Citește toate știrile la acest subiect

(video) Filat crede că Plahotniuc i-ar pregăti dosare

Premierul aflat în demisie, Vlad Filat, crede că oponentul său politic Vlad Plahotniuc i-ar pregăti dosare penale. A sugerat-o chiar el în seara trecută, după ședința Guvernului, notează UNIMEDIA.

„Eu nu exclud scenarii care arată în perspectivă tentativa de uzurpare a puterii de stat. Spre exemplu: intentarea unui dosar penal pe numele primului ministru. Pentru ca ulterior, în baza acestei proceduri, să fie suspendat din funcție. Eu înțeleg că imaginiția și scopurile, pe alocuri cu abordare diabolică, este specifică pentru anumite persoane și formațiuni politice. Însă, vreau să vă spun că noi vom veghea foarte strict asupra acestei situații. Vom sensibiliza comunitatea națională, dar și cea internațională vizavi de procesele care au loc în R. Moldova”, a spus sursa. 

UNIMEDIA amintește că, pe 5 martie, Guvernul Filat 2 a fost demis cu voturile majorității deputaților. Pentru moțiunea de cenzură au votat fracțiunile PD, PCRM și deputații neafiliați, în total - 54 de legislatori. S-au exprimat împotriva moțiunii de cenzură deputații din PLDM și PL, grupul de neafiliați condus de Vadim Mișin. Lupu a spus că vina pentru demiterea Guvernului o poartă Vlad Filat, în timp ce ultimul a spus că motivul care stă la baza votului PCRM-PD este lichidarea funcției lui Vlad Plahotniuc din Parlament.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI