brega.
 • +1 (1)
  DA BLOCATI ODATA RUBRICA CU COMENTARII, E GREATA SA TE UITI, NUMAI PUPINCURISTI CE LUCREAZA PENTRU SALARIU !

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA