ora: 19:25, 13 mar 2014 3021
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Experiența lui Arhire cu Filat: A fost ideea mea să scoatem sârma ghimpată de la Prut


Video se incarcă ...
(video) Experiența lui Arhire cu Filat: A fost ideea mea să scoatem sârma ghimpată de la Prut
Anatol Arhire, deputat PLR
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Anatol Arhire declară că inițiativa de scoatere a sârmii ghimpate de pe râul Prut îi aparține și că ideea i-a fost „furată” de prim-ministrul de atunci, Vlad Filat.

În cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA, Arhire a povestit cum s-a întâmplat totul și cum a ajuns Vlad Filat să-și asume toate meritele. 
 
Arhire declară că la baza inițiativei sale au stat în primul  rând rațiunile economico-sociale, mai puțin cele politice. Cu toate că s-a simțit atunci marginalizat și neîndreptățit, deputatul spune că nu ține pică pe liberal-democrat.
 
UNIMEDIA aminteşte că lucrările de demontare a sârmei ghimpate de pe frontieră au început în februarie 2010. Lungimea gardului de sârmă ghimpată de pe frontieră avea 360 km. 

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -14 (24)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Iata si adevarul .
  • +17 (23)
   Cred ca Filat i-a luato inainte. A fost o initiativa buna si eu cred ca este foarte bine ca au fost scosi cei 360 km de sarma ghimpata, pentru ca, astfel, am scos sirma ghimpata de la granita cu Uniunea Europeana!
   • +16 (22)
    Putea fi o simpla coincidenta. In final, nu are mare importanta cine a venit cu initiativa, important este ca acest fapt a fost realizat! A fost un pas enorm in parcursul european, demonstrindu-le europenilor ca ne dorim, intr-adevar, sa mergem in UE.
    • +14 (20)
     Totusi, cred ca-i initiativa lui Filat, intrucit dinsul colabora si colaboreaza, in continuare, cu Basescu si cred ca a fost un obiectiv comun al lor.
     • +12 (18)
      Dupa razboi, apar multi eroi. Asa pot la fiecare initiativa sa iasa cite un deputat si sa spuna ca a fost initiativa lor. Ce, trebuie pe toti sa-i credem?
      • +4 (8)
       Zau ca ideea este a ta , cine ar mai zice, alde Ghimpu , asa pune numai bete in roate, cind tara are un succes , cind Guvernul atinge un scop, el iese repede si striga , datorita mie, asta eu am facut :)))
     • +8 (12)
      DA,da,el domnule tot a facut....Am mai vazut asa candidati,doar ca altii le atribuiau succese straine,dar asta e cu coaie de fier.
   • +9 (13)
    Pai,stiti cum,dupa razboi,toti sunt eroi!
  • +13 (19)
   Nu prea cred. Nu este Filat persoana care ar fura initiative, de asta fiti siguri. Dinsul are o echipa puternica, are consilieri competenti si singur e competent. Este in stare sa vina cu propuneri bune!
 • -16 (24)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Arhire spune adevărul. Filat este un plagiator jalnic: gen plagiatorul Ponta. Istoria este următoarea: în 2007 în raionul Ungheni forțele democratice de atunci au cîștigat alegerile locale (AMN , PL, PD) și au format o coaliție de givernare în cadrul conisliului raional Ungheni. Decizia consiliului raional Ungheni de a scoate sîrma ghimpată de la Prut a fost inspirată de dl Arhire. El a fost autorul. După aceasta, decizia a fost atacată de către guvernul comunist (Tarlev) în instanța de judecată, ajungînd pînă la Curtea de Apel Bălți. În 29.07.2009 comuniștii pierd puterea, după aceasta știți istoria....

  Sunt cetățean activ
  • +14 (20)
   Imi amintesc si eu despre acest caz, insa, acesta a fost la nivel de raion! La nivel de Republica, Filat a venit cu ideea. Poate s-a inspirat, poate nu, dar ideea este buna si cred cel mai important e ca sarma a fost scoasa!
 • -16 (24)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cine nu crede se poate adresa la Consiliul raional Ungheni, unde poate primi toate deciziile consiliului din 2007 privind scoaterea sîrmei ghimpate. Ce e scris cu penița nu tai cu bardița. În atenția mass-mediei!!!

  Sunt cetățean activ
 • -8 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  na...si dupa ce ati scos sirma ghimpata ruseasca...or venit moldovenii de la iasi sa va fure papusoiul din spatele casei?...nu prea cred...sirma ruseasca a nu a fost sa va pazeasca de hoti dar sa va desparta de neamurile de peste prut...
  ce imi ziceti acum de limba moldoveneasca...nu o fi la fel ca si cu gardul?
 • +1 (1)
  Cum? Domnule liberal-reformator,te "fura" si tu nu-l actionezi in judecata?
  Ex-prim-ministru, e si hot? Ai tacut,deci esti complice!Si cu cit ati vindut KG-ul?
  Si acesti amariti de deputati de doi bani ne vor bunastarea!
  Dupa patru ani,el vine cu declaratii,ca lui ii apartine! Pe atunci stimabile Arhirie,erai liberal!inca nu reformator!Ai venit in parlament pe listele PL,deci ideia nu-ti apartine Dumitale,ci formatiunii PL!Ca doar jucai intr'o echipa? Nu?
  Vai de capul tradatorilor-"Reformati"!
 • +1 (1)
  Eh Arhire,arhire se tine minciuna de tine!


  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Arhire,ii cel mai mare tradator,si datorita lui Ghimpu a ajuns in parlament,si apoi l-a tradat,dar de sirma ghimpata tot timpul a vorbit Filat,asa ca lasa Arhire sa nu sa se simte erou national...

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA