ora: 14:08, 23 iul 2014 3013

(video) Filat condamnă acțiunea Moscovei și vrea măsuri care să diminueze efectul embargoului


(video) Filat condamnă acțiunea Moscovei și vrea măsuri care să diminueze efectul embargoului
Vlad Filat, liderul PLDM
Foto: sursa video privesc.eu

Liberal-democrații condamnă decizia Federației Ruse de a impune emargo la importul de fructe şi conserve moldoveneşti. Potrivit lor, prin această decizie "Rusia a decis să pedepsească cetăţenii Republicii Moldova pentru aspiraţiile lor europene".

În cadrul unui briefing de presă desfășurat azi de președintele PLDM, Vlad Filat, sursa a declarat că Moldova trebuie să-și diversifice pachetul de măsuri funcționale „care să vină nu doar să compenseze anumite pierderi, dar să ofere perspectivă foarte clară pentru perioada de viitor”, relatează UNIMEDIA.

Sursa spune că trimis o declaraţie către toţi partenerii politici pentru sprijinirea diplomatică şi politică a Republicii Moldova în procesul de negociere cu Federaţia Rusă în problema reluării exporturilor, pentru mărirea cotelor, dar şi pentru identificarea modalităţilor de compensare financiară a pierderilor cauzate de acest embargo.
 
„Una din măsurile care trebuie luate este implementarea Acordului de Liber Schimb începând cu 1 septembrie. Adică, trebuie să utilizăm cât mai curând posibil această cotă pentru export. Desigur, vom atrage și resurse financiare suplimentare pentru a veni cu subvenționări în aceste domenii de activitate”, a menționat liderul PLDM.
 
Potrivit lui, prin introducerea embargoului la importul fructelor şi conservelor moldoveneşti, Federaţia Rusă a decis să pedepsească cetăţenii Republicii Moldova pentru aspiraţiile lor europene.
 
Vlad Filat a accentuat că nu există niciun temei pentru aceste acţiuni neprietenoase, or produsele din Moldova sunt de cea mai înaltă calitate şi corespund standardelor sanitare internaţionale şi europene. În acelaşi timp, acesta a subliniat că, de fiecare dată, când Moldova se rupe de trecutul falimentar şi se apropie de viitorul său european, reapar puteri externe, dar şi interne, care doresc să instaureze haosul, dezbinarea şi sărăcia pentru a îngenunchea ţara.
 
„Din păcate, există partide politice şi personaje care acţionează împotriva propriei ţări. Comuniştii cu sateliţii lor socialişti şi de altă factură – toţi fiind anti-europeni, întreprind acţiuni directe, coordonate cu autorităţile de la Moscova pentru a promova embargouri, acţiuni de separatism, de diversiune economică. Ei sunt cei care merg la Moscova şi cer ca cetăţenii propriei ţări să fie pedepsiţi şi persecutaţi. Este o trădare să ceri sancţionarea propriului popor pentru dorinţa de a trăi mai bine”, a declarat Vlad Filat. 

Sursa video: privesc.eu

Amintim că serviciul sanitar rus a interzis importurile de conserve de legume şi fructe din Moldova. Potrivit Rospotrebnadzor, interdicția a fost impusă în legătură cu încălcările legislației cu privire la protecția drepturilor consumatorilor. Anterior, Rusia a impus restricții la importul produselor finite din carne de porc din Moldova. În luna septembrie 2013, Rusia a impus embargo vinurilor moldovenești pe piața locală pe 10 septembrie 2013. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +5 (11)
  Bine spus , Respect Filat !

  Sunt cetățean activ
  • +7 (11)
   Ursul rusesc aruncind cu copaci pe pin in toti vecinii sa-i, ca mai apoi prin matriostile lor, care cinta la balalaika incearca sa convinga alte popoare ca ei sunt buni bunuti, si ca mierea lor e foarte gustoasa daca mai bei si un stakan de vodka, punint katiusa in usa fiecaruia ca mai apoi sa zica ca ei sint cu noi binevoitor, toti ne iubesc pentru polica noastra putenista, mafia la noi nui, gaz este da gazul e controlat de catre niste baieti de treaba, da nuu, ei nu sunt mafiA.
   Nu vreti cu noi, cum asa si chiar daca va inchidem gazul, si va punem embargouri si mai punem niste tancuri la granita,tot nu vreti cu noi????
   • +5 (9)
    Mda,ce sa facem aici,porcul,porc ramane d-le Filat...Am impresia ca Putin nu face interesale tarii dar al lui personale!
 • +6 (10)
  Rusia incearca sa ne sperie,nu e nimic nou,nu je mai susprind cu aceste embarfouri si la urma tot ei o sa aiba de pierdut, caci noi avem produse ecologice,sanatoase,nu vor ,asa sa fie.
 • +6 (10)
  Tiranul e un specimen absurd. Zgomitul zoilor russesti dau navala. S-a ajuns, iata, la cumplita concluzie ca cei din ReiKhremlin nu vor iesi din fascinanta lume a jegului polticin care s-au bagat. Sariti de pe fix si infometati de razbunare, varcolacii pagani in esenta se otignesc sa puna piatra de moara pe o tarisoara. Saracul nostru cronicar care credea ca...La cretinii din Rasaritul Funest, daca nu esti cu ei, cu ei te lovesc cu tancul, cu embargou a la Gestapou. Asa ca...are dreptate dl Filat. Nu mai exista loc de diplomatie cu niste fiare salbatice. Diplomat, conciliant poti fi cu SUA, Canada, Germania, Japonia, cu Laponia, nu insa si cu niste depravati nazisti, teroristi, hotomani de teritorii.
 • -6 (8)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Când de gât ne strânge sărăcia,
  Iar economia e-n stare critică,
  Guvernanţii îşi expun trufia
  Prin maimuţăreală politică.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA