Citește toate știrile la acest subiect

(video) Filat a anunțat că PLDM iese din prevederile Acordului AIE

Partidul Liberal Democrat iese din Acordul Alianței pentru Integrare Europeană. Potrivit liderului PLDM, începând cu ora 14:00, liberal-democrații nu mai fac parte din Acord. Totodată, PLDM intenționează să rămână fidel programului de guvernare asumat odată cu constituirea coaliției de guvernământ.

Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva clipe de către prim-ministrul Vlad Filat, președinte al PLDM. Sursa a spus că nu mai acceptă ca „structuri oligarhice să se acopere cu tavanul guvernării”.

Filat s-a adresat către partenerii de Alianță și a propus ca Acordul de constituire a Alianței să fie revizuit și să fie excluse prevederile care încalcă norma legală și standardele democratice.

Totodată, liderul PLDM le cere colegilor din AIE să nu declanșeze mecanismul alegerilor anticipate pentru a nu devia Republica Moldova de la parcursul european.

„Acordul AIE trebuie revizuit. A devenit imposibilă realizarea programului de guvernare. PLDM declară ieșirea sa din Acordul AIE începând cu ora 14.00 din această zi. PLDM se consideră atașat în continuare față de programul de guvernare. PLDM solicită începerea negocierilor unui nou Acord de guvernare. PLDM se declară împotriva declanșării alegerilor anticipate, se declară pentru menținerea majorității parlamentare democratice. Orice șantaj din partea colegilor din AIE de a împinge țara spre alegeri anticipate nu va fi tolerat”, a declarat Vlad Filat.

Problema conturată de către Filat a fost concentrarea instituțiilor statului și mass-media în mâna unor „structuri oligarhice”. „Azi suntem martorii unii campanii de sacrificare a intereselor statului, în numele intereselor unei persoane. R. Moldova este sub asediul unei structuri oligarhice. Această stare de lucru nu poate fi continuată. Pune sub semnul întrebării nu doar parcursul european al R. Moldova, dar și existența statului R. Moldova. Eu nu am crezut niciodată că după 3 ani de guvernare voi ajunge la concluzia că pericolul nu vine din afară, dar se află la guvernare”, a subliniat acesta.

„Acum nu are loc o bătălie politică, dar o luptă pentru țară. Fac apel către colegii din toate partidele. Trebuie să acționăm comun pentru a opri acest dezmăț. Colegilor din guvern și Parlament vreau să le spun că am luptat pentru un viitor mai bun, nu pentru a oferi sub control unui singur om toate instituțiile. Port și eu o parte din vină. În timp ce noi guvernam, unii foloseascu guvernarea ca un paravan pentru a-și întări schemele de pe vremea comuniștilor”, a adăugat Filat. 

Vedeți aici comentariu LIVE de la eveniment.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub